Mediakutsu: Savonlinnan joulu avataan värikkäästi

Jaa

Värivalot loistavat Savonlinnan joulunavauksessa, jonka pääroolia esittää keskiaikainen Olavinlinna. Koko kaupungin jouluohjelmassa on 24.–26.11. luvassa valoa ja loistetta, tunnelmaa ja ostoksia sekä musiikkia ja touhua koko perheelle. Tänä vuonna valotaidetta voi ihailla myös vesiltä käsin valoristeilyllä!

Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.

Infotilaisuus:                             ma 20.11.2017 klo 11
Paikka:                                        Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus,      Savonlinnan maakuntamuseo, Riihisaari, 57130 Savonlinna

Olavinlinnan maksuttomat Tuomaan markkinat lauantaista sunnuntaihin täyttyvät lahjojen, leivonnaisten ja käsitöiden myyjistä sekä joulukansasta, joka saa nauttia linnan erityisestä tunnelmasta. Linnan edustalla sijaitseva Tallisaari valaistaan taiteilija Kari Kolan värivaloin alkaen lauantaina 25.11. klo 16. Wanhan Savonlinnan pikkuputiikit, kahvilat ja muut käyntikohteet tarjoavat ostospaikkoja sekä jouluherkutteluhetkiä. Useassa pisteessä tuoksuu glühwein ja löytyypä alueelta kokonainen soppatykillinen riisipuuroakin!

Riihisaaressa, Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksessa on luvassa avoimet ovet ja ohjelmaa koko perheelle. Avuliaat tontut auttavat pikkuväkeä askarteluissa, joulupukinkirjeen kirjoittamisessa sekä aarteen etsinnässä. Luvassa on myös jouluista kansanmusiikkia sekä svengaavaa musisointia Mielikki- sekä Rantasalmen puhallinorkesterin Ihmekvintetti –yhtyeiltä.

Savonlinnan keskustan jouluvalot sytytetään jo perjantaina 24.11., jolloin useissa kohteissa vietetään Happy Hour –aikaa. Punkaharjun kyläkeskustassa avataan Jouluraitti. Lauantaina Savonlinnan ydinkeskustaa kiertää itse joulupukki ilahduttamassa lapsia poniratsastuksella. Kello 15 pukki ja yleisö siirtyvät Wanhaan Savonlinnaan seuraamaan värivalojen sytytystä. Matkan voi taittaa kävellen tai vesibussilla kuumaa glögiä siemaillen.

Valotaidetta voi Savonlinnassa ihailla yhtäjaksoisesti keskiviikkoon 29.11. puoleen yöhön saakka, sillä 28.–29.11. valotaide laajenee Luminous-teokseksi. Kari Kolan Luminous Finland 100 –valoteos juhlistaa itsenäisyyden juhlavuotta valaisemalla Olavinlinnaa kaksi päivää sekä myöhemmin myös useita muita kohteita ympäri Suomea. Luminouksen aikaan on Olavinlinnassa tarjolla ohjelmaa, kuten mm. Pako linnasta –tapahtuma.

Yhteyshenkilöt

Olli Österlund
SAKKE ry:n hallituksen jäsen
puh. 044 0654 976
olli.osterlund@knutposse.fi

Kuvat

Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Tienoo taiteen heijastumana Savonlinnan Riihisaaressa4.9.2018 12:50Tiedote

Miksi taiteilija asettuu taiteen kentän näkökulmasta katsottuna sangen syrjäiselle seudulle työskentelemään? Lähestymistavat 14.9. Savonlinnan Riihisaareen avattavan Tienoo-näyttelyn teemaan ovat moninaiset rakennemuutoksen dokumentoinnista sielunmaiseman maalaamiseen. Näyttely kertoo osan eteläsavolaisen visuaalisen taiteen tarinasta. Kuraattori Kirsimaria E. Törönen-Ripatti toivoo, että katsojat löytäisivät näyttelystä jotain sellaista, mikä saa heidät näkemään tienoon virkistynein silmin ja taiteen yhtenä sen heijastumista.

Ykköset saivat eväitä hyvinvointiin ja jaksamiseen Savonlinnan lyseon lukiossa4.9.2018 09:59Tiedote

Savonlinnan lyseon lukion ykkösten koulupäivä täyttyi erilaisista liikunnan, terveyden ja yhteisöllisyyden työpajoista Hyvinvointiteemapäivänä 30.8. Noin 150 ekaluokkalaista kiersi pienryhmissä kuusi toiminnallista työpajaa. He kokeilivat mindfullnessia ja rentoutumista, pohtivat jaksamista ja onnellisuutta ja saivat helppoja vinkkejä opiskelijan terveelliseen ruokavalioon. Porinapajassa pysähdyttiin miettimään omia oppimistapoja ja älylataamossa tutustuttiin uusiin koulukavereihin ja rakennettiin me-henkeä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme