Sitra

Mediakutsu 16.11.2017: Sitra 50 -juhlavuosi huipentuu: Tasavallan presidentti luovuttaa Ratkaisu 100 -kisan miljoonapalkinnon

Jaa

Sitra oli eduskunnan lahja 50-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle. Suomen täyttäessä 100 vuotta on aika juhlistaa myös 50-vuotiasta Sitraa.

Sitran juhlavuosi huipentuu 16.11. järjestettävään tilaisuuteen Tiedekeskus Heurekassa, jossa tasavallan presidentti Sauli Niinistö luovuttaa Sitran lahjan satavuotiaalle Suomelle eli Ratkaisu 100 -kilpailun miljoonapalkinnon. Samalla presidentti Niinistö esittää tervehdyksen 50-vuotiaalle Sitralle ja tutustuu Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyyn.

Sitra on juhlistanut 100-vuotiasta Suomea ja omaa 50-vuotistaivaltaan pitkin vuotta tulevaisuustyön merkeissä. Vuosi huipentuu juhlatapahtumaan, jonka kohokohtia ovat Ratkaisu 100 -haastekilpailun palkintojenjako sekä Heurekan ja Sitran yhteisen Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyn avaaminen. Tapahtumassa kuullaan myös välähdyksiä Sitran historiasta sekä tulevaisuustalon ajatuksia pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan ”seuraavasta erästä”.

Illan aikana avattava Heurekan ja Sitran yhteinen Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely johdattaa vieraat tulevaisuuden utopiakaupunki Jukolaan, jossa on mahdollisuus kurkistaa tulevaisuuteen, johon voi vielä vaikuttaa. Miltä Suomi näyttää noin viidenkymmenen vuoden päästä? Se on pitkälti meidän omissa käsissämme, ja siksi pelillinen tulevaisuusnäyttely herättää ajattelemaan tämän päivän valintojemme vaikutusta Suomen tulevaisuuden suuntiin. Tammikuuhun 2019 saakka avoinna oleva näyttely avautuu yleisölle 17.11.2017.

Ratkaisu 100 – Innovaatioiden Idols

Myös Sitran juhlavuoden kunniaksi järjestettävä Ratkaisu 100 -haastekilpailu huipentuu 16.11., kun kilpailun parhaat ratkaisut palkitaan miljoonalla eurolla. Kilpailuun osallistuneilla 15 tiimillä on ollut tavoitteena kehittää ratkaisuja, jotka mahdollistavat osaamisen ja kykyjen paremman tunnistamisen ja hyödyntämisen maailmassa, jossa ihmiset ja tieto liikkuvat entistä enemmän maasta toiseen.

Kaikki viisitoista ratkaisua ovat hyvin erilaisia. Finalistiratkaisujen moninaisuus kertoo siitä, että nopea työelämän muutos ja globalisaatio eivät kosketa vain jotain tiettyä ryhmää, vaan kaikkia. Kaikki ratkaisut kelpaisivat toteutukseen ja Ratkaisu 100:aa voisikin verrata Idols-kykyjenetsintäohjelmaan, jonka voittaja saa levytyssopimuksen.

– Tässäkin tapauksessa levytyssopimus voittajalle tulee meiltä, mutta mikseivät ne muut voisi saada sopimusta muualta? sanoo Sitran haastekilpailuasiantuntija Kalle Nieminen.

Voittajien valinnassa puntariin joutuvat ratkaisujen vaikuttavuus, innovatiivisuus ja toteutuskelpoisuus. Miljoonan euron kehitysrahan kohdetta ei suinkaan päätä kilpailun järjestäjä, vaan ulkopuolinen riippumaton tuomaristo.

Toimituksille tiedoksi ja akkreditoituminen (ei julkisuuteen):

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely
Mediatilaisuus ja näyttelyyn tutustuminen Tiedekeskus Heurekassa
(Tiedepuisto 1, Vantaa, paikoitus: Kuninkaalantie 5)
16.11.2017 klo 10–11.30
 

Mediatilaisuuden ohjelma

klo 10 Tervetuloa, toimitusjohtaja Tapio Koivu, Heureka
klo 10.05 Megatrendeistä näyttelyn sisältöön – Sitran rooli näyttelyn rahoittajana ja sisältökumppanina, projektijohtaja Päivi Hirvola, Sitra
klo 10.15 Näyttelyn taustojen ja sisällön esittely, näyttelysuunnittelija Jussi Kahlos ja näyttelytuottaja Vesa Lepistö, Heureka

klo 10.30- 11.30

Tutustuminen näyttelyyn

Median ilmoittautumiset viimeistään 15.11. klo 10 mennessä osoitteeseen www.lyyti.in/sitra50media

Sitran 50-vuotisjuhla ja Ratkaisu 100 -miljoonapalkinto
Heurekassa (Tiedepuisto 1, Vantaa, paikoitus: Kuninkaalantie 5)
16.11.2017 klo 17.30–23.00

klo 18.30–19.15

  • Juhlapuhe, yliasiamies Mikko Kosonen, Sitra
  • Tervehdys, Tasavallan presidentti Sauli Niinistö
  • Ratkaisu 100 -haastekilpailun miljoonan euron palkinnon jakaminen, Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä Ratkaisu 100 -kilpailun tuomariston puheenjohtaja Laura Hirvi
  • Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyn avaus, Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski, pääinnoittaja Harri Montonen, Sitran asiantuntija Nuppu Stenros sekä Pepper-robotti

Median ilmoittautumiset Sitran 50-vuotisjuhlaan viimeistään 15.11. klo 10 mennessä osoitteeseen: www.lyyti.in/sitra50media 

Juhlan tämä osuus striimataan verkkoon, ja sitä voi seurata myös osoitteessa http://www.sitra.fi/sitra50. Sitran valokuvaaja ottaa tilaisuudessa valokuvia, joten esimerkiksi Tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä, yliasiamies Mikko Kososesta sekä Ratkaisu 100 -palkituista on mahdollista saada median käyttöön kuvia juhlan virallisen osuuden päätyttyä (viimeistään klo 20.00). Kuvat voi ladata Sitran kuvapankista täältä.

Lisätietoja Sitran 50-vuotisjuhlista ja median akkreditoituminen tilaisuuteen: viestintäasiantuntija Jenni Sarolahti, p. 050 372 0828, jenni.sarolahti@sitra.fi.

Lisätietoja Ratkaisu 100 -kilpailusta: viestintäasiantuntija Heli Nissinen, p. 040 767 1822, heli.nissinen@sitra.fi

Lisätietoja presidentin ohjelmasta: tasavallan presidentin viestintäpäällikkö Katri Makkonen, p. 040 560 3103, viestintäasiantuntija Hanna Öunap, p. 050 304 7997 tai etunimi.sukunimi@tpk.fi 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Oppimiseen käytettiin Suomessa viime vuonna 18,9 miljardia euroa – millä rahalla?3.10.2018 07:09Tiedote

Julkiset ja yksityiset investoinnit elinikäiseen oppimiseen jakautuvat monin eri tavoin koulutuksen järjestäjien ja oppijoiden kesken. Sitran Millä rahalla? -selvitys tarjoaa ensimäistä kertaa kokonaiskuvan koulutuksen ja oppimisen rahavirroista Suomessa. Se kertoo, mistä varat tulevat ja mihin ne käytetään tarjoten samalla eväitä sekä rahoitusjärjestelmän että oppimisen kannusteiden kehittämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme