Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Mauri Kunnaksen elämäntyötä esittelevä näyttely Espoon Tapiolaan Näyttelykeskus WeeGeelle

Jaa

Näyttelykeskus WeeGeelle avataan syksyllä 2022 uusi näyttelykokonaisuus, jonka keskiössä on kansainvälisesti tunnetun kirjailijan ja taiteilijan Mauri Kunnaksen laaja tuotanto ja elämäntyö. Näyttely tarjoaa yleisölle mahdollisuuden astua Mauri Kunnaksen rakastettujen kirjojen tunnelmiin, sekä esittelee taiteilijan ja hänen työskentely metodinsa. Näyttelyssä on esillä ennennäkemättömiä ja moniaistillisia elämyksiä kaikille Kunnaksen teosten ystäville, iästä riippumatta.

Kunnas on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia taiteilijoita. Hänen teoksiaan on käännetty yli 40 kielelle ja kirjojansa on myyty maailmanlaajuisesti noin 10 miljoonaa kappaletta. Kunnas on palkittu mm. Pro Finlandia -mitalilla vuonna 2002 ja hän on saanut Aalto-yliopiston kunniatohtorin arvon vuonna 2013. Mauri Kunnakselle on myönnetty myös Espoon kulttuuripalkinto ja Espoo-mitali vuonna 2011.

Syksyllä avattava näyttelykokonaisuus tarjoaa yleisölle elämyksiä, kokemuksia ja virikkeellisiä kohtaamisia Mauri Kunnaksen tuotannon parissa.

”Olemme ylpeitä saadessamme esitellä Mauri Kunnaksen taidetta ja teoksia hänen kotikaupungissaan Espoossa. Näyttely lisää WeeGeen ja Tapiolan kulttuuripalveluiden vetovoimaa entisestään. Jatkossa WeeGeellä on yhä enenevissä määrin kansainvälistä yleisöä kiinnostavaa tarjontaa. WeeGeen monipuolinen tarjonta sisältää historiaa, arkkitehtuuria, kuvataidetta ja muotoilua sekä syksyllä 2022 myös kirjallisuutta ja sarjakuvaa”, toteaa Espoon kaupungin kulttuurijohtaja Susanna Tommila.

Mauri Kunnas - näyttely täydentää WeeGeellä toimivien museoiden ja kokoelmien kirjoa. Arkkitehti-professori Aarno Ruusuvuori suunnitteli talon 1960-luvulla Weilin + Göösin painotaloksi. Nykyään Espoon kaupungin omistamassa talossa toimivat Espoon kaupunginmuseo Kamu ja EMMA- Espoon modernin taiteen museo. Tällä hetkellä EMMA - Espoon modernin taiteen museon yhteydessä ovat esillä Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmat. Mauri Kunnaksen elämäntyötä esittelevän näyttelyn lisäksi WeeGeen tarjonta kasvaa marraskuussa 2022 EMMAssa avattavalla Collection Kakkosen kokoelmanäyttelyllä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Lea Rintala
projektipäällikkö
puh. 046 877 1952
lea.rintala @espoo.fi

Kuvat

Mauri Kunnas. Kuva Niclas Mäkelä 2018. Otava.
Mauri Kunnas. Kuva Niclas Mäkelä 2018. Otava.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Färdplan för klimatarbetet i Kera visar hur man kan utveckla klimatneutrala stadsdelar25.1.2022 14:33:55 EET | Tiedote

Kera är ett av de största projekten för utveckling av ett område i Esbo och huvudstadsregionen. I Kera testas och utvecklas lösningar som stöder en klimatneutral cirkulär ekonomi. För den nya stadsdelen har det utarbetats en färdplan för klimatneutralitet. Färdplanen berättar hurdana klimatlösningar det behövs när det gamla industriområdet omvandlas till ett stadscentrum för 14 000 invånare.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme