Helsingin yliopistoHelsingin yliopistoHelsingin yliopisto

Mediakutsu: Suomalaiset yliopistot vievät tiedettä yhdessä maailmalle Brysselissä 26.9.

Jaa

Suomalaisyliopistojen yhteinen tiedekilpailu Helsinki Challenge vie tutkijoita Brysseliin EU-asiantuntijoiden ja -vaikuttajien mentoroitaviksi. Tule tutustumaan seitsemään finalistitiimiin ja uusiin tieteen tekemisen tapoihin Global Impact Campille tiistaina 26. syyskuuta Brysseliin.

Aika: 26. syyskuuta 2017 klo 8.45

Paikka: Bibliothèque Solvay, Rue Belliard 137, Bryssel

Helsinki Challenge on ideakilpailu ja kiihdyttämöohjelma, jossa tutkijaryhmät kehittävät tiedepohjaisia ratkaisuja, joilla ihmiskunta pääsee kohti YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Kilpailun finalistitiimit matkaavat syyskuun lopussa Brysseliin esittelemään suomalaisia tiedeinnovaatioita ja tapaamaan kansainvälisen tiedemaailman asiantuntijoita.

Brysselissä järjestettävän Global Impact Camp -tapahtuman tarkoitus on edistää suomalaisen tutkimuksen tunnettavuutta, antaa tiimeille eväitä EU-rahoituksen hakemiseen sekä syventää yhteyksiä päättäjiin ja muihin vaikuttajiin.

– EU-tasolla kilpailu on erittäin kovaa. Haluamme viedä suomalaista tiedettä maailmalle ja parantaa suomalaisten tieteentekijöiden tunnettuutta sekä edellytyksiä hakea ja saada eurooppalaista tutkimusrahoitusta. Samalla esittelemme uusia tapoja lisätä tutkimuksen vaikuttavuutta tutkijoiden ja yhteiskunnan osaajien yhteistyöllä, kertoo Anneli Pauli, Euroopan komission ilmastotoimien pääosaston erityisneuvonantaja ja Helsinki Challenge -kilpailun tuomariston jäsen.

Kaksipäiväinen tapahtuma sisältää yleisölle avoimen seminaarin ja tiimeille suunnattuja asiantuntijatapaamisia. Ohjelmassa ovat mukana muun muassa Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen, Euroopan tiedeneuvoston puheenjohtaja Jean-Pierre Bourguignon ja CERNin kehitysjohtaja Markus Nordberg. Tapahtuman aikana tiimejä mentoroivat muun muassa Jean-Claude Junckerin erityisneuvonantajatiimin jäsen Aura Salla ja Euroopan alueiden komitean varapuheenjohtaja Markku Markkula.

Kesäkuussa valitut Helsinki Challenge -finalistit ovat malariatartuntoja kolmiulotteisella hyttysverkolla torjuva ELMO, kesän lämpöä talven varalle varastoiva HeatStock, taskuun mahtuva laboratorio POCKit, henkisestä hyvinvoinnista huolehtiva äitiyspakkaus Parental Box, personoidun syöpähoidon mahdollistava tietokanta iCombine, globaaleja taitoja uusilla tavoilla opettava Dlearn.Helsinki ja 3D-tulostettavia minimunuaisia kehittävä FutuRena.

Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi Global Impact Camp -aamukahville tiistaina 26. syyskuuta klo 8.45 ja Global Impact Camp -seminaariin klo 9.30 alkaen. Järjestämme mielellämme tilaisuuden haastatteluille erillisestä pyynnöstä.

Press breakfast: What is Helsinki Challenge?

Morning press event on Tuesday, 26 September
Bibliothèque Solvay, Rue Belliard 137, Brussels

8.45 Welcome words with coffee

8.50 Introduction to the Helsinki Challenge concept

9.00 Two Helsinki Challenge teams share their perspectives

Seminar: Helsinki Challenge Global Impact Camp – Creating change with science

High-level seminar on Tuesday, 26 September
Bibliothèque Solvay, Rue Belliard 137, Brussels

Moderated by Kurt Deketelaere, Secretary-General of the League of European Research Universities

9.00 Registration and coffee

9.30 Opening words by Thomas Wilhelmsson, Chancellor of University of Helsinki and Sirpa Pietikäinen, Member of the European Parliament

9.40 Keynote speech by Barbara Pesce-Monteiro, Director of UNDP Representation Office in Brussels, UN Secretary-General's representative to the EU TBC

10.00 Keynote speech by Jyrki Katainen, Vice-President of the European Commission

10.20 Helsinki Challenge view on Impact, pitches by the finalist teams

11.00 Panel discussion: Grand Societal Challenges & Science Impact

Jean-Pierre Bourguignon, President of the European Research Council

Markus Nordberg, Head of Resources Development of the Development and Innovation Unit at CERN

Wiljan van den Akker, Vice-rector for Research at Utrecht University

Nora van der Linden, Director and social innovation advisor at Kennisland

Tuuli Kaskinen, Executive Director at Demos Helsinki

12.00 Lunch & networking with the Helsinki Challenge finalist teams

Ilmoittaudu aamukahville ja seminaariin 21. syyskuuta mennessä: hanna.talikka@helsinki.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Hanna Talikka, Helsingin yliopisto, +358503149366, hanna.talikka@helsinki.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Talikka, Helsingin yliopisto, +358503149366, hanna.talikka@helsinki.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme