Mediakutsu: Savonlinnan joulu avataan värikkäästi

Jaa

Värivalot loistavat Savonlinnan joulunavauksessa, jonka pääroolia esittää keskiaikainen Olavinlinna. Koko kaupungin jouluohjelmassa on 24.–26.11. luvassa valoa ja loistetta, tunnelmaa ja ostoksia sekä musiikkia ja touhua koko perheelle. Tänä vuonna valotaidetta voi ihailla myös vesiltä käsin valoristeilyllä!

Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.

Infotilaisuus:                             ma 20.11.2017 klo 11
Paikka:                                        Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus,      Savonlinnan maakuntamuseo, Riihisaari, 57130 Savonlinna

Olavinlinnan maksuttomat Tuomaan markkinat lauantaista sunnuntaihin täyttyvät lahjojen, leivonnaisten ja käsitöiden myyjistä sekä joulukansasta, joka saa nauttia linnan erityisestä tunnelmasta. Linnan edustalla sijaitseva Tallisaari valaistaan taiteilija Kari Kolan värivaloin alkaen lauantaina 25.11. klo 16. Wanhan Savonlinnan pikkuputiikit, kahvilat ja muut käyntikohteet tarjoavat ostospaikkoja sekä jouluherkutteluhetkiä. Useassa pisteessä tuoksuu glühwein ja löytyypä alueelta kokonainen soppatykillinen riisipuuroakin!

Riihisaaressa, Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksessa on luvassa avoimet ovet ja ohjelmaa koko perheelle. Avuliaat tontut auttavat pikkuväkeä askarteluissa, joulupukinkirjeen kirjoittamisessa sekä aarteen etsinnässä. Luvassa on myös jouluista kansanmusiikkia sekä svengaavaa musisointia Mielikki- sekä Rantasalmen puhallinorkesterin Ihmekvintetti –yhtyeiltä.

Savonlinnan keskustan jouluvalot sytytetään jo perjantaina 24.11., jolloin useissa kohteissa vietetään Happy Hour –aikaa. Punkaharjun kyläkeskustassa avataan Jouluraitti. Lauantaina Savonlinnan ydinkeskustaa kiertää itse joulupukki ilahduttamassa lapsia poniratsastuksella. Kello 15 pukki ja yleisö siirtyvät Wanhaan Savonlinnaan seuraamaan värivalojen sytytystä. Matkan voi taittaa kävellen tai vesibussilla kuumaa glögiä siemaillen.

Valotaidetta voi Savonlinnassa ihailla yhtäjaksoisesti keskiviikkoon 29.11. puoleen yöhön saakka, sillä 28.–29.11. valotaide laajenee Luminous-teokseksi. Kari Kolan Luminous Finland 100 –valoteos juhlistaa itsenäisyyden juhlavuotta valaisemalla Olavinlinnaa kaksi päivää sekä myöhemmin myös useita muita kohteita ympäri Suomea. Luminouksen aikaan on Olavinlinnassa tarjolla ohjelmaa, kuten mm. Pako linnasta –tapahtuma.

Yhteyshenkilöt

Olli Österlund
SAKKE ry:n hallituksen jäsen
puh. 044 0654 976
olli.osterlund@knutposse.fi

Kuvat

Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, palvelu-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että vierailulle. Savonlinna on tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee hieman alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kaupungin ja elinkeinoelämän kannanotto käräjäoikeusverkoston kehittämisestä10.11.2017 11:42Tiedote

Savonlinnan kaupunki ja alueen elinkeinoelämän edustajat esittävät seuraavan kannanoton: Lakivaliokunnan lausunnossa LaVM 11/2017 on esitetty perusteltu vastalause koskien hallituksen esitystä käräjäoikeuskanslian lakkauttamiseen Savonlinnassa. Savonlinnan kaupunki haluaa muistuttaa, että lakkauttaminen on vastoin aiempaa hallituksen Savonlinnan kaupungille lupaamaa kompensaatioesitystä. Itä-Suomen yliopiston hallitus on päättänyt 11.4. kokouksessaan lakkauttaa Savonlinnan kampuksen ja siirtää opettajakoulutuksen ja matkailun opetus- ja tutkimuslaitoksen Joensuuhun. Kuntatalousselvityksen mukaan arvioidaan, että kerrannaisvaikutuksineen kaupunki menettää 900 opiskelijaa, noin 300 työpaikkaa sekä 12 miljoonaa euroa ostovoimaa aluetaloudestaan. Tämän vaikutus on Savonlinnan kaupungin väkilukuun noin 1.500-2.000 asukasta, joka on kaupungin väkilukuun nähden erittäin suuri. Valtio on luvannut Savonlinnan kaupungille edellä mainitusta yliopiston siirrosta kompensaatiota Nyt hallituksen esit

Taidetestaajat kiertävät taiderasteja Savonlinnassa14.9.2017 12:01Tiedote

Valtakunnallinen Taidetestaajat-hanke tuo Savonlinnan maakuntamuseoon Riihisaareen sankoin joukoin paikallisia kahdeksasluokkalaisia kokemaan ja testaamaan taidetta. Taidepaketti Kolme taiderastia tarjoaa taide-elämyksiä koululaisille savonlinnalaisen Taideyhdistys Ars Novan juhlanäyttelyssä Riihisaaressa, Ars Nova ry:n omassa galleriassa sekä taiteilija Kaija-Leena Hännisen taiteilijakodissa. Oppilaat tutustuvat näyttelyihin ja taiteilijat kertovat omasta työstään sekä opastavat nuoria taiteentekoon työpajoissa. Vaikutelmiensa pohjalta nuoret työstävät koulussa omat teoksensa, jotka julkaistaan myöhemmin verkossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme