MB Rahastot

MB Rahastot tukemaan aurinkosähköratkaisuihin erikoistuneen Pohjolan Energian kasvua ja kansainvälistymistä

Jaa

LEHDISTÖTIEDOTE 29.1.2018 klo 10.00. MB Rahastot tulee Pohjolan Energian pääomistajaksi ja kumppaniksi vauhdittamaan yhtiön kasvua ja kansainvälistymistä. Yhtiön nykyiset henkilöomistajat jatkavat yhtiön operatiivisessa johdossa sekä merkittävinä omistajina.

Pohjolan Energia Oy on pientuotantoon tarkoitettujen aurinkosähköjärjestelmien markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö myy ja asentaa aurinkosähköjärjestelmiä valtakunnallisesti 15 myyntikonttorin kautta. Yhtiö työllistää tällä hetkellä yli 150 aurinkosähkön ammattilaista ja on saavuttanut 20 miljoonan euron liikevaihtotason.

”Pohjolan Energia on kasvanut voimakkaasti aurinkosähköjärjestelmien yleistyessä omakotitaloissa myös Suomessa. Nyt MB Rahastojen kanssa solmittu yritysjärjestely antaa meille entistä paremmat mahdollisuudet kasvustrategiamme kiihdyttämiseen. Kokeneena pääomasijoittajana MB Rahastot tuo vahvan panoksen ja osaamista toimintamme edelleen kehittämiseen ja kansainvälistämiseen”, kertoo Pohjola Energia Oy:n toimitusjohtaja Lasse Liimatta.

”Pohjolan Energia on erinomainen yhtiö, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä uusiutuvan energian tuotannon kokonaisratkaisujen tuomisessa kotitalouksien ulottuville. Pohjolan Energian asiakkaat ovat tutkitusti erittäin tyytyväisiä yhtiön tarjoamaan ainutlaatuiseen kokonaispalveluun. Koko energiatoimiala elää murrosvaihetta, jossa uusiutuvan energian hajautettu tuotanto, kuten aurinkosähkön pientuotanto yksityisissä kotitalouksissa, yleistyy nopeasti. Pohjolan Energian kasvuhakuinen johto yhdessä yhtiön ammattitaitoisen henkilöstön kanssa on tehnyt menestyksekästä työtä yhtiön kehittämisessä ja olemme erittäin innostuneita päästessämme yhdessä heidän kanssaan vauhdittamaan yhtiön kasvua kotimaassa ja tukemaan liiketoiminnan kansainvälistämistä”, toteaa partneri Vesa Keränen MB Rahastoista.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Lasse Liimatta
toimitusjohtaja, Pohjolan Energia Oy
045 195 9897 tai lasse.liimatta@pohjolanenergia.fi

Vesa Keränen
partneri, MB Rahastot
050 590 9428 tai vesa.keranen@mb.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

MB Rahastot
MB Rahastot
Bulevardi 1 A
00100 Helsinki

09 131 011http://www.mb.fi

Pohjolan Energia on pientuotantoon tarkoitettujen aurinkosähköjärjestelmien markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö toimii valtakunnallisesti 15 myyntikonttorinsa kautta. Pohjolan Energian pääkonttori sijaitsee Oulussa ja yhtiö työllistää yli 150 aurinkosähkön ammattilaista. www.pohjolanenergia.fi

MB Rahastot on vuonna 1988 perustettu johtava suomalainen pääomasijoittaja. MB hallinnoi yhteensä 0,5 miljardin euron pääomasijoitusrahastoja, joissa sijoittajina ovat pääasiassa johtavat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat. Toimintansa aikana MB on sijoittanut menestyksekkäästi 37 keskisuureen yhtiöön Pohjoismaissa. www.mb.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MB Rahastot

///Korjattu versio/// Kotkamills Oy myydään MB Rahastojen perustamalle yhtiölle5.3.2015 10:38Tiedote

LEHDISTÖTIEDOTE 5.3.2015. ///Korjattu versio///. Eagle Industries Oy on allekirjoittanut kauppakirjan Kotkamills Oy:n koko osakekannan ostamisesta yhdysvaltalaiselta pääomasijoittajalta OpenGate Capitalilta. Eagle Industries on MB Rahastojen, Nordic Mezzaninen, Työeläkevakuutusyhtiö Elon, Suomen Teollisuussijoituksen sekä yhtiön johdon omistama yritys. Kotkamills Oy palaa muutaman vuoden tauon jälkeen täysin kotimaiseen omistukseen. Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää ja sen odotetaan toteutuvan huhtikuun loppuun mennessä.