Luonnonvarakeskus

MEDIAKUTSU: Kuinka drone-lennot paljastavat peltojen sadontuottokyvyn?

Jaa

Luonnonvarakeskus (Luke) järjestää peltokasvuston lennokkikuvausnäytöksen 19.7.2017 Limingalla.

Aika: 19.7.2017 klo 10–12.

Paikka: Tuomas Sohlon tilan nurmilohko (Uusi-Sohlo), Ouluntie 7, 91900 Liminka (Haaransillan liikenneympyrästä 500m "vanhaa" Ouluntietä kohti Oulua/Kempelettä, ei moottoritietä).

Tutkija Roope Näsi Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksesta (www.nls.fi; www.dronefinland.fi) on paikalla tekemässä drone-ilmakuvauksia ja kertomassa uudesta ilmakuvausteknologiasta sekä lentojen avulla saatavan datan käsittelystä. Lennokkikuvauksen jälkeen nurmista otetaan biomassanäytteitä.

Tilaisuudessa on mahdollista tutustua aiemmin kesällä Sohlon tilalta otettuihin kuviin ja keskustella viljelijä Tuomas Sohlon ja hänen veljensä, ProAgrian kasvinsuojelun asiantuntija Juha Sohlon kanssa drone-kuvausten avulla saatavien tietojen hyödyntämisestä käytännössä.  

Ohjelma:

10.00 Tilaisuuden avaus

10.10 Drone Finland – ilmasta näkee paremmin. Mitä apua droneista on viljelijöille? Roope Näsi, Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus

10.20 Lennokkikuvaus

10.50 Näytteenotto

11.10 Aikaa kysymyksille

12.00 Tilaisuus loppuu

Säävaraus: Lennolla on Limingan säätilanteen mukainen säävaraus, koska lentoja ei voi toteuttaa sateella. Sateen sattuessa asiantuntijat ovat kuitenkin tavattavissa ja lento tehdään heti sään selkiydyttyä. Jos koko päivän säätiedote näyttää huonolta lennoille, siirrämme tapahtuman torstaille ja ilmoitamme uudesta ajankohdasta ilmoittautuneille.

Tervetuloa seuraamaan kuvauksia Luken koordinoiman OPAL-Life-hankkeen pilottitilalle!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

18.7.2017 mennessä: vera.kauppinen@luke.fi tai puh. 050 4126003.

OPAL-Life on vuoden 2015 lopulla alkanut EU:n rahoittama hanke, jonka tavoitteena on maatalouden ilmastopäästöjen vähentäminen kestävän tehostamisen periaatetta noudattaen. Tämä tarkoittaa maatalouden kehittämistä suuntaan, jossa ympäristöhyödyt, tilan kannattavuus ja tuottavuus sekä sosiaaliset näkökulmat tukevat toisiaan. Luke koordinoi hanketta, ja siinä ovat mukana Helsingin yliopisto, Maanmittauslaitos, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Nylands Svenska Lantbrukssällskap sekä ProAgria. Lisäksi hankkeessa on mukana 20 ympäri Suomen sijaitsevaa pilottimaatilaa. Hanke kestää vuoteen 2020 saakka. www.opal.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Luonnonvarakeskus
Luonnonvarakeskus
Viikinkaari 9
00790 Helsinki, Finland

0295 32 6000 / +358 295 32 6000http://www.luke.fi

Luonnonvarakeskus (Luke) on 1.1.2015 toimintansa aloittanut tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. www.luke.fi www.luke.fi/en

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Luonnonvarakeskus

Laxens yngelproduktion historiskt riklig i Torne och Simo älvar16.11.2017 10:30Tiedote

På våren 2017 kläcktes det tredje högsta mängden laxyngel i Torne älv och det högsta i Simo älv sedan uppföljningen inleddes. Dödligheten som observerats bland laxen de senaste åren har inte försvagat våra naturliga laxbestånd. Anledning till bekymmer för laxbeståndens framtid medförs dock av det relativt låga antalet stigande laxar under den gångna sommaren samt de senaste årens ökade M74-dödlighet bland laxynglen.

Valtakunnan metsien inventointi: VMI:stä saadaan lähes reaaliaikaista tietoa metsätuhojen esiintymisestä15.11.2017 09:18Tiedote

Valtakunnan metsien 12. inventoinnin (VMI12, 2014–2018) neljäs maastotyökausi on päättynyt. Aineistosta on laskettavissa tilastotietoa Suomen metsien ja maankäytön muutoksista vasta ensi keväänä, mutta esimerkiksi tuhohavaintoja voidaan tarkastella jo maastokauden aikana karttamuotoisina tulosteina. Uusimmat tulokset kertovat muun muassa sen, että uusia versosurmatuhoja tavattiin pääasiassa Itä-Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme