Sitra

Mediakutsu 22.11.2017: Taustatilaisuus toimittajille terveydenhuollon kilpailusta

Jaa

Tuore, vielä julkaisematon raportti läpivalaisee Ruotsin kokemuksia terveydenhuollon valinnanvapaudesta.

Sitra järjestää toimittajille taustatilaisuuden raportista keskiviikkona 22.11.2017 klo 09-11 Sitrassa Helsingin Ruoholahdessa osoitteessa Itämerenkatu 11-13.

Taustatilaisuudessa raportista kertovat sen tekijä, tutkija Niilo Luotonen Hanken Centre for Corporate Governancesta, johtaja Antti Kivelä Sitrasta sekä johtava asiantuntija Tuula Tiihonen Sitrasta. Tutkimuksen on tehnyt Hanken Centre for Corporate Governance ja sen on rahoittanut Sitra.

Ole hyvä ja ilmoittaudu taustatilaisuuteen maanantaihin 20.11. mennessä: jukka.vahti@sitra.fi

Raportin tulosten uutisoinnin embargo on perjantaina 24.11.2017, jolloin Hanasaaren kulttuurikeskuksessa pidetään myös seminaari raportista (ks. tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen perjantain seminaariin alla). Toimittajat ovat tervetulleita myös seminaarin jälkeen järjestettävälle lounaalle.

Tervetuloa!

Kilpailu terveydenhuollossa – uhka vai mahdollisuus?

Ajankohta: 24.11.2017 klo 8.30-12.30

Paikka: Hanasaari - Ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Espoo

Kieli: ruotsi ja suomi, simultaanitulkkaus

Tilaisuudessa keskustellaan tuoreesta raportista, joka kokoaa yhteen tutkimusta Ruotsin kokemuksista terveydenhuollon laajennetusta valinnanvapaudesta ja peilaa näitä kokemuksia Suomen tekeillä olevaan sote-uudistukseen. Samalla raportti nostaa esille tähän asti vähälle huomiolle jääneitä, perustavanlaatuisia eroja maiden terveydenhuoltojärjestelmien välillä.

OHJELMA

8.30    Ilmoittautuminen ja saapumiskahvi
9.00 - 9.05 Tervetuloa, Maria Romantschuk, ohjelmajohtaja, Hanasaari
9.05 - 9.15 Terveydenhuollon uudistuksen raportin taustaa Corporate Governancen näkökulmasta, professori Tom Berglund, johtaja, Hanken Centre for Corporate Governance     
 9.15 - 9.25 Sitran lähtökohdat raporttiin, Antti Kivelä, johtaja, uudistumiskyky, Sitra  
 9.25 - 9.55 Raportin esittely: ”Toimiva kilpailu terveydenhuollossa”, Niilo Luotonen, tutkija
 9.55 - 10.20 Raportin kommentointi – erityisesti kilpailuneutraliteettikysymys, Henrik Jordahl, dosentti ja ohjelmajohtaja, Institutet för näringslivsforskning, Tukholma 
10.20 - 10.45 Raportin kommentointi – Kilpailun ja laadun yhteys, Lina Maria Ellegård, kansantaloudellinen laitostutkija, Lundin yliopisto
  Jaloittelu, kahvitauko
11.15 - 11.45 Suomen Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus. Raportin tuloksia verrataan uudistukseen, Raija Volk, suunnittelu- ja kehittämisryhmän johtaja (SUKE) SHM
11.45 - 12.30

Miten valinnanvapaus toimii käytännössä?

Laura Räty, liiketoimintajohtaja, julkiset palvelut, Terveystalo
Nelli Lähteenmäki, toimitusjohtaja, YOU-app
Niina Haake,kehityspäällikkö, Hämeenlinnan kaupunki
Sami Salminen, lääkäri, Kunnanlääkärit Oy, Kiuruvesi

12.30 - 13.30 Lounastarjoilu seminaarivieraille ravintola Johanneksessa


Ilmoittaudu viimeistään 17.11.2017 tämän linkin kautta.

Lue ohjelma tästä.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Annika Jansson, Hanasaari, 050 302 3363, annika.jansson@hanaholmen.fi
Projektijohtaja Tuula Tiihonen, Sitra, 040 160 9070, tuula.tiihonen@sitra.fi

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Kiertotalouden mukainen liiketoiminta on Suomen valmistavassa teollisuudessa vielä iso hyödyntämätön mahdollisuus – nyt siihen on kehitetty työkalut19.9.2018 13:04Tiedote

Nopea teknologinen kehitys ja digitalisaatio mahdollistavat kiertotalouden periaatteiden ulottamisen myös valmistavan teollisuuden yritysten liiketoiminnan ytimeen. Kiertotalouden liiketoimintamallit tarjoavat yrityksille mitattavia hyötyjä ja kestävää kasvua. Sitran ja Teknologiateollisuuden Kasvua kiertotaloudesta -ohjelmassa 50 suomalaista valmistavan teollisuuden yritystä ideoi kiertotalouden liiketoimintamallien mukaista liiketoimintaa. Ohjelman opit ja kiertotalouden liiketoimintamallien käsikirja julkaistaan tänään kaikkien hyödynnettäväksi.

Affärsverksamhet för cirkulär ekonomi är en stor outnyttjad möjlighet i den finländska tillverkningsindustrin – nu har verktyg utvecklats19.9.2018 13:04Tiedote

Snabb teknologisk utveckling och digitalisering gör att principerna för cirkulär ekonomi även sträcker sig till kärnan i tillverkningsindustrins företag. Affärsmodellerna för cirkulär ekonomi erbjuder företag omfattande fördelar och hållbar tillväxt. I Sitras och Teknologiindustrins program Expansion genom cirkulär ekonomi kommer 50 finländska företag inom tillverkningsindustrin med idéer om affärsverksamhet som följer affärsmodeller för cirkulär ekonomi. Lärdomarna från programmet och en handbok om affärsmodeller för cirkulär ekonomi publiceras i dag så att alla kan dra nytta av dem.

Kolmen alueen uudet liikkumiskokeilut valjastavat julkiset kyydit tehokkaampaan käyttöön28.6.2018 07:00Tiedote

Etelä-Savossa, Itä-Uudellamaalla ja Pirkanmaalla alkavat tänä vuonna uudenlaisen liikkumisen kokeilut. Niissä selvitetään, miten yritysvetoinen digitaalinen palvelualusta voi auttaa yhdistämään yhteiskunnan tukemia kuljetuksia ja yksityishenkilöiden liikkumistarpeita. Tavoitteena on myös vähentää liikenteen päästöjä sekä kustannuksia. Heinäkuun alussa voimaan astuva uusi liikennepalvelulaki tarjoaa kokeiluille otollisen maaperän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme