DiakonissalaitosDiakonissalaitos

Mediainfo paperittomien ihmisten tilanteesta Suomessa 29.3. klo 9.00–10.15, Helsinki (tapaaminen klo 8.45)

Jaa

Paperittomuuden uusia ilmiöitä: Suomeen asettuneet lapsiperheet ja työperäinen hyväksikäyttö

Ulkomaalaislaista poistettiin keväällä 2016 humanitaarisin perustein myönnettävä oleskelulupa. Päätöksen taustalla oli huoli siitä, että Suomi olisi maahantulijoille muita EU-maita houkuttelevampi kohdemaa. Päätös on osaltaan edesauttanut uusien paperittomien ryhmien syntymistä, esimerkkinä Suomessa jo pitkään asuneet ja tänne asettuneet lapsiperheet.

Paperittomien määrä Suomessa on kasvanut viime vuosina voimakkaasti, mikä ei ole yhteiskuntamme eikä suojaa vaille jäävien henkilöiden etu. Kiristynyt turvapaikkapolitiikka on johtanut myös mm. työperäisen hyväksikäytön yleistymiseen.

Ketä paperittomat nyt ovat? Missä ja miten he elävät? Miten paperittomien ahdingon kasvu näkyy? Mitä uusia ilmiöitä Helsingin Diakonissalaitoksen asiantuntijat ovat havainneet? Entä kuinka paperittomien tilanne pitäisi ratkaista?

Tervetuloa media-aamuun, jonka järjestämme paperittomien päiväkeskuksessa 29. maaliskuuta klo 9.00–10.15.

Paperittomien päiväkeskus on Helsingin Diakonissalaitoksen ylläpitämä avoimien ovien paikka, jossa paperittomat voivat käydä peseytymässä, tekemässä ruokaa, lepäämässä ja saavat psykososiaalista tukea, neuvontaa ja palveluohjausta. Päiväkeskuksessa vierailee päivittäin kymmeniä paperittomia.

Aamun ohjelma:
- Missä mennään nyt? Ketä uudet paperittomat ovat ja miksi määrä on kasvanut?
- Missä ja kuinka paperittomat elävät? Mitä uusia ilmiöitä paperittomuuteen liittyy?
- Ratkaisuehdotuksia. Mitä seuraavan hallituksen pitäisi tehdä?

Infon puheenvuorojen pitäjät ovat Helsingin Diakonissalaitoksen asiantuntijoita, mm. paperittomien päiväkeskuksen työntekijät Anne Hammad ja Hayder Al Jouranj sekä palvelujohtaja Tuija Åstedt ja toimialajohtaja Marja Pentikäinen. Helsingin Diakonissalaitos on tukenut paperittomia Suomessa vuodesta 2014.

Tapaamme klo 8.45 Itäkeskuksessa, metroaseman ostoskeskuksen puoleisella uloskäynnillä, mistä jatkamme paperittomien päiväkeskukseen lähistölle. 

Huom! Pakollinen ilmoittautuminen ennakkoon viimeistään 28.3. klo 16 osoitteeseen heidi.korva@hdl.fi.

PS. Samana aamuna klo 11 avataan Paperittomista kertova näyttely Helsingin Diakonissalaitoksella, osoite Alppikatu 2.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Heidi Korva
p. 045 200 7606
heidi.korva@hdl.fi ja

Tuija Åstedt
p. 040 719 0094
tuija.astedt@hdl.fi

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö ja sen tytäryritys Diakonissalaitoksen Hoiva Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Yhteiskunnallisessa konsernissa työskentelee noin tuhat ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutetaan säätiön perustehtävää, työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. www.hdl.fi, @HDLsaatio

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tiedote/kutsu: Porttiteoriasta realismiin eli faktaa ja fiktiota päihteistä ja niiden käytöstä - Huumeet puhuttavat Helsingin Kontulan Asunnottomien yössä16.10.2019 09:41:06 EESTKutsu

Kontulan ostoskeskuksessa Helsingissä keskustellaan Asunnottomien yönä torstaina 17.10.2019 päihteistä ja niiden käytöstä. Porttiteoriasta realismiin -keskustelutilaisuudessa pohditaan kuinka yhteiselo kaupunkilaisten – asukkaiden, toimijoiden, yrittäjien ja päihteitä käyttävien välillä voisi sujua lähiössä entistä paremmin. Tarkoituksena on avata keskustelu eri näkökulmista käsin – naisnäkökulmaa unohtamatta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme