Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Miltä näyttää suomalaisen kalustesuunnittelun tulevaisuus? Tervetuloa Pro Arte Utili -näyttelyn avajaisiin ja lehdistötilaisuuteen 14. marraskuuta!

Jaa

Gallery Lemmetissä avattava näyttely esittelee kuuden nuoren muotoilijan teokset ja niiden syntyyn johtanutta aineistoa.

Kaija Aallon teos. Kuva: Ville Vappula
Kaija Aallon teos. Kuva: Ville Vappula

Aika: 14. marraskuuta, lehdistötilaisuus alkaa klo 13, avajaiset klo 17–19.

Paikka: Gallery Lemmetti, Yrjönkatu 8, Helsinki

Pro Arte Utili -näyttely esittelee nuorten suomalaisten muotoilijoiden tutkielmia kalustesuunnittelusta 15.–26. marraskuuta. Näyttelyssä on esillä kuuden muotoilijan teokset sekä niiden syntyyn johtanutta tutkimusaineistoa. Osa teoksista on muodoltaan perinteisiä kalusteita, osassa liikutaan kalusteen ja tilan välisessä rajapinnassa. Tutkielmissaan muotoilijat ottavat kukin omalla tavallaan kantaa siihen, millä tavoin kalustesuunnittelua voi lähestyä.

Kaija Aalto tutkii oppimisympäristöjä ja niiden kalustamista käyttäjäkeskeisiä menetelmiä käyttäen. Aija Hannulan tutkielmat perustuvat muotoon ja geometriseen sommitteluun. Jaakko Hyvärinen keskittyy valmistusmenetelmien ja materiaalien tutkimiseen ja sitä kautta laserleikkauksen mahdollisuuksiin kalustemuotoilussa. Mette Kahlos tutkii valon ja materiaalien vaikutusta tilaan ja muotoon. Anna Lampinen perehtyy joustaviin materiaaleihin, sidoksiin ja tekstiileille ominaisten piirteiden mahdollisuuksiin kalustesuunnittelussa. Essi Similä pohtii kalustemuotoilun nykytilaa ja etsii ratkaisuja katutaiteen menettelytapojen kautta.

Näyttely on päätös Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotoilun laitoksen kalustesuunnittelun hankkeelle, joka pyrki löytämään uusia tapoja kehittää kalusteita ihmisen tarpeet ja muuttuvat toimintaympäristöt huomioiden. Hanketta vetivät emeritusprofessori Jouko Järvisalo sekä lehtori Martin Relander. Hanke toteutettiin Huonekalusäätiön apurahalla, joka mahdollisti muotoilijoille pitkäjänteisen keskittymisen tutkimustyöhön.

Lisää kuvia teoksista:
http://materialbank.aalto.fi:80/public/9097aa52c8AE.aspx

Kuvat: Ville Vappula

Gallery Lemmetin aukioloajat:
ma–pe 12–18 ,la–su 12–16

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaija Aalto, muotoilija (TaM)
p. 040 518 5438
kaija.l.aalto@gmail.com

Kuvat

Kaija Aallon teos. Kuva: Ville Vappula
Kaija Aallon teos. Kuva: Ville Vappula
Lataa
Anna Lampisen teos. Kuva: Ville Vappula
Anna Lampisen teos. Kuva: Ville Vappula
Lataa
Mette Kahloksen teos. Kuva: Ville Vappula
Mette Kahloksen teos. Kuva: Ville Vappula
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 12 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Mikko Kosonen valittiin Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtajaksi10.1.2019 12:23Tiedote

Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtajaksi valittiin 4.1.2019 pidetyssä hallituksen järjestäytymiskokouksessa Sitran yliasiamies, KTT Mikko Kosonen ja varapuheenjohtajaksi Ruotsin kansallismuseon johtaja, FT Susanna Pettersson. Mikko Kosonen on toiminut Aalto-yliopiston hallituksen varapuheenjohtajana ja jäsenenä vuodesta 2016 alkaen. ”Aalto-yliopisto on jo tähän mennessä lunastanut monet sille asetetut suuret odotukset. Siitä on kymmenen vuoden aikana kehittynyt kansainvälisesti menestynyt monitieteinen ja innovatiivinen yliopisto. Tämä antaa meille hienon lähtökohdan seuraavalle kehitysvaiheelle, jota leimaa maailman megatrendien esiin nostamat suuret haasteet ja jatkuvasti kiihtyvä globaali osaamiskilpailu. Suomella ja Aalto-yliopistolla on kaikki edellytykset toimia kestävän ja uusiutumiskykyisen osaamisyhteiskunnan edelläkävijänä", sanoo Mikko Kosonen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme