Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Mediakutsu: Paikallista ruokaa tarjolle -tiedotustilaisuus Helsingissä 23.10.

Jaa

Paikallisruoan arvoketjua kehittämässä -hanke järjestää Helsingissä 23.10. tiedotustilaisuuden, jossa pureudutaan paikallisiin elintarvikkeisiin ja niiden kysyntään. Paikallisruoan kasvavaan kysyntään vastataan edistämällä ketjun toimijoiden välistä yhteistyötä ja lisäämällä paikallisten tuotteiden näkyvyyttä.

Paikka: Kokoustamo, Eteläranta 10, Helsinki

Aika: 23.10. klo 13.00 – 14.30 (kevyt lounas klo 12.30 alkaen)

Paikallisiin raaka-aineisiin ja ruokakulttuuriin perustuvilla elintarvikkeilla on kysyntää niin kuluttajien kuin ammattikeittiöiden, heitä palvelevien Foodservice-tukkutoimijoiden sekä vähittäiskauppojen suunnasta.

Valtakunnallinen Paikallisruoan arvoketjua kehittämässä -hanke edisti ruokaketjun yhteistyöverkostojen luomista ja pureutui erityisesti pk-elintarvikeyrityksen näkökulmasta uusien tuotteiden valintaprosessiin Foodservice-tukuissa ja ammattikeittiöissä.

– Ruokaketjun eri tahojen toimintatapojen tunteminen ja vuorovaikutusta helpottavat välineet tarjoavat elintarviketoimijoille eväät toimivaan yhteistyöhön. Paikallisten elintarvikkeiden käytöstä kertominen myös ammattikeittiöiden asiakkaille on tärkeää, sillä tuotteiden taustalla olevat tarinat ja tuotteen alkuperän kertominen vaikuttavat positiivisesti ruoan arvostukseen, projektipäällikkö Päivi Töyli toteaa.

Tiedotustilaisuudessa kuullaan yhteensä kuusi esitystä:

- Ruoan alkuperä huomioon ammattikeittiöiden tarjoiluissa

  puheenjohtaja Juha Marttila, MTK ry

- Eväitä pk-elintarvikeyrityksen, ammattikeittiön ja Foodservice-tukun yhteistyöhön

  projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus

- Paikalliset elintarvikkeet Foodservice-tukun toiminnassa

  toimitusjohtaja Eero Raappana, Meira Nova Oy

- Tuotetietojen ajantasaisuus yhteistyön tukena

  toimitusjohtaja Jukka Kehusmaa, GS1 Finland

- Pk-yrittäjien kokemuksia ja näkemyksiä yhteistyöstä

 juustomestari Markku Liias, Jukolan Juusto Oy

  yrittäjä Sami Vilppula, Vilppulan tila

Ilmoittautuminen tiedotustilaisuuteen osoitteessa: http://ty.fi/tiedotustilaisuus2310  

Paikallisruoan arvoketjua kehittämässä -hankkeen keskeiset yhteistyökumppanit ovat Päivittäistavarakauppa ry ja Foodservice-tukkutoimijat, maakunnalliset elintarvikealan kehittäjät sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry. Hanketta toteutetaan vuosina 2015–2017 ja sitä rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Päivi Töyli, puh 040 189 1929, paivi.toyli@utu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Töyli
Projektipäällikkö
040 189 1929
paivi.toyli@utu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Ministeriö tarjoaa liian vähän valokuitua MTK:n sulatettavaksi26.6.2018 12:39Tiedote

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliittoa närästää se, että liikenne- ja viestintäministeriön luonnos digi-infrastrategiaksi näyttää unohtaneen kokonaan maaseudun yrittäjien ja maalla asuvien tarpeet. MTK korostaa lausunnossaan sitä, että digitaalisia julkispalveluja ei saada toimintavarmoiksi ja digitalisoituvien ja automatisoituvien maaseudun elinkeinojen liiketoiminta tökkii, mikäli kasvavien tiedonsiirtomäärien edellyttämää valokuitua ei ole maaseudulla saatavilla.

MTK esitteli näkemyksiään EU:sta ja sen tulevaisuudessa seminaarissaan 12.6.2018 Helsingissä12.6.2018 16:34Tiedote

Muuttuva toimintaympäristö pakottaa EU:n tarkistamaan omia toimintatapojaan ja ottamaan itselleen tehtäviä, joita aikaisemmin jäsenmaat ovat hoitaneet. Tehtävien siirto velvoittaa jäsenmaat ottamaan lisää taloudellista vastuuta EU:n toimien rahoituksesta. MTK:n mielestä EU:n roolia voidaan kasvattaa turvallisen Euroopan rakentamisessa ja yhteisen maatalouspolitiikan toteuttamisessa. MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila esitteli MTK:n näkemyksiä EU:sta ja sen tulevaisuudesta EU-seminaarissa 12.6.2018 Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme