Suomen Kiertovoima KIVO

MEDIAKUTSU: Jätteiden yö 9.6. kutsuu hauskanpitoon ja kierrätykseen viidellä paikkakunnalla – tervetuloa mukaan!

Jaa

Jätteiden Yö -tapahtumia järjestetään ensi kertaa samanaikaisesti viidellä eri paikkakunnalla eri puolilla Suomea – Joensuussa, Oulussa, Kajaanissa, Raumalla ja Saarijärvellä. Perjantaina 9.6. klo alkuillasta alkaen on luvassa sopivassa suhteessa sekä viihteellistä ohjelmaa että asiaa.

Jätteiden yö järjestetään ensi kertaa viidellä paikkakunnalla, muun muassa Saarijärven Sammakkokankaan jätekeskuksessa. Kuva: Sammakkokangas Oy.
Jätteiden yö järjestetään ensi kertaa viidellä paikkakunnalla, muun muassa Saarijärven Sammakkokankaan jätekeskuksessa. Kuva: Sammakkokangas Oy.

Mediakutsu 8.6.2017

Kaikki kuntalaiset kutsutaan mukaan vauhdikkaaseen ohjelmaan. Hauskanpidon lomassa jokainen pääsee tutustumaan jätelaitoksen toimintaan kiertotalouden toteuttajana sekä kuulemaan käytännön vinkkejä kierrätykseen ja jätteiden vähentämiseen. Jokainen voi omilla valinnoillaan vähentää ruokahävikin määrää ja säästää samalla rahaa.

Kuntien jätelaitosten valtakunnallisen yhdistyksen Suomen Kiertovoima KIVOn toimitusjohtaja Riku Eksymä pitää upeana asiana, että alun perin Oulusta lähtöisin oleva Jätteiden yö on nyt saanut neljä muutakin paikkakuntaa liikkeelle.

- Jätteiden yö on oiva tapahtuma saada ihmiset yhteen kaikkia koskettavan asian äärelle rennossa hengessä, kuitenkin muistaen kierrätyksen ja hävikin vähentämisen merkityksen. Suomessa päätyy vuosittain syömäkelpoista ruokaa biojätteenä roskiin 400–500 miljoonaa kiloa, joten kyse on suuren mittaluokan haaskauksesta. Paras jäte on syntymättä jäänyt jäte, Eksymä huomauttaa.

Jätteiden Yö -tapahtumissa pääsee tutustumaan myös siihen, miten roskiin päätynyt ruokajäte siirtyy kiertoon. Eksymä muistuttaa, että kuntien jätelaitokset hoitavat 5,3 miljoonan suomalaisen jätteet ja ovat avainasemassa koko Suomen kiertotalouden edistämisessä.

Kuntien jätelaitosten valtakunnallinen yhdistys on vastikään muuttanut nimensä Jätelaitosyhdistys (JLY) ry:stä Suomen Kiertovoima ry:ksi eli KIVOksi.

- Nimenmuutoksella haluamme alleviivata sitä, että moderni jäteala merkitsee kiertotalouden edistämistä. Suomalaiset itse ovat maamme suurin kiertovoima. Kierrätyksessä ja jätteen kiertoonlaitossa on kyse meidän kaikkien talkoista, Eksymä toteaa.

Eksymä ja paikalliset jätelaitokset kannustavat ottamaan lapset mukaan kiertoajatteluun jo pienestä pitäen. Jätteiden Yö onkin koko perheen tapahtuma ja ohjelmaa on kaikenikäisille.

Lisätiedot:

Riku Eksymä, toimitusjohtaja, Suomen Kiertovoima ry KIVO, 040 838 6643, riku.eksyma@kivo.fi

Paikkakuntakohtaiset tiedot perjantaina 9.6. pidettävistä Jätteiden yö -tapahtumista:

Joensuussa juhlitaan 20-vuotiasta Puhasta Antti Railion ja Huru-Ukot Bandin voimin. Puhas Oy järjestää Jätteiden yö -tapahtuman Joensuun Kontiosuon jätekeskuksella klo 18–23. Lue lisää: http://www.puhas.fi/uutiset/kaatiksella-kajahtaa-juhlistamme-20-vuotta-tayttavaa-yhtiotamme-perjantaina-9.6.-kaikille-avoimella-jatteiden-yo-tapahtumalla

Kajaanissa kannustetaan kokkisodan kisaajia ja bändiä kuunnellessaan voi ottaa kasvomaalauksen sekä kannustaa suosikkinsa voittoon Ekokympin sohvanpurkukisassa. Ekokymppi järjestää Jätteiden Yö-tapahtuman Kajaanin Raatihuoneentorilla klo 18–24. Lue lisää: http://www.eko-kymppi.fi/index.php?tid=324.

Oulussa maistellaan hävikkiruuasta valmistettuja herkkuja ja musiikkiesitysten ja välineteatteriesityksen lisäksi pääsee tutustumaan Ruskon jätekeskukseen opastetuilla kiertoajeluilla. Tapahtuman järjestää Oulun Jätehuolto Ruskon jätekeskuksessa klo 18–24. Lue lisää: https://oulunjatehuolto.fi/jatteiden-yo-9-6-kutsuu-hauskanpitoon-ja-kierratykseen-ruskon-jatekeskuksessa-tervetuloa-mukaan/

Saarijärvellä voi osallistua Sammakkokankaan leikkimieliseen tehtävärataan letunsyönnin ja elävän musiikin kuuntelun lomassa. Jätekeskus on auki klo 8–23 ja ohjelmaa on klo 17–20 välillä. Tapahtuman järjestää Sammakkokangas Oy. Lue lisää: http://www.sammakkokangas.fi/fi/jatehuolto/tietoa-yrityksesta/tiedotteet/jatteiden-yo/

Raumalla pääsee tutustumaan jätehuollon kalustoon suunnistuskisan ja musiikin lomassa. Hevossuolla Jätteiden Yö -tapahtuma starttaa klo 16 ja jäteasema on auki aina klo 24:ään asti. Musiikkia, makkaraa, kahvia, paljon ohjelmaa lapsille. Järjestäjänä Rauman Seudun Jätehuoltolaitos. Lue lisää: https://www.rauma.fi/raumanseudunjatehuoltolaitos/wp-content/uploads/sites/19/2017/05/jatehuoltolaitos_jatteiden_yo.pdf

Avainsanat

Kuvat

Jätteiden yö järjestetään ensi kertaa viidellä paikkakunnalla, muun muassa Saarijärven Sammakkokankaan jätekeskuksessa. Kuva: Sammakkokangas Oy.
Jätteiden yö järjestetään ensi kertaa viidellä paikkakunnalla, muun muassa Saarijärven Sammakkokankaan jätekeskuksessa. Kuva: Sammakkokangas Oy.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kiertovoima KIVO
Suomen Kiertovoima KIVO
Mannerheimintie 76, 5. krs.
00250 HELSINKI

040 838 6643http://www.kivo.fi

Suomen Kiertovoima KIVO edustaa julkista jätehuoltoa ja kuntien 33 jätelaitosta, joiden 5,3 miljoonaa asiakasta ovat maamme suurin kiertovoima. Jäsenlaitoksemme toteuttavat asukkaiden jätehuollon kustannustehokkaasti ja vastuullisesti yhteistyössä yksityisten yritysten ja tuottajayhteisöjen kanssa. Edistämme Suomen kiertotaloutta turvallisesti ja terveellisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kiertovoima KIVO

Kiertotalous vaarantumassa? Kuntasektori yhteistyökumppaneineen vetoaa maan hallitukseen, jotta julkista jätehuoltoa ja yhteistyötä yksityisten toimijoiden kanssa ei romutettaisi19.12.2017 09:00:10 EETTiedote

Suomen hallitus on merkittävästi kaventamassa julkisen jätehuollon toimintaedellytyksiä ja samalla mahdollisuuksia tehdä kiertotalousyhteistyötä yksityisen sektorin kanssa. Hallitus on tänään antamassa esitystä uudeksi jätelaiksi, joka poikkeaa muiden EU-maiden ottamasta suunnasta. Kuntien jätelaitoksia ja 5,3 miljoonan suomalaisen jätehuoltoa edustava Suomen Kiertovoima KIVO on tänään lähettänyt hallitukselle vetoomuksen, jotta näin ei tapahtuisi. Allekirjoittajina ovat Suomen Kuntaliitto, Suomen luonnonsuojeluliitto, kuntien jätelaitoksia, kiertotalouskeskuksia, kuntia, kaupunkeja ja kiertotalousyrityksiä.

MUOVISTA-kiertotalousavaus saa kiitosta ja tukea teollisuudelta ja poliitikoilta: Muoviongelman ratkaisu edellyttää koko arvoketjun laajuista yhteistyötä29.11.2017 17:30:06 EETTiedote

MUOVISTA-yhteistyöhanke tuo yhteen kiertotalouden keskeiset toimijat muovin kierron edistämiseksi. Suunniteltu ainutlaatuisen laaja yhteistyö on kuntien jätelaitoksia edustavan KIVOn aloite, johon mukaan toivotaan niin teollisuutta kuin muitakin kiertotaloustoimijoita. Tavoitteena on löytää keräysmuoville käyttökohteita ja edetä kohti taloudellisesti kannattavia uusioraaka-ainemarkkinoita. Asia oli esillä ensimmäistä kertaa tänään Kiertovoimapäivillä.

MUISTUTUSKUTSU: Kiertotalouden uusia avauksia ja näkemyksiä: Nils Torvalds, Fortum, Sitra, Wärtsilä, DIMECC… Kiertovoimapäivät 29.–30.11.2017, Hanasaari Espoo28.11.2017 09:00:00 EETKutsu

Miten edistää Suomen kiertotaloutta käytännössä? Miltä Suomen kiertotalous näyttää EU:ssa? Mistä vastaus muoviongelmaan? Mitä teollisuus voi tehdä muoville? Millaisia kiertohankkeita on kuntien jätelaitoksissa jo käynnissä? Kiertovoimapäivillä mukana myös kansanedustajat Harri Jaskari, Eeva-Maria Maijala ja Riitta Myller, sekä kuntien jätelaitokset, EU-komission ja ympäristöministeriön näkemykset.

MEDIAKUTSU: Kiertotalouden uusia avauksia ja näkemyksiä: Nils Torvalds, Touko Aalto, Fortum, Sitra, Wärtsilä, DIMECC… Kiertovoimapäivät 29.–30.11.2017, Hanasaari Espoo24.11.2017 12:30:39 EETKutsu

Miten edistää Suomen kiertotaloutta käytännössä? Miltä Suomen kiertotalous näyttää EU:ssa? Mistä vastaus muoviongelmaan? Mitä teollisuus voi tehdä muoville? Millaisia kiertohankkeita on kuntien jätelaitoksissa jo käynnissä? Kiertovoimapäivillä mukana myös kansanedustajat Harri Jaskari, Eeva-Maria Maijala ja Riitta Myller, sekä kuntien jätelaitokset, EU-komission ja ympäristöministeriön näkemykset.

Kaikki kuntalaiset ovat Suomen suurin kiertovoima – siksi Jätelaitosyhdistys on nyt KIVO7.6.2017 16:03:16 EESTTiedote

Jätelaitosyhdistys ja sen jäseninä olevat kuntien jätelaitokset haluavat kehittää Suomea aktiivisesti kiertotalouden kärkimaaksi. Tavoitteen saavuttamiseksi yhdistys uudistaa parhaillaan toimintaperiaatteitaan ja vaihtaa samalla nimekseen Suomen Kiertovoima KIVO. KIVOn voima ovat 5,3 miljoonaa kuntalaista eli yhdistyksen edustamien 33 kunnallisen jätelaitoksen asiakkaat. Vain maanlaajuisella yhteisvastuulla ja valtakunnallisia toimintatapoja innovoimalla Suomi voi ottaa kierrätyksen jättiloikan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme