Oulun yliopisto

Mediakutsu: Kyberturvallisuuden CriM-seminaari kokoaa alan kansainväliset huippututkijat Ouluun 8. – 10.11.

Jaa

Vuotuisen CriM 2017 -seminaarin aiheena on tänä vuonna kyberturvallisuus verkottuneessa maailmassa – luottamus ja yksityisyys. Oulun yliopistolla järjestettävään seminaariin on kutsuttu merkittäviä tutkijoita Euroopasta ja kansainvälisesti kertomaan alan ajankohtaisista tapahtumista. Media on tervetullut seuraamaan ohjelmaa ja haastattelemaan kansainvälisiä huippuasiantuntijoita.

Keskiviikkona 8.11. klo 11 - 12 professori Sokratis Katsikas ja klo 13 - 14 professori Steve Furnell, joka on työskennellyt pitkään viranomaistahojen tietoturvan kanssa, puhuvat yhteisen teeman kääntöpuolista: yksityisyys ja turvallisuus verkossa herättävät keskustelua myös rikollisten tahojen keinona suojata toimintaansa.

Keskiviikkona 8.11. klo 15-16 professori Gerald Quirchmayr ennakoi toukokuussa 2018 voimaan tulevan uuden EU:n laajuisen tietosuoja-asetuksen (General protection regulation, GDPR) vaikutuksia, jolloin nykyinen lainsäädäntö avataan EU-maiden kansallisella tasolla. Tavoitteena on, että koko EU:n alueella on samankaltainen tapa käsitellä tietosuojaa, mikä on tärkeää esimerkiksi yritysten toiminnalle eri maissa. Jatkossa tietosuojarikkomuksille asetetaan sanktio, jopa 4% liikevaihdosta.

Kyberturvallisuuden merkitys korostuu yhteiskunnan huoltovarmuuden kannalta kriittisissä järjestelmissä, ja torstaina 9.11. klo 10-11 aiheesta puhuu tohtori Ian Oliver, joka myös Nokia Bell Labsin tutkijana on seuraamassa maailmanlaajuisen verkkotoimijan kehitystyötä.

The International Crisis Management Workshop CriM -seminaari on suunnattu tietoturva- ja turvallisuusalan toimijoille, ja sen järjestää Oulun yliopiston Biomimetiikka ja älykkäät järjestelmät –tutkimusyksikkö. Seminaari rakentuu ke 8. - to 9.11. luennoista, joiden sisältöjä syvennetään työpajoissa pe 10.11.

Lehdistön ilmoittautumiset, haastattelupyynnöt ja lisätiedot:
Tutkimusyksikön johtaja, professori Juha Röning, p. 040 5181 621, juha.roning@oulu.fi

Paikka: Oulun yliopisto, Tietotalo, luentosali TS 101

Otteita ohjelmasta, seminaarin koko ohjelma http://www.oulu.fi/itee/crim 

Ke 8.11.
10-11 Prof. Juha Röning: Software security through recent advances in testing
11-12 Prof. Sokratis Katsikas: Security and privacy for cyber physical systems
13-14 Prof. Steve Furnell: Usability of security
14-15 Dr. Jocelyn Aubert: Information security management
15-16 Prof. Gerald Quirchmayr: Expected impacts of the GDPR

To 9.11.
9-10 M.Sc. Christian Richthammer: Online Trust and Reputation
10-11 Dr. Ian Oliver: Privacy and safety-critical systems
11-12 Prof. Juha Röning: Lessons learned and workshop start

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestinnän asiantuntija Kaisu Innanen, Oulun yliopisto, p. 050 4344 261, kaisu.innanen@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

SECREDAS-hanke kehittää varmoja ja turvallisia automaattisia järjestelmiä25.6.2018 09:37Tiedote

Uudessa laajassa eurooppalaisessa SECREDAS-hankkeessa rakennetaan referenssiarkkitehtuuria varmoille ja turvallisille automaattisille järjestelmille. Hankkeessa keskitytään autoteollisuuteen, raideliikenteeseen ja yksilölliseen terveydenhoitoon. Niissä kaikissa edellytetään korkeaa toimintavarmuutta ja turvallisuutta, ja niihin kuuluvia teknologioita ovat muun muassa tutkajärjestelmät sekä ajoneuvon ja infrastruktuurin väliset ja ajoneuvojen sisäiset verkot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme