Vaasan kaupunki - Vasa stad

Med bibliotekskortet kan du från och med mars låna filmer direkt i din smartapparat

Dela

I Vasa är det möjligt att med bibliotekskortet låna film direkt i datorn, surfplattan eller smarttelefonen i strömningstjänsten Viddla från och med 1.3.2020. Tjänsten är avgiftsfri.

I Viddlas utbud finns över 350 filmer från klassiker till nya filmer. Dessutom finns det dokumentärer och barnfilmer. Det utbud som skräddarsytts för biblioteksbruk ökar hela tiden.

För att låna en film behöver du inte bege dig till biblioteket, utan du kan välja din film hemma.

–Vi vill erbjuda våra kunder möjlighet till en ny bibliotekstjänst gratis och lätt, berättar servicechef Marja Mikola på Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Filmen kan ses i mobilen eller datorn. Lånetiden är två dygn och högst tre filmer kan lånas per månad.

–Filmerna lånas med bibliotekskortets nummer och PIN-kod. Användarnas ålder kontrolleras i samband med utlåningen direkt i bibliotekssystemet, förtydligar Mikola.

Tjänsten stöder flera smarta apparater och det rekommenderas att tjänsten används med Chrome-webbläsaren. Också via Chromecast kan man titta, däremot hör Smart-TV inte till de operativsystem som stöds. För att se på film behövs kontinuerlig tillgång till internet.

Aktiviteter under annan fritid med bibliotekskortet

Bibliotekskortet öppnar dörrar till böckernas, musikens, spelens och filmernas värld men också till annan fritid i Vasa.

–Med det kan du låna bl.a. säsongskort till Vasa stadsorkesters konserter och till Vasa Sports ishockeymatcher samt olika idrotts- och spelutrustningar, berättar Mikola.

Tips och råd på hur du använder strömningstjänsten finns: https://www.viddla.fi/info.

Den tjänst som Viddla erbjuder kan endast användas i Finland. Tjänsten har utvecklats av Bibliotekstjänst Oy Ab i samarbete med NorgesFilm AS.

Nyckelord

Kontakter

servicechef Marja Mikola
Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster
marja.mikola@vasa.fi
tfn (06) 325 3521

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum