Luonnonvarakeskus

Mediakutsu 5.10.2017: Ympäristövaikutusten arviointiin yhteinen suunta – Luken työkalu auttaa biotaloustuotteiden elinkaariarvioinnissa

Jaa

Euroopan unioni on tiivistämässä rivejään tuotteiden elinkaariarvioinnissa. Tavoitteena on, että jatkossa kestävät tuotteet ja yritykset erottuvat markkinoilla entistä paremmin – ja luotettavammin.

Euroopan komissio on kehittänyt elinkaariohjeistusta vuodesta 2010 lähtien, jotta kuluttajille annettavat tuotteiden ympäristötiedot perustuisivat yhdenmukaisiin arviointimenetelmiin. Komission ohjeistus kattaa 14 erilaista ympäristövaikutusluokkaa, esimerkiksi ilmastovaikutuksesta resurssien kulutukseen. Kaikilla toimialoilla erityisesti ilmastovaikutuksiin keskittyviä arviointeja on tehty paljon niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Useissa vaikutusluokissa arviointimenetelmät kehittyvät edelleen.

Luonnonvarakeskuksessa (Luke) on aivan viime vuosina paneuduttu muun muassa vesijalanjäljen, maaperävaikutuksen, toksisuusvaikutusten ja luonnon monimuotoisuuden vaikutusarvioinnin kehittämiseen. Lukessa on myös kehitetty elinkaariarvioinnin tiedontuottamisen ja laskennan työkalu, EcoModules-palvelu. Se tekee yrityskohtaisesta tuotteiden ympäristövaikutusten elinkaarilaskennasta tehokasta ja takaa tulosten vertailukelpoisuuden. EcoModules on suorassa vuorovaikutuksessa alan parhaan ja viimeisimmän tieteellisen tutkimuksen kanssa, ja siksi sen avulla tuotetut tulokset ovat aina ajan tasalla ja tieteellisesti luotettavia.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita mediatilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan elinkaariarvioinnista sekä osallistumaan mediatilaisuuden jälkeen alkavaan seminaariin.

Aika: 5.10.2017 klo 8.30–9, aamupalatarjoilu

Paikka: Kilta-sali, Lapinrinne 1, 00180 Helsinki

Ilmoittautuminen: johanna.leppanen@luke.fi, ke 4.10. klo 12 mennessä

Seminaarin ohjelma

Tapahtuma on osa MMM:n rahoittamaa Pohjoismainen yhteistyö komission elinkaariarviointi-ohjeistuksen arvioimiseksi ja kommentoimiseksi -hanketta.

Yhteyshenkilöt

Pohjoismaisen PEF yhteistyö -hankkeen vastuullinen johtaja
Hannele Pulkkinen
hannele.pulkkinen(at)luke.fi
puh. 029 532 6446

Projektipäällikkö/EcoModules
Merja Saarinen
merja.saarinen(at)luke.fi
puh. 029 532 6506

Asiakaspäällikkö, erikoistutkija
Juha-Matti Katajajuuri
juha-matti.katajajuuri(at)luke.fi
puh. 029 532 6219

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Luonnonvarakeskus
Luonnonvarakeskus
Viikinkaari 9
00790 Helsinki, Finland

0295 32 6000 / +358 295 32 6000http://www.luke.fi

Luonnonvarakeskus (Luke) on 1.1.2015 toimintansa aloittanut tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. www.luke.fi www.luke.fi/en

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Luonnonvarakeskus

Muistutuskutsu: Puutarha-alan tulevaisuusseminaari 12.12.: Kypsän hedelmäinen, hennon hapokas – kuvaillaanko tomaatit jatkossa kuten viinit?11.12.2017 08:23Kutsu

Kun kymmenen vuoden päästä ostamme tomaatteja, voimme valita tomaattimme niiden aromista annetun kuvailun mukaan. Tomaatit profiloidaan kuten viinit. Kuluttajat syövät terveellisemmin, mutta silti helposti ja nopeasti. Tämä ei näy einesten ja puolivalmisteiden käytön lisääntymisenä, vaan terveellisenä noutoruokana ja kokkaamisena valmiista resepti- ja raaka-ainepaketeista. Osa puutarhoista tarjoaa green care- ja elämyspalveluja. Myös luomun kysyntä on viisinkertaistunut. Utopiaako vai totta?

Mediakutsu: Puutarha-alan tulevaisuusseminaari 12.12.: Kypsän hedelmäinen, hennon hapokas – kuvaillaanko tomaatit jatkossa kuten viinit?4.12.2017 10:57Kutsu

Kun kymmenen vuoden päästä ostamme tomaatteja, voimme valita tomaattimme niiden aromista annetun kuvailun mukaan. Tomaatit profiloidaan kuten viinit. Kuluttajat syövät terveellisemmin, mutta silti helposti ja nopeasti. Tämä ei näy einesten ja puolivalmisteiden käytön lisääntymisenä, vaan terveellisenä noutoruokana ja kokkaamisena valmiista resepti- ja raaka-ainepaketeista. Osa puutarhoista tarjoaa puolestaan green care- ja elämyspalveluja. Myös luomun kysyntä on viisinkertaistunut. Utopiaako vai totta?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme