Sitra

Mediakutsu 16.12. klo 9.00: Sitran Heikot signaalit 2022 – ennakkoesittely medialle

Jaa

Miten tarjota yleisölle näkymää tulevaan vuoteen ja tulevaisuuteen? Haasta ajatteluasi ja poimi syntyvät juttuideat talteen tulevaisuustalon koostamien heikkojen signaalien avulla!

Kuva: Eve Nieminen, Sitra
Kuva: Eve Nieminen, Sitra

Tervetuloa kuulemaan, minkälaisia muutoksen ensioireita olemme tunnistaneet ja miten toimittajat voivat hyödyntää heikkoja signaaleja työssään.

Mitä: Heikkojen signaalien ennakkoesittely medialle
Milloin: 16.12. klo 9.00-10.00
Missä: Teamsissa, linkin saat ilmoittautumalla

Julkaisemme alkuvuonna Heikot signaalit 2022 – tarinoita tulevaisuuksista -selvityksen, jossa on kokoelma aikamme kannalta mielenkiintoisia heikkoja signaaleja, työkaluja heikkojen signaalien käyttämiseen sekä lyhyitä tulevaisuustarinoita, jotka on tehty signaalien pohjalta:

Poskipäihini sattuu, kun jälleen hymyilen päästäksesi sisään työpaikalle. Vaikka vielä hieman väsyttää, koitan näyttää keskittyneeltä, sillä tiedän, että joukko valvontakameroita seuraa toimiani. Astelen reippaasti eteenpäin, jotta onnistuisin huijaamaan älykenkiäni, vaikka älytatuointiini se ei taida vaikuttaa.

Mutta mitä ne heikot signaalit oikein ovat ja miksi niistä pitäisi toimittajana kiinnostua? Heikko signaali on ensioire muutoksesta tai merkki nousevasta asiasta, joka saattaa olla tulevaisuudessa merkittävä. Heikot signaalit ovat yllättäviä ja nykyistä ajattelua haastavia, todella tapahtuneita asioita. Ne kannustavat kysymään ”mitä jos?”.

Haastamisen lisäksi heikot signaalit auttavat kertomaan toisenlaisia tarinoita tulevaisuuksista. Tarvitsemme toisenlaisia tarinoita, sillä vanhat näkemykset ja tarinat eivät vie meitä kestävään tulevaisuuteen.

Heikot signaalit eivät ole vain jotakin outoa ja ihmeellistä. Ne auttavat meitä pohtimaan toisenlaista arkea. Olemmekin sijoittaneet signaalit arkipäivään ja tuttuihin paikkoihin: kotiin, työpaikalle, luontoon, kaupungilla käymiseen, päätöksentekoon sekä metaversumiin. Olemme halunneet paitsi hahmotella, millaisista tulevaisuuksista heikot signaalit kertovat, myös millaista näissä tulevaisuuksissa olisi elää.

Irrottaudu siis hetkeksi vielä ennen joulua ja tule linjoille heikkojen signaalien ennakkoesittelyyn! Aiheeseen meitä johdattavat Sitran ennakoinnin asiantuntijat ja Heikot signaalit 2022 -selvityksen kirjoittajat Mikko Dufva ja Christopher Rowley.

Lisätietoa tilaisuudesta

Ilmoittautuminen tilaisuuteen ke 15.12. klo 16 mennessä sekä lisätiedot ja haastattelupyynnöt: viestinnän johtava asiantuntija Anna Solovjew-Wartiovaara, anna.solovjew-wartiovaara@sitra.fi ja 040 830 2825. Lähetämme ilmoittautuneille Teams-linkin.

Saat tilaisuuden jälkeen: 1) taittoversion Heikot signaalit 2022 -selvityksestä sekä 2) lisämateriaalina ennakkoon luettavaksi ja vuodenvaihteen jutuissa hyödynnettäväksi myös Vuoden 2022 puheenaiheet, yllätykset ja mahdollisuudet -blogimme.

Voit hyödyntää vapaasti materiaaleja työssäsi, mutta huomioithan, että yleisöllä on pääsy Heikot signaalit 2022 -selvitykseen Sitra.fi-sivustolla vasta 3.1.2022 jälkeen.

Heikot signaalit 2022 -selvityksen yleisölle avoin julkistustilaisuus on to 13.1.2022 klo 9.00-10.30. Tilaisuuteen on ilmoittautunut jo yli 1800 ihmistä ja lisäksi yli 30 tahoa eri puolilla Suomea on järjestämässä tilaisuuden yhteyteen oman Signaalistudion, jossa keskustellaan heikoista signaaleista.

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Eve Nieminen, Sitra
Kuva: Eve Nieminen, Sitra
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme