Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Helsingin matkailuseminaarissa 11. toukokuuta suunnataan katse kohti uutta

Jaa

Helsingin kaupunki kutsuu koko matkailuelinkeinon kaupungin vuosittaiseen matkailuseminaariin 11. toukokuuta 2022. Tilaisuus järjestetään hybriditapahtumana, joten siihen voi osallistua joko paikan päällä Tennispalatsissa tai etäyhteyden välityksellä. Seminaarissa kuullaan alan tulevaisuuden näkymistä ja julkistetaan muun muassa uusi Helsingin matkailun ja tapahtumien tiekartta vuosille 2022–2026.

Kalasataman tornitalot ovat Helsingin uusi maamerkki. Kuva: Janne Hirvonen
Kalasataman tornitalot ovat Helsingin uusi maamerkki. Kuva: Janne Hirvonen

Koronapandemia ja sen leviämisen estämiseksi asetetut matkustusrajoitukset ovat tehneet ison loven Helsingin matkailuun. Arvioiden mukaan Helsingin matkailukysyntä voi toipua koronapandemiasta parissa vuodessa, mutta vaikutukset voivat olla monella tapaa mittavia ja pitkäkestoisia. Yritysten taloudellisen tilanteen kohentuminen voi viedä pitkään, ja kasvuinvestointeja voidaan myös joutua lykkäämään. Oman haasteensa matkailun kehittymiselle tuo myös heijastevaikutuksineen Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan.

Helsingin matkailun kasvussa keskeistä on yhteistyö

Helsingin matkailuseminaarissa keskustellaan matkailun tulevaisuudesta ja uudesta noususta korona-ajan jälkeen. Matkailun kasvun ja uudistumisen mahdollistamiseksi on elinkeinon ja julkisten toimijoiden syytä tehdä yhteistyötä. Seminaarissa julkistetaankin vuosien 2022–2026 Helsingin matkailun ja tapahtumien tiekartta, joka esittelee Helsingin matkailun käytännön kehittämistoimia seuraavalle viidelle vuodelle.

Myös tiedolla johtamisesta puhutaan paljon. Tällä hetkellä Helsingin matkailuun liittyvää dataa kertyy valtavasti eri lähteistä.

”Me tarvitsemme Helsingissä ja koko Suomessa vahvaa yritysten ja julkisten toimijoiden yhteistyötä matkailun dataan liittyen. Tiedolla johdetussa toiminnassa on mahdollista löytää innovatiivisia ratkaisuja toimintaympäristön, asiakaskokemuksen ja saavutettavuuden parantamiseen sekä kehittämisen pullonkaulojen tunnistamiseen”, toteaa Helsingin kaupungin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Seminaarissa pohditaan, mistä kaupungin elämyksellisyys ja vetovoima syntyvät

Helsingin matkailuseminaarissa syvennytään useasta eri näkökulmasta siihen, miten Helsingin matkailu ja tapahtumat kasvattavat kaupungin vetovoimaa. Keskustelussa on myös ohjelmapalveluiden merkitys osana elämyksellistä kaupunkilomaa. Teemaa alustaa Laplad Safaris -yrityksen operatiivinen johtaja Rami Korhonen, ja pohdinnassa on, mitä Helsinki voi oppia Lapin tavasta tuottaa matkailun ohjelmapalveluita.

Helsingin yliopiston Euroopan historian professori Laura Kolbe puolestaan, pohtii voiko historiaan rakastua. Eli kuinka Helsingin toimijat voisivat hyödyntää menneisyyttä kaupungin matkailussa ja markkinoinnissa? Lisäksi tilaisuudessa keskustellaan bleisure-matkailun mahdollisuuksista. Työ- ja vapaa-ajanmatkailun yhdistävän bleisure-matkailun tavoitteena on pidentää matkailijoiden viipymää Helsingissä.

Kansainvälistä näkökulmaa seminaariin tuo European Capital of Smart Tourism 2022 -voittajakaupunki Bordeaux’n matkailujohtaja Olivier Occelli, joka kertoo, millä tavoin Bordeaux on noussut Euroopan vastuullisen ja älykkään matkailun kärkikohteeksi ja missä asioissa Bordeaux tällä hetkellä loistaa.

Lavalla kuullaan myös muun muassa pormestari Juhana Vartiaisen tervehdys, Finnairin Mikko Turtiaisen katsaus lentoliikenteen näkymistä ja Suomen Messujen Anni Vepsäläisen esitys Helsingin matkailun neuvoa-antavan työryhmän merkityksestä. Keynote-puheenvuorossa Tekoäly – matkaopas johtajalle -kirjan kirjoittaja Antti Merilehto esittelee asiakasymmärryksen parantamista tekoälyn avulla. Mitkä ovat edellytykset datan ja tekoälyn hyödyntämiselle, ja mistä kannattaa lähteä liikkeelle?

Lisätietoja ja ilmoittautumiset

Tarkemman seminaarin ohjelman löydät tämän linkin takaa. Itse tapahtumaan voit ilmoittautua 4.5.2022 asti tämän linkin kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja matkailuseminaarista:
Verkostoyhteistyön asiantuntija Juha Riehunkangas, puh. 040 5521976, e-mail: juha.riehunkangas@hel.fi

Viestin välitti:
Viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh. 040 3344801, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Kalasataman tornitalot ovat Helsingin uusi maamerkki. Kuva: Janne Hirvonen
Kalasataman tornitalot ovat Helsingin uusi maamerkki. Kuva: Janne Hirvonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Hernesaaren rakentaminen viivästyy – korkein hallinto-oikeus hylkäsi kaupungin valituksen koskien alueen asemakaavaa19.5.2022 10:21:32 EEST | Tiedote

Helsingin hallinto-oikeus kumosi huhtikuussa 2021 Helsingin kaupunginvaltuuston hyväksymän Hernesaaren asemakaavan. Hallinto-oikeus oli saanut kaavasta kaksi valitusta, joissa oli kyse muun muassa kaavan aiheuttamista vaikutuksista kaava-alueen ja lähialueiden liikenteeseen ja sen toimivuuteen. Kaupunki valitti päätöksestä ja jätti vastaselityksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen syksyllä 2021. Korkein hallinto-oikeus piti hallinto-oikeuden päätöksen voimassa ja kumosi asemakaavan 19.5.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme