Uusi puu

Mediakutsu: Puupohjainen biotalous - ratkaisuja lokaaleihin ja globaaleihin haasteisiin -seminaari Imatralla 10.10.

Jaa

Puusta saadaan ekologisia pakkauksia ja tekstiileitä. Puu taipuu muovin korvaajaksi, lääkkeeksi ja moneksi muuksi. Globaalit megatrendit tukevat puupohjaisten tuotteiden kysynnän kasvua - uusia ideoita puun hyödyntämiseksi syntyy jatkuvasti. Mitä vaaditaan, että ideat myös synnyttävät uutta liiketoimintaa? Mitä biotalous merkitsee alueellisesti ja globaalisti? Miten kuluttajat suhtautuvat biopohjaisiin ratkaisuihin?

Uusi puu -seminaari tarjoaa tuoretta tutkimustietoa puupohjaisesta biotaloudesta ja tutustuttaa konkreettisiin puupohjaisiin tuotteisiin ja materiaaliuutuuksiin.

Aika: keskiviikko 10.10.2018 klo 8.30 - 11.30
Paikka: Kulttuuritalo Virta, Kaleva-Sali, Virastokatu 1, 55100 Imatra.

OHJELMA

8.30 - 9.00
Aamukahvit & Uusi puu -näyttely avoinna

9.00 - 9.10
Tervetuloa
Susanna Winqvist, projektipäällikkö, Uusi puu -hanke

9.10 - 9.40
Menestyksellisen liiketoiminnan edellytykset ja esteet - LUT:n tutkimus pienistä ja keskisuurista yrityksistä biotaloudessa
Eeva Jernström, varadekaani, Lappeenrannan teknillinen yliopisto

9.40 - 10.10
Stora Enso uusiutuvien tuotteiden yhtiönä

Juha Oksanen, Senior Manager Sustainability, Stora Enso Consumer Board Division
 
10.10 - 10.40 
Biopohjaiset pakkausratkaisut, kuluttaja ja ympäristö

Sari Hassi, ympäristöpäällikkö, Tetra Pak / puheenjohtaja, Uusi puu

10.40 - 11.00
Puupohjaisen biotalouden merkitys Imatran seudulle

Kai Roslakka, kaupungin johtaja, Imatran kaupunki

11.00 - 11.30
Uusi puu -näyttelyyn tutustumista & verkostoitumista

11.30 Tilaisuus päättyy


Tilaisuus on avoin biotalouden kanssa toimiville ja sitä edistäville toimijoille, päättäjille ja medialle.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:  

Susanna Winqvist
projektipäällikkö, Uusi puu
susanna.winqvist@uusipuu.fi
puh. 050 401 9855

Uusi puu kertoo, mitä puupohjaisia ratkaisuja on jo nyt markkinoilla, millainen yhteiskunnallinen vaikutus niillä on ja miltä alan tulevaisuus näyttää. Viemme viestiä puupohjaista biotaloudesta yhteiskunnallisille vaikuttajille ja poliittisille päätöksentekijöille. www.uusipuu.fi 

Hankkeen toimijat:
DS Smith – Huhtamaki Foodservice Nordic Oy – Jaakkoo-Taara Oy – Kotkamills Oy – Lumir Oy – Metsä Group – Metsähallitus – Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry – Mondi Powerflute Oy – Montisera Ltd – Paperiliitto ry – Paptic – Pyroll Oy – Stora Enso – Sulapac – Suomen Aaltopahviyhdistys ry – Suomen Kuitukierrätys Oy – Suomen Metsäsäätiö – Tampereen ammattikorkeakoulu– Tampereen teknillinen yliopisto – Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy – Tetra Pak Oy – Woodio

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Uusi puu
Uusi puu
Salomonkatu 17 A
00100 Helsinki

044 560 0006http://www.uusipuu.fi

Uusi puu on yli 20 suomalaisen organisaation yhteisö, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä puun käyttöön perustuvasta biotaloudesta ja antaa konkreettisia esimerkkejä puupohjaisista tuotteista ja niiden yhteiskunnallisesta merkityksestä.

www.uusipuu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uusi puu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme