Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Mitä kvanttiteknologiassa tapahtuu juuri nyt? Miksi seuraava Piilaakso voi löytyä Otaniemestä? Tervetuloa ottamaan selvää 16. kesäkuuta!

Jaa

Aalto-yliopisto juhlistaa tekniikan promootiota ja kunniatohtoreita kvanttiaamukahveilla ja kahdella kiinnostavalla paneelikeskustelulla. Kahveilla voit kysyä alan huipuilta mitä vain kvanttiteknologiasta ja keskusteluissa pureudutaan pienen maan rooliin kansainvälisillä kvanttiteknologiamarkkinoilla ja yliopistojen voimaan innovaatioiden mahdollistajana. Paneelikeskusteluja voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä.

Aalto-yliopistossa tehtävän kvanttitutkimuksen vaikutukset ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen. Kuva: Mikko Raskinen.
Aalto-yliopistossa tehtävän kvanttitutkimuksen vaikutukset ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen. Kuva: Mikko Raskinen.

KVANTTIKAHVIT PERUUTETTU, PANEELIKESKUSTELUT YHÄ TAPAHTUMASSA

  •       Kvanttikahvien aika: 16. kesäkuuta klo 8.30–10.00
  •       Paikka: Kokoushuone Takka, Dipoli, Otakaari 24, Espoo

Maailmanlaajuinen kvanttibuumi käy kuumana, ja sen vaikutukset ulottuvat laajalle. Nyt sinulla on mahdollisuus tulla Dipoliin kuulemaan ajankohtaisia kvanttikuulumisia ja kysymään tutkijoilta mitä tahansa kvanttiin liittyen. Lämpimästi tervetuloa kvanttiaamukahveille 16. kesäkuuta, aamupalaa on tarjolla klo 8.30 alkaen!

Kvanttikahveilla on paikalla useita tutkijoita, joiden erikoisaloja ovat muun muassa kvanttilaskenta, kubitit, kvanttimateriaalit ja kvanttivalonlähteet. Tutkijat kertovat myös alan yrityksistä, osaajapulasta ja koulutustarpeista. Tilaisuus on pääosin suomeksi, ja tilaisuuden lopuksi voi tutustua kahteen kvanttifysiikkaa ja taidetta yhdistävään näyttelyyn englanninkielisten tutkijoiden johdolla.

Katso kvanttiaamukahvien tarkempi ohjelma ja materiaalit

  •       Kunniatohtoreiden paneelikeskustelujen aika: 16. kesäkuuta klo 10.00–12.30
  •       Paikka: Lumituuli-sali, Dipoli, Otakaari 24, Espoo

Kvanttiteema jatkuu ensimmäisessä kunniatohtoreiden paneelikeskustelussa. Paneelissa keskitytään erityisesti siihen, miten pienten maiden ja yliopistojen rajalliset resurssit voidaan käyttää mahdollisimman vaikuttavasti. Toisessa paneelikeskustelussa on teemana innovaatiot ja erityisesti se, miten Otaniemi voisi vahvana innovaatiokeskittymänä ottaa oppia Piilaaksosta. Paneeleihin osallistuvat muun muassa EU:n Quantum Flagship -tutkimusaloitteen strategisen neuvottelukunnan puheenjohtaja Jürgen Mlynek, HackerOnen toimitusjohtaja ja eettisten tietoturvahakkereiden keulamies Mårten Mickos sekä toimitusjohtaja Tuula Teeri, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Media voi halutessaan jakaa suoraa verkkolähetystä, linkki lisätään tapahtumapäivänä tälle sivulle.

Katso kaikki kunniatohtorit 2020–2022

Katso kunniatohtoreiden paneelikeskustelut tarkemmin

Jos haluat tulla kvanttikahveille tai seuraamaan paneeleja, ilmoittauduthan etukäteen maanantaihin 13.6. mennessä Tiina Aulanko-Jokirinteelle tai Ville Heirolalle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautumiset ja haastattelutiedustelut:

Tiina Aulanko-Jokirinne
Viestintäkoordinaattori, Aalto-yliopisto
p. 050 441 0615
tiina.aulanko-jokirinne@aalto.fi

Ville Heirola
Viestintäkoordinaattori, Aalto-yliopisto
p. 050 479 5373
ville.heirola@aalto.fi

Kuvat

Aalto-yliopistossa tehtävän kvanttitutkimuksen vaikutukset ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen. Kuva: Mikko Raskinen.
Aalto-yliopistossa tehtävän kvanttitutkimuksen vaikutukset ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen. Kuva: Mikko Raskinen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Ikuinen liike on mahdollista – Aalto-yliopiston Kylmälaboratoriossa havainnoitiin kahden fysiikan lait haastavan aikakiteen välistä vuorovaikutusta10.6.2022 12:35:47 EEST | Tiedote

Aikakiteet ovat aineen olomuoto, jossa hiukkaset liikkuvat ikuisesti toistuvassa rytmissä ilman ulkopuolista energiaa. Tutkijat onnistuivat luomaan Aalto-yliopiston Kylmälaboratoriossa kaksi aikakidettä ja tarkkailemaan niiden välistä vuorovaikutusta. Tulevaisuudessa aikakiteitä voi hyödyntää erilaisissa laitteissa, kuten kvanttitietokoneiden muistina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme