Suomen ympäristökeskus

MEDIAKUTSU: Tervetuloa kuulemaan puntaroitu kansalaisnäkemys vähähiilisen liikenteen tulevaisuudesta Uudellamaalla 5.5. klo 15.

Jaa

Huhtikuussa joukko Uudenmaan asukkaita sai tilaisuuden vaikuttaa maakunnan liikenteen tulevaisuuteen osana puntaroivaa kansalaisraatia. Raadin näkemykset on koottu julkilausumaan, joka luovutetaan Uudenmaan liitolle julkistamistilaisuudessa torstaina 5.5. klo 15.00 ympäristöministeriön Pankkisalissa. Tiedote ja julkilausuma lähetetään medialle tällä samalla jakelulla embargolla maanantaina 2.5.

Uudenmaan tavoitteena on olla hiilineutraali maakunta vuonna 2030, mikä edellyttää myös liikenteen päästöjen vähentämistä. Kansalaisraati pohti, miten vähähiiliset liikenneratkaisut voidaan Uudellamaalla toteuttaa vaikuttavalla ja oikeudenmukaisella tavalla. 

Voit seurata tilaisuutta etäyhteydellä Microsoft Teamsin välityksellä.
Liity mukaan tilaisuuteen oheisesta linkistä: Uudenmaan liikenneraadin julkistamistilaisuus (Teams)

Julkistamistilaisuuteen on kutsuttu kansalaisraadin osallistujat, Uudenmaan maakuntahallituksen, maakuntavaltuuston ja maakunnan yhteistyöryhmän jäsenet sekä median edustajia. Median edustajat voivat ilmoittautua paikan päälle viestintäpäällikkö Aino Laineelle. 

Tilaisuuden ohjelma  

15.00 Tervetuloa, viestintäpäällikkö Aino Laine, Suomen ympäristökeskus 

15.05 Uudenmaan liikenneraadin kokoonpano ja toiminta, johtava tutkija Heli Saarikoski, Suomen ympäristökeskus 

15.15 Raadin julkilausuman esittely, liikenneraadin jäsenet 

15.35 Uudenmaan liiton kommenttipuheenvuoro, johtava ilmastoasiantuntija Pia Tynys, Uudenmaan liitto 

15.50 Ympäristöministeriön kommenttipuheenvuoro, ympäristöneuvos Magnus Cederlöf, ympäristöministeriö 

16.00 Kysymyksiä ja keskustelua

16.30 Tilaisuus päättyy, mahdollisuus haastatella kansalaisraatiin osallistuneita sekä asiantuntijoita.

Lue lisää Uudenmaan liikenneraadista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediapalvelu Suomen ympäristökeskuksessa

Suomen ympäristökeskuksen mediapalvelu välittää tietoa ympäristökeskuksessa tehtävästä tutkimuksesta, auttaa toimittajia löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi ja tarjoaa valokuvia median käyttöön.

Yhteydenottoihin vastaavat viestintäasiantuntijat. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Puh:029 525 1072syke_ajankohtaiset@syke.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen ympäristökeskus
Suomen ympäristökeskus
Latokartanonkaari 11
00790 HELSINKI

0295 251 000https://www.syke.fi/fi-FI

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ympäristökeskus

Kuuntelimme oppilaiden ääntä kouluruokailusta ja yllätyimme, tuloksena kestävän kouluruokailun keittokirja18.5.2022 09:49:36 EEST | Tiedote

Kouluruokakeskustelu liha- ja kasvisruoan välillä käy kuumana. Oppilaiden mielissä tämä on kuitenkin toissijaista. Aikuisten asettamat lokerot eivät edistä reilua ruokamurrosta, vaan pahimmillaan jarruttavat sitä. Nuorille kouluruokailussa tärkeintä on yhteisöllinen ja rauhallinen ruokailuhetki, jossa tarjolla on monipuolista ja hyvänmakuista ruokaa.

Taimen kotiutui padotun Imatrankosken yhteyteen rakennettuun kaupunkipuroon13.5.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

Taimen on alkanut lisääntyä padotun Imatrankosken yhteyteen rakennetussa kaupunkipurossa. Kahdeksan vuotta sitten rakennettuun, luonnonmukaista jäljittelevään puroon on kehittynyt toimiva virtaveden ekosysteemi eliöyhteisöineen. Imatran kaupunkipuro osoittaa, että vesivoiman virtavesille aiheuttamia haittoja voidaan kompensoida luonnonmukaisilla elinympäristöillä voimalaitosten lähialueilla.

Kansalaisraati antoi suosituksensa ilmastoystävällisempään liikennesuunnitteluun5.5.2022 16:30:00 EEST | Tiedote

Liikenteen päästövähennysten saavuttaminen Uudellamaalla edellyttää nykyistä toimivampaa joukkoliikennettä koko maakunnassa, arvioi kansalaisraati. Raati katsoo, että henkilöauto on monille ihmisille välttämätön asutuskeskusten ulkopuolella, ja painottaa autoilun sähköistymistä välttämättömänä osana liikenteen kestävyysmurrosta. Nämä ja monta muuta suositusta saatiin tulokseksi Uudenmaan liiton, Suomen ympäristökeskuksen ja Turun yliopiston järjestämässä kansalaiskeskustelussa, jossa puntaroitiin liikenteen ilmastoratkaisuja. Keskusteluiden tulokset on tiivistetty kirjalliseksi julkilausumaksi, joka luovutetaan Uudenmaan liitolle 5.5.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme