Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Helsinki kokeilee mahdollisen koronapassin yhtä käyttötapaa maanantaina 23. elokuuta – media on tervetullut tilaisuuteen

Jaa

Helsingin kaupunki tukee valtionhallintoa suunnittelussa olevan koronapassin pikaisen käyttöönoton edistämiseksi. Tavoitteena on saada koronapassi käyttöön ei-lakisääteisissä palveluissa rajatuilla toimialoilla kuten kulttuuri, tapahtumat ja ravintolat.

Helsinki kokeilee yksityistilaisuudessa maanantaina 23. elokuuta kello 18 alkaen, kuinka Omakanta-palvelusta saatavaa EU:n koronatodistusta voitaisiin hyödyntää yhteiskunnan avaamisessa. Tilaisuus järjestetään Helsingin ydinkeskustassa ruoan, juoman ja elävän musiikin merkeissä. Tavoitteena on testata yhtä tapaa parantaa kulttuurielämän toimintaedellytyksiä Helsingissä. Tilaisuus järjestetään terveysturvallisuudesta huolehtien.

Tapahtumaan osallistumisen edellytyksenä on halukkuus osallistua kokeiluun, jossa esitetään voimassa oleva todistus täydestä covid-rokotussarjasta (toisen annoksen saamisesta kulunut vähintään 14 vuorokautta), negatiivisesta covid-testistä viimeiseltä 72 tunnilta tai viimeisen puolen vuoden aikana sairastetusta covid-taudista.

Myös media on tervetullut tilaisuuteen. Median edustajat voivat ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen tero.j.lahti@hel.fi maanantaihin 23.8. klo 10 mennessä. Ilmoita samalla, kuinka monta henkilöä (esim. toimittajaa tai kuvaajaa) on tulossa. Tilaisuuden osallistujamäärä on rajattu 250 henkilöön, joten siksi tieto tarkasta henkilömäärästä on tärkeä. Tarkemmat tiedot tapahtumasta tarkempine paikkatietoineen lähetetään tilaisuuteen ilmoittautuneille. 

Tervetuloa tapahtumaan!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautumiset viestintäasiantuntija Tero Lahdelle osoitteeseen tero.j.lahti@hel.fi

Lisätiedot tapahtumasta Helsingin yrityspalvelut-yksikön päällikkö Jani Moliisilta puh. 09 310 22781, e-mail: jani.moliis@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin väkiluku ylittää 700 000 asukasta vuonna 202824.9.2021 10:12:02 EEST | Tiedote

Helsingin kasvun ennustetaan jäävän tänä vuonna 2 000 asukkaaseen, kun 2010-luvulla kasvu on ollut keskimäärin 7 000 asukasta vuodessa. Ensi vuoden kasvuksi ennustetaan 4 400 ja kasvun oletetaan palautuvan lähelle tavanomaista vuodesta 2023 alkaen. Helsingin väkiluvun ennustetaan ylittävän 700 000 asukkaan rajan vuonna 2028. Tiedot selviävät Helsingin kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Helsingin ja Helsingin seudun väestöennuste 2020-2060 sekä Helsingin alueittainen väestöennuste vuoteen 2036.

THL:n uutta koronapassin lukusovellusta testattiin Helsingin kaupungin aamukahvitilaisuudessa24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Valtioneuvosto on jättänyt eduskunnalle esityksen, jonka perusteella koronapassin käyttöönotto Suomessa mahdollistettaisiin lokakuussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kehittää parhaillaan koronatodistuksen QR-koodin lukusovellusta, jolla Omakannasta saatavaa koronatodistusta voitaisiin käyttää koronapassina. Ennen lukusovelluksen julkaisemista THL on halunnut kokeilla sen toimivuutta ja käytettävyyttä. THL pyysi Helsingin kaupungilta apua kokeiluun, johon kaupunki suostui mielellään. Helsingin kaupunki järjesti jo elokuussa kaksi tilaisuutta, joissa koronapassin mahdollisia toimintamalleja pilotoitiin.

Ekologinen kompensaatio ei estä luontokatoa – luontoa hävittävien hankkeiden hyvitykset eivät ole kattaneet heikennyksiä22.9.2021 09:32:25 EEST | Tiedote

Tuoreet tutkimukset osoittavat, ettei ekologisesta kompensaatiosta, eli elinympäristöhotelleista tai luontoa hävittävien hankkeiden hyvitysjärjestelmistä ole uudeksi keinoksi luontokadon estämiseen. Epäonnistumiset johtuvat yhteisten pelisääntöjen, ohjeiden, velvoitteiden ja seurannan puutteesta sekä kohteiden biodiversiteetin virhearvioinneista. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta julkaisusta Ekologinen kompensaatio.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme