Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Med ”Alla tidernas Esbo” -enkät insamlas information för Esbo kulturmiljöprogram

Jaa

Med ”Alla tidernas Esbo” -enkät insamlas information om viktiga byggnader i Esbo samt om kulturmiljöer och minnen relaterade till dem. Enkäten görs i anknytning till utarbetandet av Esbos kulturmiljöprogram. Frågeformuläret är öppet fram till den 9 september 2018.

Kulturmiljöprogram är ett verktyg för myndigheterna och de boende och samhällen för att utveckla den lokala kulturmiljön och planera dess vård. Syftet är att definiera hur kulturmiljön planeras och används i Esbo. Kulturmiljöprogrammet utgör grunden för beslutsfattande och myndighetsarbete på kulturmiljön.

Kulturmiljöprogrammet är resultatet av ett samarbete mellan invånare, föreningar, myndigheter samt näringslivets representanter och det samlar information och förklarar den nuvarande miljöns utvecklingshistoria. Information om tidigare värderade objekt och områden i Esbo har samlats i enkäten, och förhoppningen är att få mer minnen om och synpunkter på dessa. Därtill är enkätens mål att skapa öppen data, som möjliggör bredare användning och inflytande av materialet.

Esbos kulturmiljöprogram är ett samarbete mellan Esbos Teknik och miljösektorn samt Bildningssektorn, Esbo stadsmuseum som projektledare. De lokala och regionala användarnas värderingar och perspektiv ingår i programmet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kulttuuriymparistoohjelma@espoo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme