Mediakutsu: Savonlinnan joulu avataan värikkäästi

Jaa

Värivalot loistavat Savonlinnan joulunavauksessa, jonka pääroolia esittää keskiaikainen Olavinlinna. Koko kaupungin jouluohjelmassa on 24.–26.11. luvassa valoa ja loistetta, tunnelmaa ja ostoksia sekä musiikkia ja touhua koko perheelle. Tänä vuonna valotaidetta voi ihailla myös vesiltä käsin valoristeilyllä!

Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.

Infotilaisuus:                             ma 20.11.2017 klo 11
Paikka:                                        Riihisaari–Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus,      Savonlinnan maakuntamuseo, Riihisaari, 57130 Savonlinna

Olavinlinnan maksuttomat Tuomaan markkinat lauantaista sunnuntaihin täyttyvät lahjojen, leivonnaisten ja käsitöiden myyjistä sekä joulukansasta, joka saa nauttia linnan erityisestä tunnelmasta. Linnan edustalla sijaitseva Tallisaari valaistaan taiteilija Kari Kolan värivaloin alkaen lauantaina 25.11. klo 16. Wanhan Savonlinnan pikkuputiikit, kahvilat ja muut käyntikohteet tarjoavat ostospaikkoja sekä jouluherkutteluhetkiä. Useassa pisteessä tuoksuu glühwein ja löytyypä alueelta kokonainen soppatykillinen riisipuuroakin!

Riihisaaressa, Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksessa on luvassa avoimet ovet ja ohjelmaa koko perheelle. Avuliaat tontut auttavat pikkuväkeä askarteluissa, joulupukinkirjeen kirjoittamisessa sekä aarteen etsinnässä. Luvassa on myös jouluista kansanmusiikkia sekä svengaavaa musisointia Mielikki- sekä Rantasalmen puhallinorkesterin Ihmekvintetti –yhtyeiltä.

Savonlinnan keskustan jouluvalot sytytetään jo perjantaina 24.11., jolloin useissa kohteissa vietetään Happy Hour –aikaa. Punkaharjun kyläkeskustassa avataan Jouluraitti. Lauantaina Savonlinnan ydinkeskustaa kiertää itse joulupukki ilahduttamassa lapsia poniratsastuksella. Kello 15 pukki ja yleisö siirtyvät Wanhaan Savonlinnaan seuraamaan värivalojen sytytystä. Matkan voi taittaa kävellen tai vesibussilla kuumaa glögiä siemaillen.

Valotaidetta voi Savonlinnassa ihailla yhtäjaksoisesti keskiviikkoon 29.11. puoleen yöhön saakka, sillä 28.–29.11. valotaide laajenee Luminous-teokseksi. Kari Kolan Luminous Finland 100 –valoteos juhlistaa itsenäisyyden juhlavuotta valaisemalla Olavinlinnaa kaksi päivää sekä myöhemmin myös useita muita kohteita ympäri Suomea. Luminouksen aikaan on Olavinlinnassa tarjolla ohjelmaa, kuten mm. Pako linnasta –tapahtuma.

Yhteyshenkilöt

Olli Österlund
SAKKE ry:n hallituksen jäsen
puh. 044 0654 976
olli.osterlund@knutposse.fi

Kuvat

Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Olavinlinnan väriloistetta Savonlinnassa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Kamera aseena – Jänisten rintamakuvia Savonlinnan Riihisaaressa12.6.2018 10:51Tiedote

Kamera aseena -näyttely esittelee TK-kuvaaja Pauli Jäniksen ja ilmavoimien valokuvaaja Tuttu Jäniksen sodassa ottamia valokuvia sekä rintamakuvausta valokuvauksen lajina toisen maailmansodan aikana. Näyttelyn valokuvat ovat tiedotustarkoituksiin kuvattuja otoksia ja kuvaajien itselleen kuvaamia yksityiskuvia. Kuvissa näkyy sotatoimia, vapaa-aikaa, vihollisvankeja sekä kansatieteellisiin tarkoituksiin kuvattuja Rukajärven ja Itä-Karjalan maisemia. Monet kuvista ovat tunnettuja sotakuvia, osa ennen julkaisemattomia. Näyttelytekstien kautta katsoja pääsee tutustumaan myös kuvien taustoihin, merkityksiin, kuvaustekniikkaan ja kuvaajan omaan kokemukseen.

Savonlinnassa pidetyssä Talousfoorumissa suomalaisia yrityksiä kannustettiin laajentamaan Valko-Venäjälle31.5.2018 16:44Tiedote

Järjestyksessään kuudes Suomi – Valko-Venäjä talousfoorumi keräsi valtioiden hallintoa, liike-elämän edustajia ja yrityksiä Savonlinnaan torstaina 31.5.2018. Osallistujia oli noin 130. Kaikkia puheenvuoroja yhdistivät kannustus ja rohkaisu maiden rajojen ylittävään liiketoimintojen ja viennin laajentamiseen. Valko-Venäjä lupasi tukea ja apua suomalaisten yritysten laajennustoimiin.

Talousfoorumi tuo Suomen ja Valko-Venäjän valtioiden hallintoa, liike-elämän järjestöjä sekä teollisuus- ja palveluyrityksiä Savonlinnaan 31.5.201821.5.2018 11:06Tiedote

Savonlinnassa järjestettävä VI Suomi – Valko-Venäjä Talousfoorumi tarjoaa edellytyksiä liiketoiminnan laajentamiselle, kansainvälistymiselle sekä yhteistyöverkostojen luomiselle. Tilaisuuden tavoitteena on tehdä Valko-Venäjää yleisesti tunnetuksi sekä lisätä maiden välisiä liiketoimintoja. Suomessa Talousfoorumi järjestettiin edellisen kerran Turussa vuonna 2014.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme