Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

MEDIAKUTSU JA TIEDOTE: Pohjoinen maaraja korostuu Suomen turvallisuuspolitiikassa – geopoliittisesti emme ole saari

Jaa
Pohjoisen Turvallisuusfoorumi Oulussa 17.2.2023 käsittelee Suomen turvallisuuspoliittisen tilanteen muutosta. Jaamme Ruotsin ja Norjan kanssa yhteisen maarajan, jonka merkitys Suomen turvallisuuspolitiikalle ja huoltovarmuudelle on tunnistettu aiempaa vahvemmin. Emme ole saari, vaan kytkeydymme entistä tiiviimmin länteen Pohjois-Suomen kautta kaikissa olosuhteissa, erityisesti häiriötilanteissa.

Pohjoisen Turvallisuusfoorumin tavoitteena on nostaa pohjoisen muuttunut geopoliittinen tilanne ja sen laajat vaikutukset Suomen turvallisuuspolitiikkaan valtakunnalliseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Pohjoisen Turvallisuusfoorumi etsii yhdessä vastauksia polttaviin ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten ”Kuinka turvallinen on pohjoinen vuonna 2025?” tai ”Mitä muutos merkitsee Suomelle ja kuinka pohjoinen luo turvaa koko Suomelle?”

Pohjoisen Turvallisuusfoorumissa käsitellään aamupäivällä turvallisuutta laajemmassa yhteiskuntapoliittisessa kontekstissa suurimpien puolueiden johtohenkilöiden paneelissa ja iltapäivällä on mielenkiintoisia puheenvuoroja kokonaisturvallisuudesta sekä asiantuntijapaneeli.

”Pohjoisen merkitys kasvaa Venäjän hyökkäyssodan ja Suomen tulevan NATO-jäsenyyden myötä. On tärkeää käydä laajaa keskustelua pohjoisen turvallisuuspoliittisesta roolista tulevaisuuden Suomessa. Panostukset pohjoisen infraan vahvistavat koko Suomen valmiutta,” toteaa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen.

”Nostamme esille myös elinvoiman merkityksen tulevaisuuden huoltovarmuudelle ja turvallisuudelle. Pohjoisen osaaminen, energia ja luonnonvarat luovat elinvoimaa paitsi Suomeen ja suomalaisille, myös laajemmin.” , toteaa Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä.

Pohjoisen Turvallisuusfoorumiin osallistuu lähes 200 kutsuvierasta ja yleisö voi seurata tapahtumaa suoran LIVE-striimauksen välityksellä.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, Lapin aluehallintovirasto ja Oulun kaupunki.

Median ilmoittautuminen:

llmoittautuminen median edustajille päättyy 16.2.2023 klo 12:00. niina.rytilahti@avi.fi

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Alpo Merilä Pohjois-Suomen aluehallintovirasto alpo.merila@avi.fi

Erityisavustaja Karri Oikarinen Oulun kaupunki, karri.oikarinen@ouka.fi

Linkit:

Pohjoisen Turvallisuusfoorumin 17.2.2023 ohjelma

LIVE -striimaus (julkinen) 17.2.2023 klo 9:00 – 12:30  

https://www.youtube.com/watch?v=7iEtQaBS8qI

Iltapäivän osuuden julkinen striimaus ei ole sallittu. Striimi oon katsottavissa vain salasanan saaneilla.

LIVE -striimaus (salasanalla suojattu) 17.2.2023 klo 13:00 – 16:30  

https://www.livekuvaukset.fi/passwordrequest?requestedParams=&requestedPage=703

Pohjois-Suomi

Turvallisuus ja varautuminen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto epäilee potilasturvallisuuden vaarantuneen OYS:n nuorisopsykiatrian osastolla24.3.2023 08:08:19 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto teki 21.3.2023 ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin Oulun yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian osastolle. Käynnin taustalla olivat aluehallintoviraston vastaanottamat kantelut ja epäkohtailmoitukset koskien psykiatrisista häiriöistä kärsivien nuorten potilaiden hoidon järjestämistä ja toteuttamista Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme