Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Hook’18 - Tulevaisuuden kampus -tapahtuma 30.5.

Jaa

Millainen on tulevaisuuden kampus? Aalto-yliopisto kehittää Otaniemessä sijaitsevaa kampustaan avoimeksi kaupunginosaksi, joka toivottaa erilaiset toimijat tervetulleeksi.

Hook'18-tapahtuma tuo kansainväliset huippupuhujat arkkitehtuurin, kaupunkisuunnittelun ja kestävän muotoilun aloilta Dipolin Lumituuli-auditorioon. Kaupunkikehityksen ja tulevaisuuden kampuksen teemoihin syvennytään keynote-esityksissä ja monialaisessa paneelikeskustelussa. Keskustelu jatkuu vapaamuotoisesti aulatilassa seminaarin jälkeen virvoketarjoiluin. Tapahtuman kieli on englanti.

Aika: ke 30.5.2018 klo 16.00-19.30
Paikka: Lumituuli-auditorio, Dipoli, Otakaari 24, Espoo

Tapahtuman ohjelma ja puhujat:

16.00 Antti Ahlava, Aalto-yliopiston kampuskehittämisen vararehtori, ja Eetu Ristaniemi, Aalto-yliopistokiinteistöjen kiinteistösijoitusjohtaja, esittelevät visiota tulevaisuuden avoimesta ja urbaanista kampuksesta.

16.20 İdil Gaziulusoy, Aalto-yliopiston kestävän muotoilun apulaisprofessori, kertoo kaupunkien kestävää kehitystä luotaavasta uraauurtavasta tutkimus- ja opetustyöstään puheenvuorossaan ”Systemic transitions to sustainability in the urban: Design visions for Aalto campus and beyond”.

16.40 Charles Landry, kaupunkisuunnittelija ja -tutkija, julkistaa uusimman kirjansa The Civic City in a Nomadic World ja ottaa samalla kantaa Otaniemen tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Landryn esityksen aiheena on “Creating compelling learning landscapes”.

17.25 Michel Rojkind, Rojkind Arquitectosin perustaja ja luova johtaja, kertoo rajoja rikkovasta innovaatiofilosofiastaan puheenvuorossaan ”Shared responsibility”.

18.10 Paneelikeskustelu, jonka moderoi Aalto-yliopiston alumni Hilla Rudanko (Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen, Uusi Kaupunki -kollektiivi). Rudanko on erikoistunut osallistavaan kaupunkisuunnitteluun sekä uudenlaisten oppimisen tilojen kehittämiseen.

Tervetuloa ensimmäistä kertaa järjestettävään Hook’18 -tapahtumaan 30. toukokuuta!

Lisätietoja:

Hook’18 Facebook-tapahtuma

Hook’18-tapahtuman verkkosivut

Aalto Festival

Hook’18 on osa toukokuun kestävää Aalto Festival -tapahtumakokonaisuutta. Tutustu koko ohjelmaan verkkosivustolla aaltofestival.fi tai lataa mobiilisovellus sovelluskaupasta. Aalto Festival Twitterissä: #aaltofestival

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median haastattelutoiveet ja ilmoittautumiset:
Heini-Emilia Saari
projektipäällikkö
heini-emilia.saari@aalto.fi
050 356 5355

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 12 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Product Design Gala 17.5. – hoitoklinikka muistisairaille, valmennusrobotti koirille, maailman ensimmäinen ohjelmoitava uistin ja paljon muuta8.5.2019 12:58:34 EESTKutsu

Aalto-yliopiston opiskelijat ovat tutkineet, ideoineet, koodanneet, rakentaneet ja hikoilleet tuotekehitysongelmien parissa koko lukuvuoden ajan. Yritysten ja yliopiston yhteistyöhön perustuvan PDP-kurssin (Product Development Project) ryhmät ovat pohtineet maailman isoja kysymyksiä ja soveltaneet oppejaan käytäntöön. Monitieteisten ja kansainvälisten tiimien tulokset ja mahtavat prototyypit ovat jälleen esillä – ja haluamme kutsua teidät niihin tutustumaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme