Luonnonvarakeskus

MEDIAKUTSU: Kuinka drone-lennot paljastavat peltojen sadontuottokyvyn?

Jaa

Luonnonvarakeskus (Luke) järjestää peltokasvuston lennokkikuvausnäytöksen 19.7.2017 Limingalla.

Aika: 19.7.2017 klo 10–12.

Paikka: Tuomas Sohlon tilan nurmilohko (Uusi-Sohlo), Ouluntie 7, 91900 Liminka (Haaransillan liikenneympyrästä 500m "vanhaa" Ouluntietä kohti Oulua/Kempelettä, ei moottoritietä).

Tutkija Roope Näsi Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksesta (www.nls.fi; www.dronefinland.fi) on paikalla tekemässä drone-ilmakuvauksia ja kertomassa uudesta ilmakuvausteknologiasta sekä lentojen avulla saatavan datan käsittelystä. Lennokkikuvauksen jälkeen nurmista otetaan biomassanäytteitä.

Tilaisuudessa on mahdollista tutustua aiemmin kesällä Sohlon tilalta otettuihin kuviin ja keskustella viljelijä Tuomas Sohlon ja hänen veljensä, ProAgrian kasvinsuojelun asiantuntija Juha Sohlon kanssa drone-kuvausten avulla saatavien tietojen hyödyntämisestä käytännössä.  

Ohjelma:

10.00 Tilaisuuden avaus

10.10 Drone Finland – ilmasta näkee paremmin. Mitä apua droneista on viljelijöille? Roope Näsi, Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus

10.20 Lennokkikuvaus

10.50 Näytteenotto

11.10 Aikaa kysymyksille

12.00 Tilaisuus loppuu

Säävaraus: Lennolla on Limingan säätilanteen mukainen säävaraus, koska lentoja ei voi toteuttaa sateella. Sateen sattuessa asiantuntijat ovat kuitenkin tavattavissa ja lento tehdään heti sään selkiydyttyä. Jos koko päivän säätiedote näyttää huonolta lennoille, siirrämme tapahtuman torstaille ja ilmoitamme uudesta ajankohdasta ilmoittautuneille.

Tervetuloa seuraamaan kuvauksia Luken koordinoiman OPAL-Life-hankkeen pilottitilalle!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

18.7.2017 mennessä: vera.kauppinen@luke.fi tai puh. 050 4126003.

OPAL-Life on vuoden 2015 lopulla alkanut EU:n rahoittama hanke, jonka tavoitteena on maatalouden ilmastopäästöjen vähentäminen kestävän tehostamisen periaatetta noudattaen. Tämä tarkoittaa maatalouden kehittämistä suuntaan, jossa ympäristöhyödyt, tilan kannattavuus ja tuottavuus sekä sosiaaliset näkökulmat tukevat toisiaan. Luke koordinoi hanketta, ja siinä ovat mukana Helsingin yliopisto, Maanmittauslaitos, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Nylands Svenska Lantbrukssällskap sekä ProAgria. Lisäksi hankkeessa on mukana 20 ympäri Suomen sijaitsevaa pilottimaatilaa. Hanke kestää vuoteen 2020 saakka. www.opal.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Luonnonvarakeskus
Luonnonvarakeskus
Viikinkaari 9
00790 Helsinki, Finland

0295 32 6000 / +358 295 32 6000http://www.luke.fi

Luonnonvarakeskus (Luke) on 1.1.2015 toimintansa aloittanut tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. www.luke.fi www.luke.fi/en

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Luonnonvarakeskus

Ruokaketjun hävikki suurta – ravitsemispalveluiden ruokahävikki pudonnut viidenneksen15.9.2017 10:18Tiedote

Luonnonvarakeskuksen (Luke) Ravintolafoorumissa mitattu ruoan kokonaishävikki näyttää vähentyneen 20 prosenttia mukana olleilla toimialoilla. Suomalaisen ruokaketjun syömäkelpoinen ruokahävikki on 400–500 miljoonaa kiloa vuodessa. Koko ketjun hävikin vähentämiseksi selvitetään muun muassa lainsäädännön kehittämisen tarpeita ja keinoja hävikkimäärien seurantaan.

Färsk utredning: Återvunnen gödsel påskyndar återvinningen av näringsämnen6.9.2017 10:01Tiedote

Enligt en utredning som gjorts av naturresurs- och miljöforskare återvinns näringsämnen i betydligt mindre omfattning i Finland än vad målsättningen är. Följderna är övergödning av sjöar och vattendrag, luftutsläpp och onödigt beroende av oorganisk konstgödsel. Särskilt bör återvinningen av gödsel från produktionsdjur ökas. Experternas åtgärdsförslag har samlats i en politikrekommendation för beslutsfattare.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme