Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Somejätit myyvät tietojasi miljardeista – MyData 2017 -konferenssi peräänkuuluttaa ihmisten oikeutta hallita omaa dataansa

Jaa

Miten toimii eettinen tekoäly? Entä miten dataa hallitaan, kun edessämme on digitaalisen terveyden läpimurto? Tervetuloa mukaan MyData 2017 -konferenssiin 30.–31. elokuuta!

Aika ja paikka:

Keskiviikkona 30. elokuuta Tallinnassa, Tallinn University Conference Centre, Narva Maantee 29
Torstaina 31. elokuuta Helsingissä, Kulttuuritalo, Sturenkatu 4

MyData 2017 -konferenssin tavoitteena on vauhdittaa siirtymää yrityskeskeisestä henkilökohtaisen datan hallinnasta ja hyödyntämisestä kohti ihmiskeskeistä ja yksilöllistä datan hallintaa. Silloin käyttäjä voisi esimerkiksi itse määritellä, saavatko sosiaalisen median palvelut myydä käyttäjää koskevia tietoja edelleen. Konferenssissa myös tarkastellaan, mitä tällainen muutos kohti ihmiskeskeisyyttä tarkoittaa kuluttajan käyttäytymisen kannalta. Konferenssin päälavan ohjelmaa molemmista kaupungeista voi seurata livenä verkossa https://webcast.dimmercity.fi/MyData2017.

Konferenssissa esiintyy muun muassa yritysjohtajia, kuten Digi.me:n Julian Ranger, lakialan ammattilaisia kuten Tobias Bräutigam ja teknologiakehittäjiä, kuten Markus Sabadello.

Poimintoja konferenssin päälavan ohjelmasta:

Keskiviikkona 30. elokuuta klo 13.15–14.45 Tallinnassa workshopin aiheena on oman datan eettinen prosessointi, ja puhetta johtaa Juuso Parkkinen. John C. Havensin, Pernille Tranbergin ja Katryna Dow’n esitykset keskittyvät eettiseen tekoälyyn, inhimilliseen hyvinvointiin ja räätälöidyn tekoälyn rooliin inhimillisyyden puolestapuhujana.

Torstaina 31. elokuuta klo 13.30–17.30 Helsingissä workshopin aiheena ovat digitaalisen terveyden läpimurto ja yksilölliseen ehkäisevään terveydenhuoltoon liittyvän datan kehitys ja haasteet. Osallistujia ovat muun muassa Pekka Sivonen Tekesiltä ja Madis Tiik Sitralta.

MyData 2017 -konferenssin järjestävät yhteistyössä Aalto-yliopisto, Tallinnan yliopisto, Open Knowledge Finland ja ranskalainen tutkimusorganisaatio Fing. Lisätietoja konferenssista https://mydata2017.org/.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja, ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt

Salla Thure
p. 044 033 5620
media@mydata.org
http://www.mydata2017.org/press

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 11 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme