Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Suomen ensimmäinen tiedesatelliitti on valmis – tervetuloa tutustumaan Foresail-1:een 12. huhtikuuta!

Jaa
Kestävän avaruustieteen ja -tekniikan huippuyksikön tutkijat kertovat satelliitista ja sen tutkimusinstrumenteista sekä mission tavoitteista. Tilaisuutta voi seurata paikan päällä Otaniemessä tai suorana verkkolähetyksenä.
Havainnekuva maitopurkin kokoisesta Foresail-1-satelliitista avaruudessa.
Havainnekuva maitopurkin kokoisesta Foresail-1-satelliitista avaruudessa.

Kestävän avaruustieteen ja -tekniikan huippuyksikkö tutkii avaruuden olosuhteita ja kehittää tutkimuksen pohjalta satelliitteja, jotka kestävät entistä kauemmin avaruuden vaikeissa olosuhteissa. Huippuyksikköä vetää Helsingin yliopisto ja siinä ovat mukana myös Aalto-yliopisto, Turun yliopisto ja Ilmatieteen laitos.

Nyt huippuyksikön ensimmäinen satelliitti, Aalto-yliopiston satelliittilaboratoriossa valmistunut Foresail-1 on valmis. Foresail-1 lähtee Otaniemestä ensin laukaisuvälittäjälle Saksaan, mistä se toimitetaan myöhemmin kesällä tapahtuvaa laukaisua varten Kaliforniaan Yhdysvaltoihin. Satelliitti kantaa mukanaan kahta huippuyksikön kehittämää, ainutlaatuista tieteellistä instrumenttia: lähiavaruuden säteily-ympäristöä tutkivaa PATE-hiukkasteleskooppia sekä satelliitin radalta poistavaa plasmajarrua.

Ennen matkan alkua toimittajilla ja sidosryhmillä on mahdollisuus tutustua satelliittiin ja huippuyksikön työhön 12. huhtikuuta.

Tilaisuudessa tutkijat esittelevät satelliittia ja sen instrumentteja, kertovat huippuyksikön tutkimuksesta ja vastaavat kysymyksiin. Vierailla on mahdollisuus myös tutustua tiloihin, joissa satelliitti on rakennettu.

Jos haluat tulla paikan päälle Otaniemeen, ilmoittauduthan etukäteen torstaihin 7.4. mennessä viestintäpäällikkö Niina Norjamäelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautumiset ja haastattelutiedustelut:


Niina Norjamäki
Viestintäpäällikkö, Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu
puh. 050 463 0150
niina.norjamaki@aalto.fi

Kuvat

Havainnekuva maitopurkin kokoisesta Foresail-1-satelliitista avaruudessa.
Havainnekuva maitopurkin kokoisesta Foresail-1-satelliitista avaruudessa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu noin 13 000 opiskelijaa ja yli 4 500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

aalto.fi

facebook.com/aaltouniversity

twitter.com/aaltouniversity

youtube.com/aaltouniversity

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto erottui edukseen kansallisissa ja kansainvälisissä arvioinneissa vuonna 202321.3.2024 13:41:01 EET | Tiedote

Aalto-yliopiston hallitus hyväksyi kokouksessaan 19.3.2024 hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelta 2023. Vuonna 2023 Aalto-yliopisto erottui edukseen sekä kansallisissa että kansainvälisissä arvioinneissa ja yliopistovertailuissa. Keväällä yliopisto läpäisi Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) toteuttaman laatujärjestelmän auditoinnin ja sai arvion erinomainen kaikilta arviointialueilta. Aalto nousi Suomen ykköseksi kansainvälisen QS-rankingin kokonaisvertailussa ja oli koko maailmassa sijalla 109. Alakohtaisissa vertailuissa taide ja muotoilu oli sijalla 6 maailmassa. Times Higher Education arvioi Aalto-yliopiston maailman 53. kansainvälisimmäksi yliopistoksi ja maailman 40. parhaaksi nuoreksi (alle 50-vuotiaaksi) yliopistoksi. Suomen Akatemian vuosittaisessa Tieteen tila -arvioinnissa Aalto-yliopiston kaikki keskeiset tutkimusalat ylittävät julkaisutoimintansa vaikuttavuudessa top 10 -indikaattorilla arvioituna suomalaisten yliopistojen keskiarvon, ja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye