Mediakutsu 7.3.: Sähköbussien energiankulutus vähenee uuden teknologian avulla

Jaa

Paljonko tulevaisuuden sähköbussi vie energiaa? Miten uusi teknologia voi osaltaan vähentää energiankulutusta? Miten kuljettaja voi vaikuttaa siihen ajonsa aikana ja silti pysyä aikataulussa? Entä millaisia tuloksia Suomen demossa saatiin Helsingissä linjalla 23? Paraniko myös matkustusmukavuus?

Tervetuloa kuulemaan lisää tulevaisuuden sähköbusseista ja hankkeen tuloksista niiden energiankulutuksen pienentämiseksi.

  • Aika: keskiviikko 7.3.2018 klo 12–15.45
  • Paikka: Helsinki, Itä-Pasila, Opastinsilta 6, sisäpiha, HSL:n Seutusali
  • Tilaisuuden aluksi on tarjolla kevyt lounas.

”European Bus System of the Future” (EBSF) hankkeen tavoitteena on lisätä kaupunkien ja esikaupunkialueiden bussiliikenteen houkuttelevuutta ja parantaa niiden suorituskykyä. Tähän pyritään demonstroimalla uusia innovaatioita ja todentamalla niiden toimivuus todellisissa käyttötilanteissa ja -olosuhteissa. Tilaisuudessa kerrotaan Helsingin bussilinjalla 23 toteutetun kokeilusta ja sen tuloksista.

Suomesta hankkeessa ovat olleet mukana Teknologian tutkimuskeskus VTT, HSL ja Helsingin Bussiliikenne. Nyt päättymässä oleva II-vaihe on osa EU:n rahoittamaa tutkimusyhteistyötä Horizon 2020 -kokonaisuudessa.

Suomen demo on toteutettu Helsingissä linjalla 23. Siinä tutkitut tekniset innovaatiot liittyvät sähköbussin energiankulutuksen vähentämiseen. Tavoitteena on myös parantaa palvelun laatua ja lisätä matkustusmukavuutta.

Tilaisuus on osa EBSF-hankekokonaisuutta, ja siihen odotetaan osallistujia myös muista osallistujamaista ja laajemminkin EU:n joukkoliikennetoimijoiden parista. Tilaisuuden kieli on englanti, mutta suomen kielellä esitettyihin kysymyksiin vastataan kuitenkin suomeksi. Tilaisuudessa esitettyjä aineistoja saa tarvittaessa myös suomenkielisinä.

Ilmoittautumiset: VTT, Juhani Laurikko, puh. 0400 706 986, juhani-laurikko@vtt.fi merkinnällä ”EBSF-info”, mielellään 5.3. mennessä.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

VTT, Juhani Laurikko, puh. 0400 706 986
HSL, Reijo Mäkinen, puh. 040 595 0201

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 380 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenteessä on maanantaina 16.7. laajoja häiriöitä koko päivän - suosi metroa, lähijunia, kävelyä ja pyöräilyä14.7.2018 14:14Tiedote

Helsingin seudun joukkoliikenteessä on laajoja häiriöitä sunnuntaina 15.7. ja maanantaina 16.7. Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaamisen johdosta. Eniten häiriöitä ja pitkiä katkoja joukkoliikenteessä on maanantaina kello 11:n ja 20:n välillä. Raitiovaunuliikenne pysähtyy maanantaina kokonaan koko kaupungissa useaan otteeseen. Pääväyliä voidaan sulkea liikenteeltä autosaattueiden takia ja tällöin muu liikenne tyhjennetään saattueiden reiteiltä. Useilla busseilla on poikkeusreittejä sulkujen aikana ja sulut aiheuttavat merkittäviä myöhästymisiä ja poikkeuksia bussiliikenteeseen koko seudulla. Suomenlinnan lautta ei liikennöi maanantaina. Lauttaa korvaa huoltolautta, joka liikennöi Katajanokalle. Myös mielenosoitukset aiheuttavat poikkeuksia ja myöhästymisiä. Liikkumisessa kannattaa suosia kävelyä, pyöräilyä, metroa ja lähijunia. Metrot ja lähijunat liikennöivät sunnuntaina ja maanantaina pääosin normaalisti. Liikkumiseen kannattaa varata merkittävästi normaalia enemmän aikaa!

Major disruptions to I, P, L and A trains from 18 July -4 August - some trains will not run between Helsinki and Pasila during the daytime11.7.2018 13:57Tiedote

The second phase of the Helsinki rail yard improvement project will affect HSL’s commuter train services 18 July-4 August. The works will affect I, P, L and A trains. Some trains will not run between Helsinki and Pasila during the daytime. In addition, A and L trains will not stop at Ilmala. There will be changes to departure tracks at Pasila station and passengers are advised to check their platform at the station. Night services, other commuter trains and long-distance trains will run as usual.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme