Suomen metsäkeskus

Mediakutsu: Varsinais-Suomen ja Satakunnan päättäjät ja kehittäjät sekä metsätalouden toimijat kokoontuvat puhumaan metsästä

Jaa

Suomen metsäkeskus järjestää tulevana keskiviikkona 10.1. klo 12 alkaen Turussa Puhutaan metsästä –tilaisuuden Turun kristillisellä opistolla, osoitteessa Lustokatu 7.

Tilaisuuteen on kutsuttu maakunnan päättäjiä, kehittäjiä ja metsä-alan toimijoita keskustelemaan metsien kestävästä käytöstä sekä sen merkityksestä.

Tilaisuudessa esiintyvät mm. ympäristönsuojelun professori Pekka Kauppi Helsingin yliopistosta, erikoistutkija Heli Viiri Luonnonvarakeskuksesta, myynti- ja kehitysjohtaja Patrick Pitkänen St1 Biofuels Oy:stä ja operointipäällikkö Sanna Alitalo Turun Seudun Energiantuotanto Oy:stä.

Tavoite metsien käytön lisäämisestä Suomessa on herättänyt viime aikoina runsaasti keskustelua. Sekä metsien käytön lisäämisen puolustajat että vastustajat ovat perustelleet mielipidettään metsien hiilen sidontakyvyn muutoksella. Sen lisäksi, että keskustellaan metsien ja niiden käytön vaikutuksesta ilmastoon, huolta kannetaan myös ilmastonmuutoksen vaikutuksesta metsiin.

Hakkuiden lisäämisen ohella metsästä saatava puuraaka-aine toivotaan käytettävän entistä tarkemmin ja tehokkaammin. Uusia puupohjaisia tuotteita kehitetään, esimerkkinä metsäteollisuuden tähteistä valmistettavat liikennepolttoaineet. Lisäksi halutaan lisätä hiilen sitoutumista pitkäikäisiin puutuotteisiin ja -rakennuksiin.

Lisätietoa ohjelmasta on Suomen metsäkeskuksen verkkosivuilla.

Tervetuloa!

Yhteyshenkilöt

Tapio Nummi
elinkeinopäällikkö
Suomen metsäkeskus
tapio.nummi(at)metsakeskus.fi
puh. 029 432 2442

Tietoja julkaisijasta

Metsäkeskuksen tehtävänä on edistää metsätaloutta ja alan elinkeinoja ja neuvoa metsänomistajia metsien ja metsäluonnon hoidossa sekä hyödyntämisessä. Metsäkeskus myös kerää ja jakaa tietoa Suomen metsistä sekä valvoo metsälainsäädännön noudattamista. Metsäkeskuksen toimintaa ohjaa ja valvoo maa- ja metsätalousministeriö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen metsäkeskus