Luonnonvarakeskus

Mediakutsu 5.10.2017: Ympäristövaikutusten arviointiin yhteinen suunta – Luken työkalu auttaa biotaloustuotteiden elinkaariarvioinnissa

Jaa

Euroopan unioni on tiivistämässä rivejään tuotteiden elinkaariarvioinnissa. Tavoitteena on, että jatkossa kestävät tuotteet ja yritykset erottuvat markkinoilla entistä paremmin – ja luotettavammin.

Euroopan komissio on kehittänyt elinkaariohjeistusta vuodesta 2010 lähtien, jotta kuluttajille annettavat tuotteiden ympäristötiedot perustuisivat yhdenmukaisiin arviointimenetelmiin. Komission ohjeistus kattaa 14 erilaista ympäristövaikutusluokkaa, esimerkiksi ilmastovaikutuksesta resurssien kulutukseen. Kaikilla toimialoilla erityisesti ilmastovaikutuksiin keskittyviä arviointeja on tehty paljon niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Useissa vaikutusluokissa arviointimenetelmät kehittyvät edelleen.

Luonnonvarakeskuksessa (Luke) on aivan viime vuosina paneuduttu muun muassa vesijalanjäljen, maaperävaikutuksen, toksisuusvaikutusten ja luonnon monimuotoisuuden vaikutusarvioinnin kehittämiseen. Lukessa on myös kehitetty elinkaariarvioinnin tiedontuottamisen ja laskennan työkalu, EcoModules-palvelu. Se tekee yrityskohtaisesta tuotteiden ympäristövaikutusten elinkaarilaskennasta tehokasta ja takaa tulosten vertailukelpoisuuden. EcoModules on suorassa vuorovaikutuksessa alan parhaan ja viimeisimmän tieteellisen tutkimuksen kanssa, ja siksi sen avulla tuotetut tulokset ovat aina ajan tasalla ja tieteellisesti luotettavia.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita mediatilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan elinkaariarvioinnista sekä osallistumaan mediatilaisuuden jälkeen alkavaan seminaariin.

Aika: 5.10.2017 klo 8.30–9, aamupalatarjoilu

Paikka: Kilta-sali, Lapinrinne 1, 00180 Helsinki

Ilmoittautuminen: johanna.leppanen@luke.fi, ke 4.10. klo 12 mennessä

Seminaarin ohjelma

Tapahtuma on osa MMM:n rahoittamaa Pohjoismainen yhteistyö komission elinkaariarviointi-ohjeistuksen arvioimiseksi ja kommentoimiseksi -hanketta.

Yhteyshenkilöt

Pohjoismaisen PEF yhteistyö -hankkeen vastuullinen johtaja
Hannele Pulkkinen
hannele.pulkkinen(at)luke.fi
puh. 029 532 6446

Projektipäällikkö/EcoModules
Merja Saarinen
merja.saarinen(at)luke.fi
puh. 029 532 6506

Asiakaspäällikkö, erikoistutkija
Juha-Matti Katajajuuri
juha-matti.katajajuuri(at)luke.fi
puh. 029 532 6219

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Luonnonvarakeskus
Luonnonvarakeskus
Viikinkaari 9
00790 Helsinki, Finland

0295 32 6000 / +358 295 32 6000http://www.luke.fi

Luonnonvarakeskus (Luke) on 1.1.2015 toimintansa aloittanut tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. www.luke.fi www.luke.fi/en

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Luonnonvarakeskus

Uusi tiedotetilauksesi vuoden loppuun mennessä/ Förnya dina pressmeddelandeprenumerationer före årsskiftet20.12.2017 14:13Tiedote

Luonnonvarakeskus (Luke) vaihtaa vuoden 2018 alusta alkaen mediatiedotteiden lähetysjärjestelmää. Muutoksen yhteydessä pyydämme teitä uusimaan tiedotetilauksenne. Tiedotteita voi tilata aihealueittain tai halutessaan voi tilata myös kaikki Luken tiedotteet. Tilaa Luken tiedotteet lomakkeella >> -- Från och med början av 2018 skickas Naturresursinstitutets (Luke) pressmeddelanden från ett nytt system. I samma veva ber vi er att förnya era prenumerationer på Lukes pressmeddelanden. Lukes pressmeddelanden kan beställas enligt ämne eller man kan också prenumerera på alla Lukes pressmeddelanden. Fyll i blanketten och prenumerera på Lukes pressmeddelanden >>