Mediakutsu 7.3.: Sähköbussien energiankulutus vähenee uuden teknologian avulla

Jaa

Paljonko tulevaisuuden sähköbussi vie energiaa? Miten uusi teknologia voi osaltaan vähentää energiankulutusta? Miten kuljettaja voi vaikuttaa siihen ajonsa aikana ja silti pysyä aikataulussa? Entä millaisia tuloksia Suomen demossa saatiin Helsingissä linjalla 23? Paraniko myös matkustusmukavuus?

Tervetuloa kuulemaan lisää tulevaisuuden sähköbusseista ja hankkeen tuloksista niiden energiankulutuksen pienentämiseksi.

  • Aika: keskiviikko 7.3.2018 klo 12–15.45
  • Paikka: Helsinki, Itä-Pasila, Opastinsilta 6, sisäpiha, HSL:n Seutusali
  • Tilaisuuden aluksi on tarjolla kevyt lounas.

”European Bus System of the Future” (EBSF) hankkeen tavoitteena on lisätä kaupunkien ja esikaupunkialueiden bussiliikenteen houkuttelevuutta ja parantaa niiden suorituskykyä. Tähän pyritään demonstroimalla uusia innovaatioita ja todentamalla niiden toimivuus todellisissa käyttötilanteissa ja -olosuhteissa. Tilaisuudessa kerrotaan Helsingin bussilinjalla 23 toteutetun kokeilusta ja sen tuloksista.

Suomesta hankkeessa ovat olleet mukana Teknologian tutkimuskeskus VTT, HSL ja Helsingin Bussiliikenne. Nyt päättymässä oleva II-vaihe on osa EU:n rahoittamaa tutkimusyhteistyötä Horizon 2020 -kokonaisuudessa.

Suomen demo on toteutettu Helsingissä linjalla 23. Siinä tutkitut tekniset innovaatiot liittyvät sähköbussin energiankulutuksen vähentämiseen. Tavoitteena on myös parantaa palvelun laatua ja lisätä matkustusmukavuutta.

Tilaisuus on osa EBSF-hankekokonaisuutta, ja siihen odotetaan osallistujia myös muista osallistujamaista ja laajemminkin EU:n joukkoliikennetoimijoiden parista. Tilaisuuden kieli on englanti, mutta suomen kielellä esitettyihin kysymyksiin vastataan kuitenkin suomeksi. Tilaisuudessa esitettyjä aineistoja saa tarvittaessa myös suomenkielisinä.

Ilmoittautumiset: VTT, Juhani Laurikko, puh. 0400 706 986, juhani-laurikko@vtt.fi merkinnällä ”EBSF-info”, mielellään 5.3. mennessä.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

VTT, Juhani Laurikko, puh. 0400 706 986
HSL, Reijo Mäkinen, puh. 040 595 0201

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 380 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme