Business Tampere

MEDIAKUTSU: Ketteristä kokeiluista keinoja kasvuun

Jaa

Kasvun talkoot – ketterien kokeilujen tilaisuudessa 14. helmikuuta parhaat käytännöt ja mallit yrityksen kasvun eri vaiheisiin julkaistaan yritysten ja yleisön käyttöön.

Tampereen kaupunkiseudulla luodaan kasvua vastuullisella tavalla sekä haetaan uusia ideoita kasvupotentiaalin synnyttämiseksi ja laajemmin yritysten hyödynnettäväksi. Ketterien kokeilujen tilaisuudessa kuullaan, minkälainen on mahdollisesti muillekin alueille monistettava toimintamalli ja miten sitä on konkreettisesti sovellettu yksittäisissä yrityksissä. Ketterien kokeilujen päämiesyrityksinä ja tilaisuuden pääpuhujina ovat EY, Gofore, Steamlane ja Futurice.

Yritykset jakavat tilaisuudessa kokemuksiaan siitä, miten työkalut ja mallit sopisivat yrityksen toimintaan - tai yleisemmin yritysten kasvun edistämiseen seudulla.

Ketterät kokeilut ovat yksi tapa suunnata startupeja ja vakiintuneempia yrityksiä yhteistyöhön ilman, että niiden pitää sitoa siihen isoja resursseja. Kokeilujen taustalla on tarve kasvattaa deal flow’ta: lisätä uusien yritysten syntyä ja kiihdyttää olemassa olevien yritysten kasvua esimerkiksi luomalla uusia palveluja, tuotteita ja toimintatapoja – sellaisiakin, joita ei kokeilua aloitettaessa osata vielä ennakoida.

Aika: torstaina 14.2.2019 klo 13-16
Paikka: Museokeskus Vapriikki, auditorio, os. Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere

Ohjelma ja ilmoittautuminen

”Tampereelle tarvitaan lisää kasvuyrityksiä, ja tämän kaltaisilla kokeiluilla kasvua voidaan edesauttaa. On hyvin arvokasta, että julkinen ja yksityinen sektori tekevät yhteistyötä, jonka avulla kehitetään kasvua vauhdittavia palveluita. Kokeilussa mukana olevat tamperelaisyritykset ovat suunnannäyttäjiä ja haluavat edistää myös muiden kasvua”, toteaa elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen Tampereen kaupungilta.

Päämiesyritykset ovat kehittäneet sisäisesti uusia palvelumalleja ”lean service” -kehittämiseen, big dataan, rahoitukseen ja johtamiseen. Näiden avulla luodaan uutta kasvua ja mahdollistetaan yritystoiminnan kehittyminen. Kokeiluissa voi todeta nopeasti, mikä toimii, ja tulokset näkyvät pitemmän ajan kuluessa - tämän päivän tekemisellä turvataan huomisen kasvua.

Tampereen seutu on kehittynyt ketterien kokeilujen edelläkävijäksi soveltamalla Kalasataman oppeja tamperelaisin vivahtein. Business Tampereen roolina on tukea aktiivista elinkeinotoimintaa, muun muassa käynnistämällä yritysten kanssa kokeiluja, joissa yritykset kehittävät yhdessä uuden kasvun edellytyksiä. Ketterät kokeilut on osa 6Aika – Kasvun ekosysteemit -hanketta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja ja houkutella osaavaa työvoimaa sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Palvelemme sinua Tampereen kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman mukaisesti asiakastoimialoillamme, joita ovat uudistuva teollisuus, älykkään kaupunkiseudun ratkaisut ja elämystalous. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Oppia startup-yrittäjille – Nordic Startup School auttaa välttämään nuoren yrityksen sudenkuopat5.2.2019 15:13:09Tiedote

Tampereen kaltaisessa yliopisto- ja teknologiakaupungissa on nousussa vahva startup-kulttuuri, jossa nuoret yritykset luovat työpaikkoja ja ravistelevat perinteisiä markkinoita uutta luovilla palveluilla ja teknologioilla. Startup-ala termeineen ja verkostoineen on kuitenkin jotakin, jota ei koulun liiketoiminnan tunnilla opita. Kuluvan vuoden keväällä alkava kymmenenviikkoinen Nordic Startup School -valmennusohjelma tarjoaa vankat eväät kansainvälistyvälle yrittäjälle.

Irlantilaisyritys Zoosh investoi Tampereelle – piristysruiske startup- ja IT-aloille28.1.2019 10:12:48Tiedote

Tampereella on vahva maine teknologiaosaamisessa – myös Suomen rajojen ulkopuolella. Helmikuun 14. päivä tuo alalle isoja uutisia, kun Irlannissa pääkonttoriaan pitävä digitaalisiin palveluihin sekä pääomasijoittamiseen erikoistunut yritys Zoosh Group julkistaa suunnitelmansa investoida vahvasti tamperelaisiin startup-yrityksiin sekä perustaa Tampereelle oma tuotekehitysyksikkö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme