Luonnonvarakeskus

MEDIAKUTSU Biomassa-atlaksen julkistamistilaisuuteen Farmari-maatalousnäyttelyyn Seinäjoelle

Jaa

Suomen metsä-, pelto-, lanta- ja jätebiomassoja koskeva tieto on nyt avoimesti saatavilla yhdeltä luukulta, Biomassa-atlas-verkkopalvelusta. Verkkopalvelu julkistetaan ja otetaan käyttöön Farmari-maatalousnäyttelyn avajaispäivänä Seinäjoella.

Mediat ovat tervetulleita mukaan julkistamistilaisuuteen ja haastattelemaan asiantuntijoita:

Aika: 14.6.2017 klo 12.15 alkaen

Paikka: Seinäjoki Areena (Kirkkokatu 23), biotalousosasto nro A57.

Tilaisuuden avaa maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio. Palvelua esittelevät Biomassa-atlaksen toteuttamiseen osallistuneiden organisaatioiden asiantuntijat projektipäällikkö, tutkija Eeva Lehtosen johdolla.

Biomassa-atlaksen monipuoliset hakutoiminnot tekevät siitä erinomaisen työkalun, jonka avulla voidaan esimerkiksi laskea halutulta alueelta erilaisten biomassojen määriä ja sijaintia sekä tarkastella niiden käyttömahdollisuuksia ja -rajoituksia yhdistelemällä eri aineistoja.

Biomassa-atlas on monen toimijan yhteisponnistus, ja sitä on rakennettu tiedonkäyttäjien tarpeet huomioiden. Työstä ovat vastanneet Luonnonvarakeskuksen (Luke), Suomen ympäristökeskuksen (SYKE), Tapio Oy:n sekä Itä-Suomen ja Vaasan yliopistojen asiantuntijat.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö, tutkija Eeva Lehtonen, p. 029 532 6317, etunimi.sukunimi@luke.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Luonnonvarakeskus
Luonnonvarakeskus
Viikinkaari 9
00790 Helsinki, Finland

0295 32 6000 / +358 295 32 6000http://www.luke.fi

Luonnonvarakeskus (Luke) on 1.1.2015 toimintansa aloittanut tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. www.luke.fi www.luke.fi/en

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Luonnonvarakeskus

Muistutuskutsu: Puutarha-alan tulevaisuusseminaari 12.12.: Kypsän hedelmäinen, hennon hapokas – kuvaillaanko tomaatit jatkossa kuten viinit?11.12.2017 08:23Kutsu

Kun kymmenen vuoden päästä ostamme tomaatteja, voimme valita tomaattimme niiden aromista annetun kuvailun mukaan. Tomaatit profiloidaan kuten viinit. Kuluttajat syövät terveellisemmin, mutta silti helposti ja nopeasti. Tämä ei näy einesten ja puolivalmisteiden käytön lisääntymisenä, vaan terveellisenä noutoruokana ja kokkaamisena valmiista resepti- ja raaka-ainepaketeista. Osa puutarhoista tarjoaa green care- ja elämyspalveluja. Myös luomun kysyntä on viisinkertaistunut. Utopiaako vai totta?

Mediakutsu: Puutarha-alan tulevaisuusseminaari 12.12.: Kypsän hedelmäinen, hennon hapokas – kuvaillaanko tomaatit jatkossa kuten viinit?4.12.2017 10:57Kutsu

Kun kymmenen vuoden päästä ostamme tomaatteja, voimme valita tomaattimme niiden aromista annetun kuvailun mukaan. Tomaatit profiloidaan kuten viinit. Kuluttajat syövät terveellisemmin, mutta silti helposti ja nopeasti. Tämä ei näy einesten ja puolivalmisteiden käytön lisääntymisenä, vaan terveellisenä noutoruokana ja kokkaamisena valmiista resepti- ja raaka-ainepaketeista. Osa puutarhoista tarjoaa puolestaan green care- ja elämyspalveluja. Myös luomun kysyntä on viisinkertaistunut. Utopiaako vai totta?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme