Helsingin seudun kauppakamari

Mediakutsu: Helsingin seudun kilpailuympäristö suhteessa muihin Pohjoismaihin -toimialakatsauksen julkistamistilaisuus torstaina 1.10.2020

Jaa

Miten Helsingin seutu ja Suomi pärjää kilpailussa verrattuna muihin Pohjoismaiden pääkaupunkeihin? Minkälainen kilpailuympäristö Helsinki on? Helsingin seudun kauppakamarin vuoden kolmas toimialakatsaus julkistetaan torstaina 1. lokakuuta 2020 klo 9. Tilaisuutta voi seurata verkossa tai paikan päällä.

Helsingin seudun kauppakamarin toimialakatsaus luotaa Pohjoismaiden pääkaupunkien väestö- ja työllisyyskehitystä. Väestö- ja työllisyyskehitystä tarkastellaan katsauksessa Helsingin, Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan osalta. Miten Helsingin seutu pärjää muille Pohjoismaille? Kuinka pääkaupunkiseudun kilpailutilanne on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana?

 Media voi tulla seuraamaan tilaisuutta paikan päälle Helsingin seudun kauppakamariin, os. Kalevankatu 12. Koska osallistujamäärä on rajoitettu, pyydämme median etukäteisilmoittautumista sähköpostitse osoitteeseen tiina.tikander@helsinki.chamber.fi tiistaihin 29.9.2020 klo 16 mennessä.

Ohjelmassa 1.10.2020

klo 9 Tilaisuuden avaus

Minkälainen kilpailuympäristö Helsingin seutu on suhteessa Pohjoismaiden metropoleihin? Toimialakatsauksen tuloksista kertoo Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen.

Kuinka moderni kauppakeskus on rakentanut tulevaisuutta uudelleen? Miltä syksyn ja ensi vuoden näkymät näyttävät tällä hetkellä?
Mall of Triplan kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki.

Tilaisuuden ohjelma päättyy noin klo 10. Julkaisemme toimialakatsaustiedotteen torstaina 1.10.2020 klo 10.30.

Helsingin seudun kauppakamari toteuttaa toimialakatsauksen noin neljä kertaa vuodessa yhteistyössä Kaupunkitutkimus TA Oy:n kanssa. Katsauksissa käsitellään Helsingin seudun keskeisiä teemoja mm. liikennettä, asuntotuotantoa ja väestökehitystä.

Mediatiedustelut ja ilmoittautumiset

Tiina Tikander
Viestintäpäällikkö
Helsingin seudun kauppakamari
tiina.tikander@chamber.helsinki.fi
p. 046 878 7540

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin seudun yritykset toivovat koronarajoituksiin kohtuullisuutta ja selkeyttä13.10.2020 08:50:00 EESTTiedote

Helsingin seudun yrityksissä nähdään kesäkauden aikana virinnyttä toiveikkuutta koronatilanteen vaikutuksissa liiketoimintaan. Toimialojen sisällä on kuitenkin suurta vaihtelua. Yritykset toivovat, että rajoituksista huolimatta liiketoiminnan jatkuminen ja työntekijöiden pitäminen töissä mahdollistetaan. Kauppakamarien yrityskyselyyn vastasi lähes 900 Helsingin seudun yritystä eri toimialoilta.

Toimialakatsaus: Helsingin seudulla rakennusala vielä kasvussa, palvelualojen näkymissä varovaista toiveikkuutta1.10.2020 10:30:00 EESTTiedote

Rakentamisen liikevaihto on kasvussa, ja palvelualojen suhdanteissa näkyy Helsingin seudulla varovaista toiveikkuutta. Yritysten liikevaihdon romahtaminen tuntuu voimakkaimmin majoitus- ja ravitsemisalalla sekä kuljetustoiminnassa. Helsingin seutu on jäänyt muiden Pohjoismaiden metropolien kasvuvauhdista. Tänään ilmestynyt Helsingin seudun kauppakamarin toimialakatsaus luotaa pääkaupunkiseudun kilpailuympäristöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme