Suomen ympäristökeskus

MEDIAKUTSU: Vapaaehtoistyöllä suuri merkitys roskaantumisen seurannassa - Seurantahanke käynnistyy Suomenlinnassa 5.5.

Jaa

Kansalaisten aktiivisuudella on suuri merkitys roskaantumisen lähteitä, määrää ja roskatyyppejä koskevassa seuranta- ja tutkimustyössä. Suomenlinnassa käynnistyy kolmen vuoden seurantahanke roskaantumisen määrän ja roskatyyppien selvittämiseksi. Tervetuloa Suomenlinnaan 5. toukokuuta seuraamaan hankkeen käynnistymistä. Kokoontuminen Suomenlinnan laivalaiturilla Kauppatorilla torstaina klo 11.50. Lautta lähtee klo 12. Patterilahdella haastattelu- ja kuvausmahdollisuus noin klo 12.30-14.30.

Kansalaisten aktiivisuudella on suuri merkitys roskaantumisen lähteitä, määrää ja roskatyyppejä koskevassa seuranta- ja tutkimustyössä. Suomen rannikko on pitkä, minkä takia asukkaita tarvitaan sekä seurantatyössä että rantojen siivoamisessa.

Rotarit, Suomenlinnan hoitokunta, Pidä Saaristo Siistinä ry ja Suomen ympäristökeskus jalkautuvat käynnistämään Rotarien kolmen vuoden seurantahankkeen roskaantumisen määrän ja roskatyyppien selvittämiseksi.

Kokoontuminen Suomenlinnan laivalaiturilla Kauppatorilla torstaina 5. toukokuuta klo 11.50. Lautta lähtee klo 12.
Patterilahdella haastattelu- ja kuvausmahdollisuus noin klo 12.30-14.30.

Kartta liitteenä.

Seurannassa lasketaan ja luokitellaan tutkimusalueen kaikki 2,5 cm:n kokoiset ja sitä isommat roskat.

Merivirrat kuljettavat etenkin Suomenlinnan saarten länsipoukamiin mantereenpuoleisten lumenkaatopaikkojen jätteitä, rakentamisen jätteitä sekä muuta veneilystä ja rantojen virkistyskäytöstä syntynyttä roskaa.

Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan valtakunnalliseen roskaseurantaan, kuulemaan mitä roskaantumisesta tiedetään ja mikä merkitys kansalaisaktiivisuudella on maailmanlaajuisen ongelman selättämisessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäasiantuntija Ulla Ala-Ketola
Suomen ympäristökeskus SYKE
Puh. 050 465 5883
ulla.ala-ketola@syke.fi

Mediapalvelu Suomen ympäristökeskuksessa

Suomen ympäristökeskuksen mediapalvelu välittää tietoa ympäristökeskuksessa tehtävästä tutkimuksesta, auttaa toimittajia löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi ja tarjoaa valokuvia median käyttöön.

Yhteydenottoihin vastaavat viestintäasiantuntijat. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Puh:029 525 1072syke_ajankohtaiset@syke.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen ympäristökeskus
Suomen ympäristökeskus
Latokartanonkaari 11
00790 HELSINKI

0295 251 000https://www.syke.fi/fi-FI

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ympäristökeskus

Taimen kotiutui padotun Imatrankosken yhteyteen rakennettuun kaupunkipuroon13.5.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

Taimen on alkanut lisääntyä padotun Imatrankosken yhteyteen rakennetussa kaupunkipurossa. Kahdeksan vuotta sitten rakennettuun, luonnonmukaista jäljittelevään puroon on kehittynyt toimiva virtaveden ekosysteemi eliöyhteisöineen. Imatran kaupunkipuro osoittaa, että vesivoiman virtavesille aiheuttamia haittoja voidaan kompensoida luonnonmukaisilla elinympäristöillä voimalaitosten lähialueilla.

Kansalaisraati antoi suosituksensa ilmastoystävällisempään liikennesuunnitteluun5.5.2022 16:30:00 EEST | Tiedote

Liikenteen päästövähennysten saavuttaminen Uudellamaalla edellyttää nykyistä toimivampaa joukkoliikennettä koko maakunnassa, arvioi kansalaisraati. Raati katsoo, että henkilöauto on monille ihmisille välttämätön asutuskeskusten ulkopuolella, ja painottaa autoilun sähköistymistä välttämättömänä osana liikenteen kestävyysmurrosta. Nämä ja monta muuta suositusta saatiin tulokseksi Uudenmaan liiton, Suomen ympäristökeskuksen ja Turun yliopiston järjestämässä kansalaiskeskustelussa, jossa puntaroitiin liikenteen ilmastoratkaisuja. Keskusteluiden tulokset on tiivistetty kirjalliseksi julkilausumaksi, joka luovutetaan Uudenmaan liitolle 5.5.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme