Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Mediakutsu: Helsingin ensimmäinen uusien kansalaisten juhla 5. syyskuuta

Jaa

Helsingin kaupunki on kutsunut kaikki vuonna 2016 Suomen kansalaisuuden saaneet täysi-ikäiset helsinkiläiset kansalaisuusjuhlaan 5. syyskuuta. Tilaisuus järjestetään Musiikkitalossa kello 17.15 alkaen.

Kutsuttavia oli yhteensä noin 1 500 ja heistä noin 150 on ilmoittautunut tilaisuuteen. Maailmalla vastaaviin vakiintuneisiin juhliin ilmoittautuu keskimäärin 20 prosenttia kutsutuista.
 
Kansalaisuusjuhlan isäntä ja avauspuhuja on pormestari Jan Vapaavuori.
 
”Suomen 100-vuotissyntymäpäivä on kaikkien suomalaisten yhteinen juhla, josta kertoo jo hankkeen tunnukseksi valittu ”Yhdessä”. Maassamme luodaan jatkuvasti uudenlaisia perinteitä ja kohtaamisen tapoja. Juuri tämä vuosi on hyvä ajankohta myös Helsingin ensimmäisen kansalaisuusjuhlan järjestämiselle”, pormestari Vapaavuori toteaa.
 
Kansalaisuusjuhla alkaa kahvitarjoilulla kello 17.15 ja kello 18 alkavassa ohjelmassa on puheiden lisäksi musiikki- ja tanssiesityksiä. Juhlan juontaa Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä. Tilaisuuden aikana kuullaan myös kansalaisuuden saaneen puhe.
 
Juhlan ohjelmaosuus päättyy kello 19, jonka jälkeen lämpiön puolella on mahdollisuus jatkaa seurustelua kello 19.30 asti.

 
Taustatietoja:

Mediatiedote 18.8.2017: Helsingin ensimmäinen uusien kansalaisten juhla syyskuussa
 
Mediailmoittautumiset:

Helsingin kaupunginkanslia, viestintäkoordinaattori Laura Itävaara,
s-posti: laura.itavaara@hel.fi, puh. 050 547 5706
 
Seuraa somessa:

#kansalaisuusjuhla


Lisätietoja:

Helsingin kaupunki,

pormestari Jan Vapaavuori, yhteydenotot: erityisavustaja Lotta Backlund,
puh. 040 531 3076, s-posti: lotta.backlund@hel.fi

maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela, puh. 09 310 25565, s-posti: ilkka.haahtela@hel.fi

vuorovaikutuspäällikkö Johanna Seppälä, puh. 09 310 79780, s-posti: johanna.M.seppala@hel.fi

asukasyhteistyöpäällikkö Titta Reunanen, puh. 09 310 23437, s-posti: titta.reunanen@hel.fi

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. +358 (0)50 547 5706
laura.itavaara@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Apulaispormestari Razmyar: Helsinkiin kaivataan yöpormestaria23.3.2018 15:31Tiedote

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar esitti viime syksynä julkisuudessa ajatuksen, että Helsinki tarvitsisi yöpormestarin edistämään parempaa yöelämää. Hanke sai vauhtia perjantaina järjestetyssä seminaarissa, johon oli kutsuttu laajasti Helsingin yöelämän toimijoita. Tilaisuuden alustajina toimivat Amsterdamin yöpormestari Mirik Milan sekä Berliinin Club Commissioner Lutz Leichsenring.

Kalasatamaan luodaan maailman laajinta älykaupunkialustaa taloteknologian avulla21.3.2018 08:26Tiedote

Helsingin Kalasataman älykäs kaupunginosa voitti kansainvälisessä KNX Award -kilpailussa oman sarjansa ensimmäisen palkinnon. Kalasataman älykkäät kiinteistö- ja huoneistoautomaatio sekä energiaratkaisut olivat kilpailun finaalissa 40 muun ehdotuksen kanssa. Kaikkiaan kansainväliseen KNX Award -kilpailuun tuli lähes 10 000 ehdotusta. ”Palkinto on hieno tunnustus Helsingin kaupungille älykaupunkikehityksen saralla. Se myös osoittaa kuinka tärkeä rooli kaupungeilla on uusien markkinoiden mahdollistajana. Avointen standardien vaatiminen ja innovatiiviset tontinluovutusehdot ovat toimineet Kalasatamassa. Tällä tavalla kaupunki voi tarjota riittävän isoja kokeilualustoja uusien kestävien ratkaisujen testaamiseksi ja levittämiseksi. Parhaimmillaan tunnetun standardin käyttö auttaa uusia innovaatioita leviämään maailmanlaajuisesti”, sanoo Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki. Kalasatamassa on käytössä KNX-standardi talotekniikan automatisoinnissa. Tämä tarkoittaa, ett

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme