Sitra

Mediakutsu 28.2.: Miten suomalaiset näkevät tulevaisuuden ja kenen siihen tulisi vaikuttaa?

Jaa

Sitran teettämän Tulevaisuusbarometri-kyselyn mukaan tulevaisuus kiinnostaa lähes kaikkia suomalaisia. Suomalaisten enemmistö ajattelee, että tulevaisuuteen voi vaikuttaa, mutta selkeästi harvempi tietää miten.

Kansainvälisenä Tulevaisuuspäivänä 1.3. klo 8.15-9.30 julkaistaan Sitran Tulevaisuusbarometrin tulokset. Järjestämme median edustajille taustatilaisuuden päivää ennen 28.2.2019 klo 8.30-9.30, jossa materiaalit ja tulokset ovat jaossa. Materiaalien embargo on perjantaina 1.3. klo 5.00.

Tulevaisuusbarometri on Kantar TNS:n Sitralle tekemä kysely, joka kattaa reilun 2000 suomalaisen näkemykset tulevaisuudesta. Kysely selvittää, minkälaisia asenteita suomalaisilla on tulevaisuutta kohtaan, miten tulevaisuuden kehityssuunnat tunnetaan, miten megatrendit vaikuttavat äänestyspäätökseen ja keiden toimijoiden pitäisi megatrendeihin, kuten ilmastonmuutokseen, vaikuttaa. Luvassa siis kattava paketti suomalaisten näkemyksistä vaalien alla.

Julkistustilaisuudessa 1.3. mukana tuloksista keskustelemassa asiantuntijavieraina ovat toimittaja Heikki Aittokoski (HS), apulaisprofessori Venla Bernelius (Helsingin yliopisto), toimittaja Maryan Abdulkarim (toimittaja, kansalaisaktivisti) ja digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä (Suomen Yrittäjät).

Tulevaisuusbarometrin tulosten julkistuksen jälkeen on mahdollista osallistua Erätauko -menetelmällä fasilitoituihin dialogeihin klo 10.00-11.30, jossa käydään Tulevaisuusbarometrin tulosten innoittamana dialogia tulevaisuuteen liittyvistä näkemyksistä. Erätauko on rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun konsepti, jota käyttävät organisaatiot järjestöistä mediatoimijoihin ympäri Suomen.

Ilmoittautuminen torstaina 28.2. klo 8.30-9.30 Sitralla (Itämerenkatu 11-13) pidettävään toimittajien taustatilaisuuteen:

anna.solovjew-wartiovaara@sitra.fi 

Ilmoittautuminen 1.3. klo 8.15-9.30 järjestettävään julkistustilaisuuteen (Sitra, Itämerenkatu 11-13) tämän linkin kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Katri Vataja, johtava asiantuntija, vaikuttavuusarviointi
katri.vataja@sitra.fi
+358 (294) 618 230

Anna Solovjew-Wartiovaara, asiantuntija, viestintä
anna.solovjew-wartiovaara@sitra.fi
+358 (294) 618 344

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme