McKinsey & Company, Inc. Finland

McKinsey ostaa Material Economics-konsulttiyrityksen

Jaa

Lehdistötiedote 2.12.2021. Kansanvälinen liikkeenjohdon konsulttiyritys McKinsey & Company ilmoitti keskiviikkona ostaneensa Material Economicsin, joka on pohjoismainen ilmastonmuutokseen ja kiertotalouteen erikoistunut noin 30 hengen konsulttiyritys. Kyseessä on jo kolmas yrityskauppa lyhyen ajan sisään, sillä aiemmin tänä vuonna McKinsey osti Planetricsin ja Vivid Economicsin.

Anna Granskog
Anna Granskog

Siirtyminen kestävään tulevaisuuteen on aikamme suurin haaste, ja viime vuosina siitä on tullut monien, ellei jopa kaikkien asiakkaidemme prioriteetti. COP26:n myötä yritykset ovat nyt entistä voimaakkaammin tiedostamassa oman roolinsa ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä, ja kestävään kehitykseen liittyvät toimeksiannot ovatkin yksi suurimmista liiketoiminta-alueistamme, kertoo Anna Granskog, McKinseyn Helsingin toimiston osakas, joka johtaa McKinseyn Euroopan ”Green Business building” -toimintoja.

Noin neljänneksen kasvihuonepäästöistä arvioidaan liittyvän erilaisiin materiaaleihin kuten teräkseen, muoviin, sementtiin ja alumiiniin – ja näihin liittyvien tuotantoprosessien ja tavaravirtojen kehittäminen on Material Economicsin osaamisen keskiössä.

Pariisin sopimuksen tavoitteita ei voida saavuttaa, jos emme muuta radikaalisti tapaamme tuottaa ja käyttää materiaaleja. Siksi on hienoa, että monet suuret pohjoismaiset yritykset alkavat nyt puuttua materiaalipäästöihinsä. Liittymällä osaksi McKinseytä voimme edesauttaa muutosta vielä paremmin, sanoo Per-Anders Enkvist, Material Economicsin perustaja ja toimitusjohtaja.

Material Economicsin hankinta on osa McKinseyn merkittävää satsausta kestävään kehitykseen, jonka tavoitteena on tehdä Pohjoismaista vihreän siirtymän globaali solmukohta ja keskus.

Pohjoismailla on ainutlaatuinen asema ja loistavat mahdollisuudet nousta vihreän siirtymän edelläkävijäksi: panostus teknologiaan ja osaamiseen, hyvin toimivat pääomamarkkinat, ja yhteinen tahtotila. Ei ole kaukaa haettua tavoitella asemaa ”kestävän kehityksen Piilaaksona”, toteaa Anna Granskog.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat: Anna Granskog. Haastattelupyynnöt: Pamela Halminen
Tel. 09 615 7100

Kuvat

Anna Granskog
Anna Granskog
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

McKinsey & Company, Inc. Finland
McKinsey & Company, Inc. Finland
Eteläesplanadi 18
00130 HELSINKI

http://www.mckinsey.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.