Mediakutsu: Savonlinnan joulu avataan värikkäästi

Jaa

Värivalot loistavat Savonlinnan joulunavauksessa, jonka pääroolia esittää keskiaikainen Olavinlinna. Koko kaupungin jouluohjelmassa on 24.–26.11. luvassa valoa ja loistetta, tunnelmaa ja ostoksia sekä musiikkia ja touhua koko perheelle. Tänä vuonna valotaidetta voi ihailla myös vesiltä käsin valoristeilyllä!

Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.

Infotilaisuus:                             ma 20.11.2017 klo 11
Paikka:                                        Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus,      Savonlinnan maakuntamuseo, Riihisaari, 57130 Savonlinna

Olavinlinnan maksuttomat Tuomaan markkinat lauantaista sunnuntaihin täyttyvät lahjojen, leivonnaisten ja käsitöiden myyjistä sekä joulukansasta, joka saa nauttia linnan erityisestä tunnelmasta. Linnan edustalla sijaitseva Tallisaari valaistaan taiteilija Kari Kolan värivaloin alkaen lauantaina 25.11. klo 16. Wanhan Savonlinnan pikkuputiikit, kahvilat ja muut käyntikohteet tarjoavat ostospaikkoja sekä jouluherkutteluhetkiä. Useassa pisteessä tuoksuu glühwein ja löytyypä alueelta kokonainen soppatykillinen riisipuuroakin!

Riihisaaressa, Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksessa on luvassa avoimet ovet ja ohjelmaa koko perheelle. Avuliaat tontut auttavat pikkuväkeä askarteluissa, joulupukinkirjeen kirjoittamisessa sekä aarteen etsinnässä. Luvassa on myös jouluista kansanmusiikkia sekä svengaavaa musisointia Mielikki- sekä Rantasalmen puhallinorkesterin Ihmekvintetti –yhtyeiltä.

Savonlinnan keskustan jouluvalot sytytetään jo perjantaina 24.11., jolloin useissa kohteissa vietetään Happy Hour –aikaa. Punkaharjun kyläkeskustassa avataan Jouluraitti. Lauantaina Savonlinnan ydinkeskustaa kiertää itse joulupukki ilahduttamassa lapsia poniratsastuksella. Kello 15 pukki ja yleisö siirtyvät Wanhaan Savonlinnaan seuraamaan värivalojen sytytystä. Matkan voi taittaa kävellen tai vesibussilla kuumaa glögiä siemaillen.

Valotaidetta voi Savonlinnassa ihailla yhtäjaksoisesti keskiviikkoon 29.11. puoleen yöhön saakka, sillä 28.–29.11. valotaide laajenee Luminous-teokseksi. Kari Kolan Luminous Finland 100 –valoteos juhlistaa itsenäisyyden juhlavuotta valaisemalla Olavinlinnaa kaksi päivää sekä myöhemmin myös useita muita kohteita ympäri Suomea. Luminouksen aikaan on Olavinlinnassa tarjolla ohjelmaa, kuten mm. Pako linnasta –tapahtuma.

Yhteyshenkilöt

Olli Österlund
SAKKE ry:n hallituksen jäsen
puh. 044 0654 976
olli.osterlund@knutposse.fi

Kuvat

Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinna hakee kesätyöntekijöitä valtakunnallisesti avaimet käteen -paketilla29.11.2018 13:17Tiedote

Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy käynnistävät yhdessä kausityöntekijöiden rekrytointikampanjan. Kampanja käynnistyy alkuvuodesta 2019. Kampanjan tavoitteena on rekrytoida jo valmiiksi osaavia sesonkityöntekijöitä kesäksi sekä työntekijöitä, jotka haluavat kesätöihin matkailu- ja ravintola-alalle Suomen kesäpääkaupunkiin Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

Rymy-Eetu-sarjakuvaoriginaaleja Savonlinnan Riihisaareen5.11.2018 10:04Tiedote

Rymy-Eetu, supisuomalainen supermies, on taiteilija Erkki Tantun luoma sympaattinen sarjakuvahahmo, joka ilmestyi suomalaisissa aikakausilehdissä 1930–70-luvuilla. Savonlinnalaisen keräilijän Tapio Nenosen omistamia Rymy-Eetu-originaalikuvia tulee nyt ensi kertaa nähtäville Savonlinnan Riihisaaressa 6.11. avattavaan näyttelyyn. Näyttelyn noin 30 kuvaa on valittu koko Rymy-Eetun elinkaaren ajalta, jolloin hahmon luonteen kehitys sekä osittain myös julkaisuajankohdan vaikutus töiden sisältöihin nousee esille.

Savonlinnassa tehdään yhteistyötä työvoiman saamiseksi12.10.2018 13:24Tiedote

Savonlinnassa on menossa vahva yritysten ja investointien kasvuvaihe, ja kaupungissa on avoinna satoja työpaikkoja. Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, SAMI-Palvelut Oy ja Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä alueen yritykset suunnittelevat yhteistä rekrytointikampanjaa. Tavoitteena on kouluttaa osaajia räätälöidysti suoraan avoinna oleviin työpaikkoihin. Kaupunkikonserniin kuuluva Savonlinnan Vuokratalot Oy tarjoaa rekrytoiduille vuokravapaita kuukausia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme