Suomen ympäristökeskusSuomen ympäristökeskus

MEDIAKUTSU: Valtakunnallinen Vesistökunnostusverkosto palkitsee kunnostajia ja vapaaehtoisia seminaarissa 23.-25.8.2022

Jaa

Tervetuloa mukaan seuraamaan asiantuntijoiden esityksiä ja kuulemaan aktiivisten ja palkittujen kunnostajien kokemuksista! Seminaari tarjoaa kunnostukseen liittyviä maastoretkiä ja tietoa Itämerestä, rannikkovesistä, valumavesien hallinnasta ja virtavesistä.

Seminaarissa halutaan kiinnittää huomiota kunnostusten merkitykseen ja esimerkillisiin toimijoihin palkitsemalla heitä. Käytännössä suojelu perustuu usein toimijoiden vapaaehtoisuuteen ja eri tahojen yhteistyöhön.

Tärkeä kysymys kuuluu, riittääkö vapaaehtoisia myös jatkossa huolehtimaan kunnostuksista. Palkitseminen on yksi tapa tehdä näkyväksi ja kannustaa ihmisiä osallistumaan kunnostamiseen.

Tiedote palkintojen saajista 25.8.2022

Tiedote palkintojen saajista julkaistaan 25.8.2022 aamulla. Vain medialle tiedoksi jo nyt, että vuoden vesistökunnostaja -palkinnon saa Timo Rintala ja Alavuden kaupunki. Elämäntyöpalkinnon saa maisema-arkkitehti Jukka Jormola. Tiedotteen voi pyytää ennakkoonkin embargolla: katri.haatainen@syke.fi .

Ohjelma

Seminaarin ensimmäisenä päivänä 23.8. järjestetään tervetuliaistilaisuus. Toisena päivänä 24.8. on luvassa asiantuntijoiden esityksiä sekä vuosiseminaarin illallinen, jolloin palkitaan vuoden vesistökunnostaja. Kolmantena päivänä 25.8. retkeillään maastossa. 

Vesistökunnostusnäyttelyssä keskiviikkona 24.8.voi tutustua toimintaan ja hankkeisiin.

Järjestäjät

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä vesistökunnostusverkoston, Suomen ympäristökeskuksen, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Pohjanmaan vesi ja ympäristön, Keski-Pohjanmaan Kalatalouskeskuksen/ProAgria Keski-Pohjanmaan sekä Freshabit LIFE IP ja EMKR-hankkeiden kanssa.

Aika:  23-25.8.2022

Paikka: Kokkolan Kaupungintalo, Kauppatori 5. 
Seminaarin pääsalin eli Kokkola-salin ohjelmaa voi seurata myös etäyhteyksillä (Teams).

Ilmoittautumiset: katri.haatainen@syke.fi. Ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki 23.8..

Tarkempi ohjelma: pdf-liitteenä alempana

Lounaat ja vuosiseminaarin illallinen ovat omakustanteiset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäasiantuntija Katri Haatainen, Suomen ympäristökeskus SYKE, p. 0295 251 135, etunimi.sukunimi@syke.fi

Mediapalvelu Suomen ympäristökeskuksessa

Suomen ympäristökeskuksen mediapalvelu välittää tietoa ympäristökeskuksessa tehtävästä tutkimuksesta, auttaa toimittajia löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi ja tarjoaa valokuvia median käyttöön.

Yhteydenottoihin vastaavat viestintäasiantuntijat. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Puh:029 525 1072syke_ajankohtaiset@syke.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Suomen ympäristökeskus
Suomen ympäristökeskus
Latokartanonkaari 11
00790 HELSINKI

0295 251 000https://www.syke.fi/fi-FI

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ympäristökeskus

MEDIAKUTSU: Eväät reiluun ruokamurrokseen -tapahtuma 11.10. klo 9–10.30. Ilmoittaudu mukaan!26.9.2022 15:51:19 EEST | Kutsu

Reilu ruokamurros, eli siirtymä ilmastoviisaaseen ja kaikille reiluun ruokajärjestelmään, onnistuu kaikkien ruokajärjestelmän toimijoiden yhteistyöllä ja jämäkällä julkisella ohjauksella. Tervetuloa joko paikan päälle Helsinkiin tai virtuaalisesti mukaan tapahtumaan, jossa julkaistaan Just food -tutkimuksen uusin raportti ja politiikkasuositukset, joissa tutkijat antavat eväitä siihen, miten reilu ruokamurros voidaan Suomessa toteuttaa. Pääset myös kuulemaan ruokajärjestelmän toimijoita, jotka keskustelevat paneelissa siitä, miten murros voidaan käytännössä toteuttaa. Aika: Tiistaina 11.10.2022 klo 9.00–10.30 Paikka: Tilaisuus järjestetään livenä Lyhtysalissa, Sofia Helsingissä (Sofiankatu 4 C, Helsinki) tai voit osallistua myös verkossa. Livestriimin linkki ilmoitetaan osoitteessa https://www.justfood.fi/fi-FI/Tapahtumat. Ilmoittautuminen: Ilmoittautumiset 5.10.2022 mennessä tämän Webropol-linkin kautta. Ohjelmassa Reilun ruokamurroksen periaatteet ja kriteerit auttavat arvioimaan ilm

MEDIAKUTSU: Kiertotalous-Suomen lanseeraus, ti 27.9. klo 9-12.30 Ilmoittaudu mukaan!19.9.2022 16:12:37 EEST | Kutsu

Kiertotalous-Suomen lanseeraustilaisuus Kiertotalouden osaamisverkostoa (KiSu) on kehitetty yhteistyössä eri toimijoiden kanssa huhtikuusta 2022 alkaen. Kiertotalous-Suomen verkkopalvelu aukeaa syyskuun lopussa ja verkoston virallinen lanseeraustilaisuus pidetään keskustakirjasto Oodissa 27.9.2022. Tilaisuuteen voi osallistua myös verkossa. Kiertotalous-Suomi (KiSu) on kiertotalouden osaamisen ja tiedon solmukohta, joka yhdistää ratkaisuja etsivät toimijat ja niiden tarjoajat. Kiertotalous-Suomen tavoitteena on tukea muun muassa kuntien, yritysten, elinkeinoelämän ja kiertotalouden ekosysteemien työtä hiilineutraalin kiertotalousyhteiskunnan kehittämisessä. Osamisverkosto myös kokoaa keskeisiä kiertotalouden parissa toimivia palveluita yhteen ja tukee eri toimijoita oman kiertotalouspolun löytämisessä. Tilaisuudessa kerrotaan verkoston toiminnasta, esitellään Kiertotalous-Suomen verkkopalvelu ja suunnitellaan työpajoissa toimintaa yhdessä sidosryhmien kanssa.Tilaisuudessa esitellään ly

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme