MessukeskusMessukeskus

Maxpo 2023 kokoaa isot koneet elokuussa Hyvinkään lentokentälle

Jaa
Maxpo 2023 -messut järjestetään 31.8. – 2.9.2023 Hyvinkään lentokentällä. Maxpo-messut esittelee maarakennus-, ympäristöhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneita kaikissa kokoluokissa. Edellisen kerran Maxpo-messut järjestettiin poikkeuksellisesti koronavuosien vaikutuksesta keväällä 2022. Nyt tapahtuma siirtyy omalle paikalleen parittoman vuoden syksyyn. Tapahtuma on tärkeä alalle ja tyytyväisyys sekä tapahtumaan osallistuneiden yritysten, että kävijöiden osalta oli korkealla. Suomen suurimpien koneiden Maxpo järjestetään nyt 20. kertaa Helsingin Messukeskuksen toimesta Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry:n toimeksiannosta.
Maxpo 2022 keväällä Hyvinkään lentokentällä.
Maxpo 2022 keväällä Hyvinkään lentokentällä.

Ala tarvitsee tapahtuman, jossa voivat kattavasti esitellä isoja koneita ja näyttää miten ne toimivat. Alan ammattilaiset haluavat nähdä koneet ja päivittää tietonsa alan uutuuksista ja kehityksestä. Alalle tarvitaan myös entistä enemmän uusia työntekijöitä, joten Maxpo-messut on siitäkin näkökulmasta tärkeä tapahtuma. Tänä vuonna tarjotaan ohjelmaa alan opiskelijoille, mutta myös alan vaihtoa isojen koneiden alalle harkitseville. Messuosastojen myynti on edennyt hyvin ja näyttelytilasta on varattu jo 65 % edellisen kerran toteutuneesta. Maxpo-messuihin osallistuvien yritysten lista julkaistaan maaliskuussa.


Kevään 2022 Maxpossa paljon uusia kävijöitä, alalle tärkeä tapahtuma

Maxpo 2022 -messuilla vieraili 9895 alan ammattilaista, yrityksiä osallistui 234 ja käytössä oli 48 715 m2.  Maxpo on vahvasti valtakunnallinen tapahtuma, johon kävijät tulivat Uudeltamaalta 26 %, pääkaupunkiseudulta 14 %, Pirkanmaalta 12 % ja laajasti muualta Suomesta. Toimialoista oli vahvasti edustettuna maanrakennusurakointi, kuljetus sekö kone- ja varaosakauppa. Kävijöistä lähes puolet (47 %) oli yrittäjiä tai johtotehtävissä työskenteleviä, työntekijöitä oli 22 %, toimihenkilöitä 16 % ja asiantuntijoita 11 %. Messuilla kävi myös opiskelijoita ja muita alaan liittyviä henkilöitä.  Kävijöistä 67 % vaikutti ostopäätösten tekoon yrityksessään. Kävijät olivat kiinnostuneita maarakennuksesta, nostolaitteista,  louhinnasta ja murskauksesta, kunnallistekniikan koneista, maansiirtoautoista, kadunrakennuksesta ja kunnossapidosta, urheilu- ja viheralueiden hoidosta sekä teollisuuden lähikuljetuksista.

Messuilla vierailleista kävijöistä neljännes kertoi vierailevansa ensimmäistä kertaa Maxpo-messuilla.  Kävijät olivat käyneet keskimäärin kolme kertaa Maxpossa, joten kävijäkunta on tapahtumalle uskollinen. Messuille tultiin tapaamaan näytteilleasettajia sekä tutustumaan uusiin tuotteisiin ja innovaatioihin. Kävijöitä kiinnostivat alan trendit, työnäytökset sekä ammattitaidon kehittäminen ja ylläpito. Yli puolet kävijöistä löysi uuden kiinnostavan tuotteen tai palvelun Maxposta ja yli kolmannes sopi jatkoneuvotteluja näytteilleasettajan kanssa tapahtuman jälkeen.

Parasta mitä Maxpo kävijöille 2022 tarjosi oli kävijäkyselyn mukaan kollegoiden tapaaminen ja tuulettuminen työpaikan ulkopuolella, mahdollisuus tutustua laajasti omaan alaan ja yritysten uusiin tuotteisiin sekä onnistunut tapaaminen tutun yrityksen tai kontaktihenkilön kanssa. Kävijöistä 87 % piti tapahtumaa tärkeänä omalle liiketoiminnalle tai edustamalleen yritykselle.  Kävijät olivat erittäin tyytyväisiä (90 %) tapahtumaan ja 71 % kertoi tulevansa varmasti tai todennäköisesti Maxpo 2023 -messuille. Epävarmoja oli neljännes ja ainoastaan 9 % kertoi, ettei todennäköisesti tule.

Maxpo 22 -messujen näytteilleasettajakyselyyn vastanneista yrityksistä yli 60 % on osallistunut Maxpo-messuihin yli kolme kertaa. Tärkeimpinä syinä osallistumiseen olivat uusien asiakkaiden tapaaminen, tuotteiden ja yrityksen tunnettuuden lisääminen sekä nykyisten asiakkaiden tapaaminen sekä myyntikontaktien kerääminen. Näytteilleasettajista 87 % oli tyytyväisiä tapahtumaan ja Maxpo-messuja pidettiin yrityksen liiketoiminnalle erittäin tärkeänä.


Maxpo – se on kone

Suomen suurin maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden erikoisnäyttely Maxpo järjestettiin torstaista lauantaihin 31.8. – 2.9.2023 Hyvinkään lentokentällä.
Maxpossa esitellään maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneita kaikissa kokoluokissa. Maxpo-messut järjestää Helsingin Messukeskus Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry:n toimeksiannosta. Tapahtuma on avoinna torstaina ja perjantaina klo 9-17 ja lauantaina klo 9-16.

Lisätietoja:
Teija Armanto, viestintä asiantuntija, Helsingin Messukeskus, puh 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
Risto Wuolle, myyntipäällikkö, Helsingin Messukeskus,  puh. 0400 970 788, risto.wuolle@messukeskus.com

Reijo Karppinen, Rakennuskonealan näyttely-yhdistyksen ja Maxpo 2023 kehitysryhmän puheenjohtaja, puh 0400 625 799, reijo.karppinen@dynaset.com

www.maxpo.fi

Kuvia toimitusten käyttöön Maxpo 2022: https://mediabank.messukeskus.com/ Kuvaaja: Vesa Koivunen

Kuvat

Maxpo 2022 keväällä Hyvinkään lentokentällä.
Maxpo 2022 keväällä Hyvinkään lentokentällä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kevään etkot alkavat Kevätmessuilta torstaina – tuoreen tutkimuksen mukaan nuoret ovat entistä kiinnostuneempia keittiöpuutarhoista28.3.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Kevätmessuilla juhlistetaan torstaista sunnuntaihin pian alkavaa kevätkautta ja tulevaa kesää. Upeasti uudistunut Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen tapahtumakokonaisuus järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023. Samanaikaisesti järjestettävät Golfmessut ja OutdoorExpo täydentävät kokonaisuuden ulkoilma-aktiviteettaja esitellen.

MP Pää pyörällä liven uudessa jaksossa vieraina MotoGP:n tekniikkataituri Erkki Siukola ja Dakar-konkari Tarmo Jormakka24.3.2023 12:09:25 EET | Tiedote

Motoristien oma ajankohtaisohjelma MP Pää pyörällä live kertoo moottoripyöräalan tärkeimmät kuulumiset, uutuudet ja tapahtumat. Uusimmassa jaksossa sukelletaan kilpamoottoripyöräilyn maailmaan fiilistellen alkavaa MotoGP:n MM-sarjaa ja kotoista Päijänteen ympäriajoa. Studiota isännöi tuttuun tapaan mp-alan moniottelija Niko Kantola.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme