Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Mediakutsu I Yli 7 000 lasta mukana keräämässä varoja hyvään: Auta leipomalla -tempaus tulee taas!

Jaa

Yli 250 koululuokkaa, päiväkotia ja ryhmää leipoo torstaina 6.10.2022 Auta leipomalla –tempauksessa ja kerää varoja lasten ja nuorten hyväksi. Leipominen tapahtuu samanaikaisesti ympäri Suomen ja medialla on mahdollisuus haastatella pieniä leipureita paikallisesti.

Jos haluat tehdä juttua paikallisesta leivontatempauksesta 6.10., ole yhteydessä MLL:n väkeen saadaksesi oman alueesi leipureiden yhteystiedot. Lisätiedot alla. 

Suomessa Auta leipomalla -tapahtuma on poikkeuksellinen tempaus, sillä lapset keräävät itse varoja toisten lasten tueksi: lapset järjestävät kouluissa, päiväkodeissa tai kerhossa leipomistempauksen ja myyvät leipomuksensa keräten siten varoja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimelle ja chatille. Vuonna 2021 osallistujat keräsivät yli 30 000 € lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi. 

Tapahtuman kummina toimii vuoden 2021 Koko Suomi leipoo –kilpailun voittaja Mari Pihlajamäki, joka on haastateltavissa puhelimitse. Tänä vuonna toista kertaa järjestetty tapahtuma rantautui Suomeen Tanskasta, jossa Bag för en sag on maan suurin hyväntekeväisyystapahtuma.

Varat tulevat tarpeeseen 

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin ja chat tavoittavat vuosittain tuhansia apua ja tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria tarjoten heille matalan kynnyksen keskusteluapua. Palvelussa lapsia ja nuoria kohtaavat koulutetut vapaaehtoiset, joilla on aina tukenaan MLL:n ammattilainen. Lapset kaipaavat tukea erityisesti eri yksinäisyyden kokemusten käsittelemisessä.

“Chat- ja nettikirjepalvelussa nuorten yleisimpiä yhteydenottoaiheita ovat masennuksen ja ahdistuksen kokemukset. Näiden taustalta on monesti ulkopuolisuuden kokemuksia ja pitkään jatkunutta yksinäisyyttä”, kertoo MLL:n auttavien puhelinten ja digipalvelujen päällikkö Tatjana Palomäki. 

Palvelut ovat suosittuja, mutta esimerkiksi puhelimitse pystyttiin vuonna 2021 vastaamaan vain noin joka kymmenenteen soittoyritykseen. Chatin aukioloaikana noin kolmasosa jonottaneista pääsi keskustelemaan päivystäjän kanssa ja nettikirjepalvelussa jouduttiin rajoittamaan uusien kirjeiden lähettämistä useamman kerran. 

Auta leipomalla -lahjoitusten avulla MLL pystyy vastaamaan useamman lapsen ja nuoren yhteydenottoon, kouluttamaan uusia vapaaehtoisia ja pitämään puhelut jatkossakin lapsille ja nuorille maksuttomina.  

 

Lasten ja nuorten puhelin ja chat lukuina 

  • Vuonna 2021 MLL:n lasten ja nuorten tukipalveluissa vastattiin yhteensä 14 850 yhteydenottoon.  
  • Yhteydenottoyrityksiä pelkästään puhelimeen tuli yli 125 000. 
  • Vuoden aikana suomenkielisissä puhelimessa ja chatissa lasten ja nuorten kanssa keskusteltiin yli 3 500 tuntia eli yli 200 000 minuuttia. 
  • Suomenkielisessä Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa yhteydenottoja oli 13 059. Niistä puheluita oli 9 389, nettikirjeitä 1 380 ja chat-keskusteluja 2 290.  
  • Vastaanotettujen chat-keskustelujen määrä kasvoi lähes 30 prosenttia edellisestä vuodesta. 
  • Ruotsinkielisessä Barn- och Ungdomstelefonen och nätbrevstjänst -palvelussa vastattiin 1 791 yhteydenottoon, joista 1 610 oli puheluita ja 181 nettikirjeitä.  
  • Lisäksi vastattiin 91 keskusteluviestiin Nuortennetin keskustelualueella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja oman alueesi leipureista saat ottamalla yhteyttä sähköpostitse:

katarina.fredrikson@mll.fi
varainhankinnan koordinaattori

Auta leipomalla –kummi Mari Rantamäki
0408395484
mari.pihlajamaki@hotmail.com

Muut haastattelupyynnöt

Saara Shikeben
viestintäpäällikkö

0503712298 (tekstiviesti tavoittaa varmimmin)
saara.shikeben@mll.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Skolfredstemat utmanar oss att hitta en vän till alla12.8.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Skolfreden utlyses i Joensuu 17.8. Barnen och ungdomarna har som skolfredstema för läsåret valt kamratfärdigheter - ”Kaikille kaveriksi – Vän med alla”. Temat är viktigt. Enligt enkäten Hälsa i skolan 2021 hade känslan av ensamhet ökat bland flickor i synnerhet. Var fjärde flicka som fyllt i enkäten kände sig ensam ganska ofta eller hela tiden. Bland pojkar kände sig omkring 10 procent ensamma.

Koulurauhateema haastaa löytämään kaikille kaverin12.8.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Koulurauha julistetaan Joensuussa 17.8. Lapset ja nuoret ovat valinneet vuoden koulurauhateemaksi kaveritaidot - ”Kaikille kaveriksi – Vän med alla”. Aihe on tärkeä. Vuoden 2021 Kouluterveyskyselyn mukaan yksinäisyyden kokemus oli yleistynyt erityisesti tytöillä. Noin joka neljäs kyselyyn vastannut tyttö tunsi itsensä yksinäiseksi melko usein tai jatkuvasti. Pojista yksinäisyyttä koki noin 10 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme