Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mechelininkadulta poistetaan lisää katupuita

Jaa

Mechelininkadun katutyömaan tieltä kaadetaan noin 50 lehmusta Caloniuksenkadun ja Eteläisen Hesperiankadun väliseltä osuudelta. Puut joudutaan kaatamaan katutyömaan etenemisen vuoksi.

Työt alkavat tiistaina 28. marraskuuta klo 06.30 ja jatkuvat torstaihin 30.11. saakka.

Puunkaatotöiden vuoksi joudutaan sulkemaan yksi ajokaista suuntaansa, joten työstä koituu haittaa autoliikenteelle.

Osa lehmuksista on vanhoja puita ja osa myöhemmin istutettuja paikkaustaimia. Puut ovat osittain kohtuullisessa kunnossa, osittain heikentyneitä ja huonokuntoisia. Osa lehmuksista on jo aiemmin jouduttu poistamaan ja puukujanteita on täydennetty.

Uudet puukujanteet istutetaan vaiheittain

Tarkoituksena on uusia kadun keskiosan puukujanne yhtenäisinä kokonaisuuksina. Sen historiallinen luonne ja rytmi säilyvät. Uusia puita tulee enemmän kuin niitä on ennen ollut ja ne on suojattu huomattavasti aiempaa paremmin kestämään katuelämää.

Kaikkiaan kadun varrelle istutetaan yhdeksää eri lehmuslajiketta ja yhteensä 172 puuta. Ensimmäiset istutukset on jo tehty ja loput lehmukset istutetaan syksyllä 2018.

Mechelininkatu peruskorjataan Leppäsuonkadun ja Nordenskiöldin aukion väliltä.

Peruskorjauksessa vanhat viemäriputket, kaukolämpöputket ja kaapelivedot korvataan uusilla, raitiokiskot uusitaan, ajoradat rakennetaan uudestaan ja kadun molemmille reunoille lisätään yksisuuntaiset pyöräkaistat.

Koko katu-urakka on valmis 2018 loppuun mennessä.

Projektin verkkosivuille www.mechelininkatu.fi päivitetään ennakoivasti tietoa urakan etenemisestä ja sen vaikutuksista liikenteeseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

puuasiat: puuasiantuntija Juha Raisio, kaupunkiympäristön toimiala,
puh. 09 310 38431
kadun rakentaminen: tuotantopäällikkö Eila Hägg, Stara,
puh. 09 310 70042
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.2.201915.2.2019 16:34:22Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-02-15_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 1.3.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme