Mediakutsu: Savonlinnan joulu avataan värikkäästi

Jaa

Värivalot loistavat Savonlinnan joulunavauksessa, jonka pääroolia esittää keskiaikainen Olavinlinna. Koko kaupungin jouluohjelmassa on 24.–26.11. luvassa valoa ja loistetta, tunnelmaa ja ostoksia sekä musiikkia ja touhua koko perheelle. Tänä vuonna valotaidetta voi ihailla myös vesiltä käsin valoristeilyllä!

Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.

Infotilaisuus:                             ma 20.11.2017 klo 11
Paikka:                                        Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus,      Savonlinnan maakuntamuseo, Riihisaari, 57130 Savonlinna

Olavinlinnan maksuttomat Tuomaan markkinat lauantaista sunnuntaihin täyttyvät lahjojen, leivonnaisten ja käsitöiden myyjistä sekä joulukansasta, joka saa nauttia linnan erityisestä tunnelmasta. Linnan edustalla sijaitseva Tallisaari valaistaan taiteilija Kari Kolan värivaloin alkaen lauantaina 25.11. klo 16. Wanhan Savonlinnan pikkuputiikit, kahvilat ja muut käyntikohteet tarjoavat ostospaikkoja sekä jouluherkutteluhetkiä. Useassa pisteessä tuoksuu glühwein ja löytyypä alueelta kokonainen soppatykillinen riisipuuroakin!

Riihisaaressa, Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksessa on luvassa avoimet ovet ja ohjelmaa koko perheelle. Avuliaat tontut auttavat pikkuväkeä askarteluissa, joulupukinkirjeen kirjoittamisessa sekä aarteen etsinnässä. Luvassa on myös jouluista kansanmusiikkia sekä svengaavaa musisointia Mielikki- sekä Rantasalmen puhallinorkesterin Ihmekvintetti –yhtyeiltä.

Savonlinnan keskustan jouluvalot sytytetään jo perjantaina 24.11., jolloin useissa kohteissa vietetään Happy Hour –aikaa. Punkaharjun kyläkeskustassa avataan Jouluraitti. Lauantaina Savonlinnan ydinkeskustaa kiertää itse joulupukki ilahduttamassa lapsia poniratsastuksella. Kello 15 pukki ja yleisö siirtyvät Wanhaan Savonlinnaan seuraamaan värivalojen sytytystä. Matkan voi taittaa kävellen tai vesibussilla kuumaa glögiä siemaillen.

Valotaidetta voi Savonlinnassa ihailla yhtäjaksoisesti keskiviikkoon 29.11. puoleen yöhön saakka, sillä 28.–29.11. valotaide laajenee Luminous-teokseksi. Kari Kolan Luminous Finland 100 –valoteos juhlistaa itsenäisyyden juhlavuotta valaisemalla Olavinlinnaa kaksi päivää sekä myöhemmin myös useita muita kohteita ympäri Suomea. Luminouksen aikaan on Olavinlinnassa tarjolla ohjelmaa, kuten mm. Pako linnasta –tapahtuma.

Yhteyshenkilöt

Olli Österlund
SAKKE ry:n hallituksen jäsen
puh. 044 0654 976
olli.osterlund@knutposse.fi

Kuvat

Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Saimaa ja kamera Minun maisemassani Savonlinnan Riihisaaressa19.2.2018 09:29Tiedote

Saimaa tarjoaa savonlinnalaiselle valokuvaajalle Timo Seppäläiselle pakopaikan, joka haastaa kuvaajaa jatkuvasti. Seppäläisen pyrkimys laatuun ja tunnelmaan näkyy vangittuina hetkinä 25.2. avautuvassa Minun maisemani -valokuvanäyttelyssä Savonlinnan Riihisaaressa. Yli kolmenkymmenen suuren kuvatulosteen aiheina näyttäytyy Saimaan karun kaunis luonto sekä sen asukkaat. Ikänsä valokuvannut Seppäläinen suhtautuu tekemiseensä edelleen intohimolla.

Sata vuotta sisällissodasta -esitelmäsarja Savonlinnassa alkaa1.2.2018 10:25Tiedote

Savonlinnassa järjestetään vuoden 2018 aikana esitelmäsarja vuoden 1918 sisällissodasta, sen syistä, tapahtumista ja seurauksista. Tavoitteena on tarjota kuulijoille korkeatasoinen ja viimeisimpään tutkimustietoon perustuva luentosarja, jonka esitelmöitsijät ovat maamme eturivin tutkijoita. Kaikki esitelmätilaisuudet järjestetään Riihisaaressa, Savonlinnan maakuntamuseossa alkaen klo 18. Sarjan järjestää työryhmä Savonlinnan kesäyliopisto, Kansallismuseo / Olavinlinna, Savonlinnan maakuntamuseo ja Pyhän Olavin Kilta ry. Ohjelman on koonnut dosentti Jyrki Paaskoski.

Kulttuuritarjonnan monipuolisuus tehosi Savonlinnan Riihisaaressa –kävijämäärä kasvoi reilusti5.1.2018 09:19Tiedote

Monipuolinen tarjonta on houkutellut väkeä Savonlinnan Riihisaareen edellistä vuotta reilusti enemmän. Vuoden 2017 kävijämäärä oli Riihisaaressa, Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksessa 35 681 eli yli 4500 kävijää suurempi kuin vuotta aiemmin. Mielenkiintoiset näyttelyt ja tapahtumat sekä kohteeseen siirtynyt matkailuinfo houkuttelivat. Tulevan kevään uutuutena ovat lasten ja nuorten vapaa sisäänpääsy sekä uuden perusnäyttelyn rakentaminen.

Savonlinnan kaupunki ja Metsä Wood allekirjoittivat aiesopimuksen Kerto® LVL -investoinnin edellytyksistä Punkaharjun tehtaalle4.12.2017 11:12Tiedote

Savonlinnan kaupunki ja Metsä Groupin puutuoteteollisuudesta vastaava Metsä Wood ovat neuvotelleet 52 miljoonan euron investointihankkeen toteuttamisesta Savonlinnaan. Metsä Wood suunnittelee uuden 65 000 m3 Kerto® LVL -linjan rakentamista Punkaharjun tehtaalleen. Kaupungin puolesta luotavista uuden tehdasinvestoinnin edellytyksistä on allekirjoitettu aiesopimus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme