Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Product Design Gala 17.5. – hoitoklinikka muistisairaille, valmennusrobotti koirille, maailman ensimmäinen ohjelmoitava uistin ja paljon muuta

Jaa

Aalto-yliopiston opiskelijat ovat tutkineet, ideoineet, koodanneet, rakentaneet ja hikoilleet tuotekehitysongelmien parissa koko lukuvuoden ajan. Yritysten ja yliopiston yhteistyöhön perustuvan PDP-kurssin (Product Development Project) ryhmät ovat pohtineet maailman isoja kysymyksiä ja soveltaneet oppejaan käytäntöön. Monitieteisten ja kansainvälisten tiimien tulokset ja mahtavat prototyypit ovat jälleen esillä – ja haluamme kutsua teidät niihin tutustumaan.

Tervetuloa Design Factoryn Product Design Gala -tapahtumaan 17. toukokuuta!

Tänä vuonna Product Design Galassa on mukana 12 projektia ja yli 100 opiskelijaa Aalto-yliopistosta ja kansainvälisistä partneriyliopistoista (Australia, Etelä-Korea, Intia, Brasilia, USA, Portugali, Puola, Viro, Latvia).

Esiteltävät projektit:

  • Valmennusrobotti opettaa koiran tunnistamaan tiettyjä hajuja. Perinteisten sovellusten lisäksi koiran hajuaistia hyödynnetään esimerkiksi sairauksien havaitsemisessa. Robotti myös aktivoi koiraa sen ollessa yksin.
  • Hoitoklinikan avulla voidaan hoitaa varhaisen vaiheen muistisairautta.
  • Hitsaajan suojamaski, joka hyödyntää lisättyä todellisuutta laadun parantamiseksi ja työn helpottamiseksi.
  • Hydroakustiikkaan perustuva paikannin lisää sukeltajan turvallisuutta.
  • Prototyyppi maailman ensimmäisestä ohjelmoitavasta uistimesta, jonka väriä ja kirkkautta voidaan säätää vaikkapa älypuhelimella.
  • Tekoälyrekka kertoo tekoälyn olemuksesta ja ideasta kaikelle kansalle.
  • Lisäksi mukana ovat taistelu muovijätettä vastaan, vapaasti liikkuvan hissikorin konsepti, kannettava läpivalaisulaitteisto, vähäpäästöisen rahtilaivaliikenteen konsepti, hammaslääkärin röntgenkuvauslaitteen kannatinvarsi ja torninosturien törmäyksenestojärjestelmän kehitysympäristö.

Aika: perjantai 17.5. klo 9–17
Paikka: Design Factory ja Urban Mill, Betonimiehenkuja 5 ja 3, Otaniemi, Espoo

Näyttely on kaikille avoin. Opiskelijoiden ja prototyyppien lisäksi paikalla ovat kurssin partnereina toimineet yritykset ja yhteisöt: Aalto Industries, FMC, Haapaniemi, Kavo Kerr, KONE, Nose Academy, Omnia AI Lab, Pexraytech, Rapala, Saab, Trenox ja Wärtsilä.

Toimittajilla on mahdollisuus tutustua töihin ja haastatella opiskelijoita, Design Factoryn henkilökuntaa ja yritysten edustajia myös tapahtumaa edeltävinä arkipäivinä. Lisätietoja ja tapaamisten sopimiset Aalto-yliopiston viestintä, Eeva Lehtinen, puh. 050 321 7034 / eeva.lehtinen@aalto.fi.

Lisätietoja:

Product Design Gala on osa toukokuun kestävää Aalto Festival -tapahtumakokonaisuutta. Tutustu koko ohjelmaan verkkosivustolla aaltofestival.fi. Aalto Festival Twitterissä: #aaltofestival

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median haastattelutoiveet ja ilmoittautumiset:
Eeva Lehtinen, viestintäasiantuntija
eeva.lehtinen@aalto.fi, puh. 050 321 7034

Tapahtuman yhteyshenkilö:
Kalevi Ekman, professori, Design Factoryn kapteeni
kalevi.ekman@aalto.fi, puh. 050 555 3566

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 12 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme