Luonnonvarakeskus

MEDIAKUTSU: Lehtipuu tulee vauhdilla puurakentamiseen, sisustamiseen ja biojalosteiksi

Jaa

Millaisia tulevaisuuden näkymiä lehtipuilla on osana sisustamista ja designia? Entä millainen jalansija uusilla sovelluksilla kuten lehtipuulankuista ristiinliimatuilla CLT-tuotteilla tai viilupuutuotteilla on puurakentamisen markkinoilla? Millaisia uusia arvotuotteita on saatavissa lehtipuulajien kemiallisista komponenteista?

Lehtipuun käyttö, puuraaka-aineen innovatiivinen hyödyntäminen ja markkinat sekä näitä tukeva kansainvälinen tutkimus- ja kehittämistyö ovat laajasti esillä Lahdessa 25.–28.9.2017 järjestettävässä ISCHP2017-konferenssissa (International Scientific Conference on Hardwood Processing). Tapahtumaan saapuu 90 lehtipuualan tutkijaa, asiantuntijaa ja yritysmaailman edustajaa yhteensä 23 maasta.

Mediat ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria ja osallistumaan retkeilylle. Paikalla on lehtipuualan kotimaisia ja kansainvälisiä huippuasiantuntijoita, joita on myös mahdollista haastatella tapahtuman aikana.

Aika: Seminaari 26.9. klo 8.45–17.00 ja 27.9. klo 8.30–17.15 sekä retkeily 28.9. klo 8–16.

Paikka: Seminaari on Sibeliustalossa (Ankkurikatu 7, Lahti), retkikohteet sijaitsevat Lahden ympäristössä.

Kuudetta kertaa järjestettävällä ISCHP-tapahtumalla on takanaan 10-vuotinen taival. Tällä kertaa ohjelmassa on lehtipuun perus- ja jatkojalostuksen, puurakentamisen sekä kasvatus- ja markkinakysymysten lisäksi muun muassa sisustus-, design- ja biojalostuspiirejä kiinnostavat lehtipuulajit.

– Suurimuotoinen puurakentaminen on hyvässä nosteessa, ja siksi näkyvästi mukana konferenssissa. Esillä ovat esimerkiksi puurakentamisen uudet sovellukset kuten CLT- ja viilupuutuotteet sekä uudet lujuus- ja laatuluokitukset, kertoo tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, Luonnonvarakeskuksen (Luke) professori Erkki Verkasalo.

Keynote-puhujat tuovat tilaisuuteen tuulahduksia ajankohtaisista lehtipuukysymyksistä Euroopassa ja myös meillä Suomessa.

– Lehtipuun innovatiivisessa hyödyntämisessä sen erityisominaisuudet ovat avainasemassa. Silti raaka-ainemarkkinoilla ja arvostuksessa on parantamisen varaa. Lehtipuuta pitää käyttää itsenään eikä yrittääkään korvata sitä havupuutuotteilla, painottaa professori Alfred Teischinger itävaltalaisesta BOKU-yliopistosta. 

Luke järjestää konferenssin yhdessä Itä-Suomen yliopiston Wood Materials Science Master Program -ohjelman ja Aalto-yliopiston puumateriaalitieteen ja -tekniikan laitoksen kanssa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt


Professori Erkki Verkasalo, Luke, p. 029 532 3020, etunimi.sukunimi@luke.fi
ISCHP2017-konferenssin kotisivu

 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Luonnonvarakeskus
Luonnonvarakeskus
Viikinkaari 9
00790 Helsinki, Finland

0295 32 6000 / +358 295 32 6000http://www.luke.fi

Luonnonvarakeskus (Luke) on 1.1.2015 toimintansa aloittanut tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. www.luke.fi www.luke.fi/en

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Luonnonvarakeskus

Uusi tiedotetilauksesi vuoden loppuun mennessä/ Förnya dina pressmeddelandeprenumerationer före årsskiftet20.12.2017 14:13:33Tiedote

Luonnonvarakeskus (Luke) vaihtaa vuoden 2018 alusta alkaen mediatiedotteiden lähetysjärjestelmää. Muutoksen yhteydessä pyydämme teitä uusimaan tiedotetilauksenne. Tiedotteita voi tilata aihealueittain tai halutessaan voi tilata myös kaikki Luken tiedotteet. Tilaa Luken tiedotteet lomakkeella >> -- Från och med början av 2018 skickas Naturresursinstitutets (Luke) pressmeddelanden från ett nytt system. I samma veva ber vi er att förnya era prenumerationer på Lukes pressmeddelanden. Lukes pressmeddelanden kan beställas enligt ämne eller man kan också prenumerera på alla Lukes pressmeddelanden. Fyll i blanketten och prenumerera på Lukes pressmeddelanden >>