Luonnonvarakeskus

Mediakutsu: Arktisuudesta potkua elintarvikevientiin -seminaari 8.11.2017 Turussa

Jaa

Suomen pohjoinen sijainti tuo ruoantuotantoomme ja tuotteisiimme runsaasti ainutlaatuisia laatutekijöitä, joita ei ole tähän mennessä hyödynnetty kotimaan ja vientimarkkinoilla täysimääräisesti. Miten Suomen ääreviä olosuhteita voi hyödyntää elintarvikeviennissä ja mitä lisäarvoa niistä on kotimaiselle ruoantuotannolle?

Media on tervetullut Arktisuudesta potkua elintarvikevientiin -seminaariin tutustumaan, miten arktisuuskonseptia voidaan hyödyntää yritysten brändin rakentamisessa. Tilaisuudessa kerrotaan myös Aasiaan suuntautuvan elintarvikeverkkokaupan uusista tuulista sekä suomalaisten yrittäjien tarinoita heidän kokemuksistaan vientimarkkinoilla.

Aika: keskiviikkona 8.11.2017 klo 10 - 16. Aamupalaa tarjolla klo 9.30 alkaen.

Paikka: Turun linna, Bryggman Sali ja Eteläinen Sali, Linnankatu 80, 20100 Turku

Ilmoittautumiset: tiistaihin 7.11.2017 mennessä, jaana.kotro@luke.fi

Seminaarin ohjelma

Seminaarin taukojen aikana palvelevat vientiklinikat, joita pitävät mm. Euroeat Oy, Evira, Luke, Fennopromo Oy, Kolster Oy, Ruralia-instituutti, Ruokatieto Yhdistys ry, Finpro Oy Food from Finland ja Turku Science Park Oy. Iltapäivän kahvitauolla maistellaan yrittäjien tarjoilemia makupaloja.

Seminaarin järjestää Luonnonvarakeskuksen, Ruokatieto Yhdistys ry:n ja Reilua.fi:n toteuttama Arktisuudesta elintarvikeviennin kärki -hanke yhteistyössä Lounaisrannikkoyhteistyön (Loura) ja Turku Science Park Oy:n kanssa. Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä (Arvi) -hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

Yhteyshenkilöt

Jaana Kotro, Luonnonvarakeskus, sähköposti: jaana.kotro(at)luke.fi

Tiina Lampisjärvi, Ruokatieto yhdistys ry, sähköposti: tiina.lampisjarvi(at)ruokatieto.fi

Antti Lauslahti, Reilua.fi, sähköposti: antti.lauslahti(at)reilua.fi

Tietoja julkaisijasta

Luonnonvarakeskus
Luonnonvarakeskus
Viikinkaari 9
00790 Helsinki, Finland

0295 32 6000 / +358 295 32 6000http://www.luke.fi

Luonnonvarakeskus (Luke) on 1.1.2015 toimintansa aloittanut tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. www.luke.fi www.luke.fi/en

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Luonnonvarakeskus

Metsät ovat ympäristökonfliktien kestoaihe – tuulivoima noussut viime aikoina23.11.2017 09:23Tiedote

Tuulivoima, pedot ja kaivokset ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana nousseet ympäristöön liittyvien kiistojen aiheeksi. Metsien käytön kiistat ovat puolestaan olleet yleisiä 1960-luvulta tähän päivään. Tämä selviää Luonnonvarakeskuksen (Luke) tekemästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin eri viranomaisten, luonnon käyttäjien ja luontoharrastajien näkemyksiä ympäristökonflikteista.

Laxens yngelproduktion historiskt riklig i Torne och Simo älvar16.11.2017 10:30Tiedote

På våren 2017 kläcktes det tredje högsta mängden laxyngel i Torne älv och det högsta i Simo älv sedan uppföljningen inleddes. Dödligheten som observerats bland laxen de senaste åren har inte försvagat våra naturliga laxbestånd. Anledning till bekymmer för laxbeståndens framtid medförs dock av det relativt låga antalet stigande laxar under den gångna sommaren samt de senaste årens ökade M74-dödlighet bland laxynglen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme