Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Product Design Gala 18.5. - vedenalainen tutkimusalus, pizzarobotti, traktorinkuljettajaa suojaava puettava älykkyys ja paljon muuta

Jaa

Aallon-yliopiston opiskelijat ovat jälleen tutkineet, ideoineet, koodanneet, rakentaneet ja hikoilleet tuotekehitysongelmien parissa läpi akateemisen vuoden. Vuosi sitten yliopiston ja yritysten yhteistyöhön perustuvalla PDP-kurssilla (product development project) syntyivät muun muassa kaupunkiasuntoon soveltuva tulikivituote ja vartalon 3D-skannauslaite. Nyt monitieteisten ja kansainvälisten tiimien tulokset ja mahtavat prototyypit ovat taas esillä – ja haluamme kutsua teidät niihin tutustumaan.

Tervetuloa Design Factoryn Product Design Gala -tapahtumaan 18. toukokuuta! Esillä ovat muun muassa:

  • Vedenalainen tutkimusalus, joka mahdollistaa merenpohjan joukkoistetun tutkimisen vaikkapa olohuoneen sohvalta käsin. Projektin toimeksiantajana on startup-yritys AaltoExplorer.
  • Miehittämättömän eli etäohjauksella työskentelevän lennonjohdon työympäristöä on kehitetty ergonomian ja turvallisuuden näkökulmasta. Projekti on toteutettu SAABin kanssa yhteistyössä.
  • Tiimi tutki robotisoidun ravintolan ideaa ja toteutti pizzaa paistavan robotin. Toimeksiantajana on Restel.
  • Oluen kotitarvevalmistukseen on sovellettu Ericssonin teknologiaa (esineiden internet). Käsityötä ja tekniikkaa yhdistäen syntyy laadukas ja monipuolisesti eri makusuuntauksiin muokattava mallasjuoma.
  • Ruoanlaitto on ollut trendikästä ja nousussa jo vuosia, mutta tämä opiskelijaprojekti nostaa kokkaamisen ennen näkemättömälle tasolle. Projektin yhteistyökumppani on espoolaisyritys Safera.
  • Opiskelijat kehittivät parannuksia traktorien ja työkoneiden käyttäjien turvallisuuteen puettavan älykkyyden avulla. Toimeksiantajana on Valtra.

Aika: perjantai 18.5. klo 9–17
Paikka: Design Factory ja Urban Mill, Betonimiehenkuja 5 ja 3, Otaniemi, Espoo

Näyttely on kaikille avoin. Opiskelijoiden ja esiteltävien prototyyppien lisäksi paikalla ovat  kurssin partnereina toimineet yritykset ja yhteisöt, joita yllämainittujen lisäksi ovat Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, ABB, KONE, Murata, Orthex ja Trenox.

Toimittajilla on mahdollisuus tutustua töihin ja haastatella opiskelijoita, Design Factoryn henkilökuntaa ja yritysten edustajia myös tapahtumaa edeltävinä arkipäivinä. Lisätietoja ja tapaamisten sopimiset Aalto-yliopiston viestintä, Eeva Lehtinen, puh. 050 321 7034 / eeva.lehtinen@aalto.fi.

Lisätietoja:

Product Design Gala on osa toukokuun kestävää Aalto Festival -tapahtumakokonaisuutta. Tutustu koko ohjelmaan verkkosivustolla aaltofestival.fi tai lataa mobiilisovellus sovelluskaupasta. Aalto Festival Twitterissä: #aaltofestival

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median haastattelutoiveet ja ilmoittautumiset:
Eeva Lehtinen
viestintäasiantuntija
eeva.lehtinen@aalto.fi
puh. 050 321 7034

Tapahtuman yhteyshenkilö:
Kalevi Ekman
professori, Design Factoryn kapteeni
kalevi.ekman@aalto.fi
puh. 050 555 3566

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 12 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme