Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Miten yritykset voivat lisätä audiovisuaalisen alan tasa-arvoa? Tervetuloa seuraamaan keskustelua 26. tammikuuta

Jaa

Pyöreän pöydän ääreen kokoontuu alan asiantuntijoita ja rahoittajia sekä päättäjiä ja yritysvastuun ammattilaisia. Tilaisuuteen voi osallistua Zoomissa.

Aika: 26. tammikuuta 2022 kello 9.30–11.00
Paikka: Zoom-verkkotapahtuma, ilmoittautuneille lähetetään linkki

Suomalaisella av-alalla on yhä matkaa tasa-arvoon: naiset ovat miehiin verrattuna huonommin palkattuja, työllistyvät heikommin ja saavat harvemmin tuotantorahaa. Miten tilannetta voidaan muuttaa? Mitä keinoja yrityksillä on tasa-arvon parantamiseksi? Miten tasa-arvo ja johtaminen edistävät luovaa osaamista, kestävää kehitystä ja alan yritysten mahdollisuuksia kilpailussa osaajista ja markkinoista?

Aalto-yliopiston elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen Action!-hanke kokoaa av-alan päätöksentekijät ja asiantuntijat pyöreän pöydän ääreen pohtimaan keinoja, jolla av-alan tasa-arvoa edistetään ja johdetaan 2020-luvun Suomessa.

”Tutkimusten mukaan päätöksenteossa tarvitaan tietoista työtä, jotta sukupuoleen liittyvivä vinoumia ja stereotypioita voidaan purkaa”, korostaa Action!-hankkeen projektitutkija Nina Maskulin Aalto-yliopistosta

Keskustelijoina ovat ylitarkastaja Petra Tarjanne kauppa- ja teollisuusministeriöstä, yritysvastuujohtaja Minna Kröger Elisa Oyj:stä, ihmisoikeus- ja yritysvastuuasiantuntija Merja Pentikäinen Opinio Juris Oy:stä, toimitusjohtaja Laura Kuulasmaa Audiovisual Producers Finland APFI ry:stä ja tuottaja Marko Röhr Matila Röhr Productions Oy:stä. Puhetta johtaa yliopistonlehtori, laitosjohtaja Anna Heiskanen Aalto-yliopistosta.

Tervetuloa mukaan seuraamaan keskustelua! Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse keskustelun Zoom-linkki ennen tilaisuuden alkua.

Ilmoittaudu viimeistään 25. tammikuuta: https://link.webropol.com/ep/actionpyoreapoyta

Keskustelun tallenne päivittyy Action!-hankkeen sivuille tilaisuuden jälkeen.

Lisää keskusteluja ja työpajoja kevään aikana 

Action!-hankkeen audiovisuaalisen alan tasa-arvoa käsittelevät pyöreän pöydän keskustelut jatkuvat 24. maaliskuuta Tiedekulmassa. Viimeisessä keskustelussa alan ammattilaiset pureutuvat av-alan työkulttuuriin ja representaatioihin. Keskustelua käydään muun muassa siitä, millainen työpaikka av-ala on, miten tasa-arvoista työkulttuuria rakennetaan sekä millaisia tarinoita sukupuolista, iästä, kielestä ja etnisyydestä kerrotaan.

Kevään aikana järjestetään myös työpajoja työllistymiseen vaikuttavista tiedostamattomista ennakkoluuloista ja stereotypioista.

Tervetuloa mukaan!

Seuraa tapahtumia hankkeen verkkosivuilta.


Action! -hankkeen tavoitteena on edistää ammattinaisten työllistymistä audiovisuaalisella alalla, kehittää toimenpiteitä esteiden poistamiseksi ja tukea työllistämistoimia sektorilla. Euroopan sosiaalirahaston rahoittama kolmevuotinen hanke toteutetaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen ja Women in Film and Television Finland (WIFT Finland) ry:n välisenä yhteistyönä. Action! -hankkeen tapahtumissa noudatetaan ekologisesti kestävän audiovisuaalisen tuotannon periaatteita (Ekosetti). 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektitutkija Nina Maskulin
Action! Audiovisuaalisen alan tasa-arvon ja työllistymisen hanke
Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitos
puh. 050 476 2268
nina.maskulin@aalto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Miten vauhditetaan innovaatioita, saadaan ruoka riittämään ja tehdään kaupungeista vihreitä? Sustainability Science Days etsii vastauksia aikamme isoihin kestävyysongelmiin18.5.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Sustainability Science Days on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston vuosittain järjestämä, Suomen suurin kestävän kehityksen tiedekonferenssi. Kaksipäiväinen tapahtuma keskittyy tänä vuonna globaaleihin systeemitason ratkaisuihin esimerkiksi ruoan, kaupunkien ja hallinnon osalta.

Aalto-yliopisto perustajaosakkaaksi ekologista tekstiilikuitua kehittävään Ioncell-yhtiöön18.5.2022 07:33:57 EEST | Tiedote

Vastaperustetun yhtiön tavoitteena on kaupallistaa Ioncell®-teknologia, jonka avulla tekstiilijätteestä ja puusta voidaan valmistaa ekologisesti kestävällä tavalla korkealaatuista tekstiilikuitua. Ioncell Oy tavoittelee 10 vuoden aikana 5–10 prosentin osuutta kansainvälisestä yli 200 miljardin euron tekstiilikuitumarkkinasta, mikä toisi yhtiölle satojen miljoonien vuosittaiset lisensiointitulot.

Mediakutsu: Product Design Gala 13.5. – ekologinen kotimaisesta puusta valmistettu sähkövene, supertarkka tehdasnosturi, syötävä pakkausmateriaali ja paljon muuta9.5.2022 09:56:37 EEST | Kutsu

Aalto-yliopiston Product Development Project -kurssi (PDP) viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlaa. Monialaiset tiimit ovat syyskuusta lähtien paneutuneet yrityskumppanien esittämiin haasteisiin, ja Gala-tapahtumassa perjantaina 13.5. on aika näyttää tulokset ja prototyypit maailmalle. Tapahtuma on avoinna klo 9.00-17.00 kaikille kiinnostuneille, ja sinne odotetaan satoja kävijöitä sekä yliopisto- että yritysmaailmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme