Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Helsingin, Vantaan, Finavian, Finnairin, SAK:n ja EK:n tiedotustilaisuus STM:n koronaan liittyvän rajaturvallisuuslakiluonnoksen ongelmakohdista

Jaa

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt lausuntoja ehdotuksista tartuntatautilain ja rikoslain väliaikaisiksi muutoksiksi, joilla pyritään ehkäisemään ulkomaista alkuperää olevien covid-19-tartuntojen leviäminen Suomeen. Helsingin kaupunki, Vantaan kaupunki, Finavia ja Finnair pitävät esitystä monin osin ongelmallisena. SAK ja EK ovat huolissaan linjausten vaikutuksesta työllisyyteen ja talouteen.

Esitys aiheuttaa konkreettisia ongelmia rajoilla, estää matkailun elpymistä ja vaikuttaa Suomen maakuvaan negatiivisesti. Suomi jää matkailun elpymisessä muusta Euroopasta jälkeen, millä on myös vakavia työllisyysvaikutuksia.

Helsingin, Vantaan, Finavian, Finnairin, SAK:n ja EK:n yhteinen tiedotustilaisuus aiheesta järjestetään keskiviikkona 2. kesäkuuta alkaen kello 12.30.

Tilaisuudessa puhuvat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki, Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Ilmoittautuminen 

Tilaisuus järjestetään ensisijaisesti verkossa, liity mukaan Helsinki-kanavalla

Median on mahdollista osallistua tilaisuuteen rajatusti Helsingin kaupungintalolla (Empiresali, sisäänkäynti: Aleksanterinkatu 20). 

Pyydämme paikan päälle saapuvien ilmoittautumiset 2. kesäkuuta kello 10.30 mennessä: viestintäasiantuntija Laura Itävaara, s-posti: laura.itavaara@hel.fi tai puh. 050 547 5706.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Tukkutori ja Helsingin Leijona Oy yhteen – Uusi yhtiö vahvistaa Helsinkiä kaupunki- ja ruokakulttuurin kehittäjänä17.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsinki haluaa vahvistaa profiiliaan vetovoimaisena ja kilpailukykyisenä kaupunkina, johon kuuluvat elävä kaupunki- ja ruokakulttuuri. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Helsinki on päättänyt yhdistää Tukkutorin ja Helsingin Leijona Oy:n toiminnot uuteen perustettavaan yhtiöön. Toimintojen yhdistäminen mahdollistaa nykyistä vaikuttavamman ja kaupungin tavoitteita paremmin edistävän kokonaisuuden muodostamisen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelman17.6.2021 00:44:29 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 16. kesäkuuta Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Kampin metroaseman läntisen lippuhallirakennuksen paikalle, Sähkötalon ja Autotalon väliin, toteutettavaa uudisrakennusta, joka sisältää sosiaali- ja terveystoimen palvelutilojen lisäksi myös metroaseman tiloja ja liiketiloja.

Korkeasti koulutetuilla työikäisillä Helsinkiin muuttaminen on todennäköisempää15.6.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Korkea osaaminen koulutuksella tai työtuloilla mitattuna lisää Helsinkiin muuton todennäköisyyttä. Myös nuorempi ikä ja viimeaikainen opiskelu ovat yhteydessä päätökseen muuttaa Helsinkiin. Sen sijaan lasten kuuluminen perheeseen ja omistusasuminen vähentävät Helsinkiin muuttamisen todennäköisyyttä. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta tutkimuksesta Helsinkiin muuttavien valikoituminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme