Sitra

Mediakutsu 21.8.: Tulevaisuustalo Sitra esittäytyy ja kertoo ennakkoon, millaisia tunteita ilmastonmuutos herättää suomalaisissa

Jaa

Mikä on maailman ainoa riippumaton ja omarahoitteinen ajatus- ja kokeilupaja? Miten tulevaisuustalo Sitra herättelee ja kirittää suomalaisen yhteiskunnan toimijoita rakentamaan maastamme kestävän hyvinvoinnin edelläkävijää?

Tervetuloa aamiaiselle kanssamme sekä keskustelemaan ja kuulemaan ajankohtaisista, yhteiskuntamme tulevaisuutta luotaavista aiheista. Kerromme myös, ketkä talomme tulevaisuusasiantuntijoista palvelevat myös ruotsiksi.

Paikka: Sitra, Itämerenkatu 11–13, Helsinki

Aika: keskiviikko 21.8.2019 klo 8.30–10.00

Tilaisuus on ruotsinkielinen.

Embargolla kerromme sinulle seuraavana päivänä (torstaina 22.8. klo 02.00) julkistettavasta mielipidekyselystä, joka kertoo millaisia tunteita ilmastonmuutos on herättänyt suomalaisten keskuudessa. Kyselystä selviää muun muassa se, kuinka yleistä ilmastoahdistus on ja mitkä asiat auttavat merkittävästi ilmastonmuutoksen aiheuttamien tunteiden käsittelyssä.

Lisäksi kerromme seuraavista aihepiireistä ruotsiksi:

  1. Mitä on tulevaisuuden kehityssuuntia luotaava, Sitran tuottama ennakointitieto? Mitä ovat yhteiskuntamme visiota muokkaavat megatrendit ja heikot signaalit?
  2. Miksi olemme luomassa Euroopan kattavia pelisääntöjä ja ratkaisuja ihmislähtöiseen datan vaihtoon? Mitä onkaan datatalous ja sen mahdollisuudet?
  3. Miksi pitkään jatkunut ylikulutus ei enää takaa Suomen menestystä jatkossa, vaan olemme siirtymässä kiertotalouteen. Miten kiertotalous syntyy?

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautumiset ma 19.8. mennessä (mainitse erikoisruokavalio) sekä lisätiedot: Viestintäasiantuntija Sari Virta, sari.virta@sitra.fi, p. 050 476 6879.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Mediakutsu 10.12.: Vaikuttavuusinvestoimisen osaamiskeskus aloittaa TEM:ssä – katsaus alan kehitykseen Suomessa2.12.2019 17:12:52 EETKutsu

Vaikuttavuusinvestoiminen tarjoaa valtiolle ja kunnille uudenlaisia työkaluja ja lisävaroja yhteiskunnallisten ongelmien ehkäisyyn – vieläpä ilman taloudellista riskiä. Palvelut rahoitetaan sijoittajilta kerätyin varoin ja julkinen sektori maksaa tuloksista, ei suoritteista. Suomessa tällaisen toimintamallin avulla edistetään mm. lasten ja nuorten hyvinvointia Vantaalla, Hämeenlinnassa ja Lohjalla sekä maahanmuuttajien nopeaa työllistymistä TEM:n hankkeessa.

YK-raportti peräänkuuluttaa viisinkertaista kunnianhimoa ilmastotoimiin – pohjoismaisissa kunnissa toimivia ratkaisuja26.11.2019 10:00:00 EETTiedote

YK:n ympäristöohjelman tuoreen raportin mukaan nykymeno uhkaa johtaa lähes neljän asteen lämpötilannousuun maapallolla. Samaan aikaan Sitran tänään Suomessa julkaisema kansainvälinen Green to Scale -selvitys osoittaa, että pohjoismaisten kuntien ilmastoratkaisuissa on isot mahdollisuudet: 14 ratkaisua vähentäisi Pohjoismaissa päästöjä vuosittain lähes 26 miljoonaa hiilidioksiditonnia eli puolikkaan Suomen päästöjen verran.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme