Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mediakutsu: Itä-Helsingin keskustan ideakilpailun voittaja julkistetaan 5.11.

Jaa

Itä-Helsingin keskustan ideakilpailun voittaja julkistetaan torstaina 5.11. kello 13 alkavassa tilaisuudessa. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla osoitteessa helsinkikanava.fi.

Medialla on mahdollisuus tulla seuraamaan tilaisuutta paikan päälle kulttuurikeskus Stoaan (Turunlinnantie 1). Koska osallistujamäärä on rajoitettu, pyydämme etukäteisilmoittautumista tiistaihin 3.11. mennessä osoitteeseen: https://bit.ly/2TpaZFn  

Osallistujia pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Ovet avautuvat kello 12.30.

Tilaisuuden ohjelma alkaa kello 13:

  • Avajaissanat, apulaispormestari Anni Sinnemäki, Helsingin kaupunki
  • Kilpailutöiden arviointi, professori Panu Lehtovuori ja arkkitehti Miia-Liina Tommila
  • Kilpailun tuloksen julkistaminen, apulaispormestari Anni Sinnemäki, Helsingin kaupunki
  • Seuraavat vaiheet ja suunnittelun jatko, arkkitehti Mikko Näveri, Helsingin kaupunki
  • Palkittujen kilpailijoiden puheenvuorot

Julkaisemme tiedotteen kilpailun tuloksista torstaina 5.11. noin klo 14.30.

 

Itä-Helsingin keskustan ideakilpailu ja alueen kehittyminen

Itä-Helsingin keskusta -ideakilpailu toimii lähtölaukauksena itäisen Helsingin tärkeimmän aluekeskuksen muuttamiselle toiminnoiltaan ja ilmeeltään urbaaniksi keskustaksi. Kilpailualue, Itäkeskuksen alue ja Puotilan metroaseman seutu, halutaan nivoa yhtenäiseksi kaupunkikeskustaksi, jonka vahvuutena on alueen omaleimainen ja monikulttuurinen identiteetti.

Itäkeskuksen ja sen lähiympäristön alueelle laaditaan myöhemmin kehittämisperiaatteet ja kilpailun lopputulos otetaan suunnittelussa huomioon. Lisätietoja Itä-Helsingin keskustan ideakilpailusta: https://www.itahelsinginkeskusta.com/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Näveri
Johtava arkkitehti
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 37331
mikko.naveri@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Koillis-Helsingin uuden pikaraitiotien suunnitelmat edenneet – tarkennettu suunnitelma kommentoitavana23.11.2020 09:42:27 EETTiedote

Viikin-Malmin pikaraitiotie on joukkoliikenteen uusi runkoyhteys keskustasta Kumpulan kautta Viikkiin, Latokartanoon ja Malmin entiselle lentokenttäalueelle sekä edelleen Malmille ja/tai Jakomäkeen. Viikin-Malmin pikaraitiotien yleissuunnitelman laadinta on etenemässä loppusuoralle. Jatkosuunnittelussa pysäkkien määrä, sijainnit ja nimet ovat tarkentuneet. Reittilinjaukseen ei puolestaan ole tullut juurikaan muutoksia. Tarkentuneita suunnitelmia voi kommentoida verkossa 13.12. asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme