Suomen metsäkeskus

Mediakutsu: Varsinais-Suomen ja Satakunnan päättäjät ja kehittäjät sekä metsätalouden toimijat kokoontuvat puhumaan metsästä

Jaa

Suomen metsäkeskus järjestää tulevana keskiviikkona 10.1. klo 12 alkaen Turussa Puhutaan metsästä –tilaisuuden Turun kristillisellä opistolla, osoitteessa Lustokatu 7.

Tilaisuuteen on kutsuttu maakunnan päättäjiä, kehittäjiä ja metsä-alan toimijoita keskustelemaan metsien kestävästä käytöstä sekä sen merkityksestä.

Tilaisuudessa esiintyvät mm. ympäristönsuojelun professori Pekka Kauppi Helsingin yliopistosta, erikoistutkija Heli Viiri Luonnonvarakeskuksesta, myynti- ja kehitysjohtaja Patrick Pitkänen St1 Biofuels Oy:stä ja operointipäällikkö Sanna Alitalo Turun Seudun Energiantuotanto Oy:stä.

Tavoite metsien käytön lisäämisestä Suomessa on herättänyt viime aikoina runsaasti keskustelua. Sekä metsien käytön lisäämisen puolustajat että vastustajat ovat perustelleet mielipidettään metsien hiilen sidontakyvyn muutoksella. Sen lisäksi, että keskustellaan metsien ja niiden käytön vaikutuksesta ilmastoon, huolta kannetaan myös ilmastonmuutoksen vaikutuksesta metsiin.

Hakkuiden lisäämisen ohella metsästä saatava puuraaka-aine toivotaan käytettävän entistä tarkemmin ja tehokkaammin. Uusia puupohjaisia tuotteita kehitetään, esimerkkinä metsäteollisuuden tähteistä valmistettavat liikennepolttoaineet. Lisäksi halutaan lisätä hiilen sitoutumista pitkäikäisiin puutuotteisiin ja -rakennuksiin.

Lisätietoa ohjelmasta on Suomen metsäkeskuksen verkkosivuilla.

Tervetuloa!

Yhteyshenkilöt

Tapio Nummi
elinkeinopäällikkö
Suomen metsäkeskus
tapio.nummi(at)metsakeskus.fi
puh. 029 432 2442

Tietoja julkaisijasta

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskushttps://www.metsakeskus.fi

Metsäkeskuksen tehtävänä on edistää metsätaloutta ja alan elinkeinoja ja neuvoa metsänomistajia metsien ja metsäluonnon hoidossa sekä hyödyntämisessä. Metsäkeskus myös kerää ja jakaa tietoa Suomen metsistä sekä valvoo metsälainsäädännön noudattamista. Metsäkeskuksen toimintaa ohjaa ja valvoo maa- ja metsätalousministeriö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen metsäkeskus

Metsäkeskuksen yt-neuvottelut päättyivät20.12.2017 14:21Tiedote

Suomen metsäkeskuksen yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 19.12.2017. Tarvittavien säästöjen määrä väheni huomattavasti, kun varmistui että Metsäkeskuksen valtionapu pienentyy esitettyä vähemmän. Neuvotteluosapuolet totesivat yhteisesti, että jäljelle jäävä säästötarve voidaan hoitaa mm. vapaaehtoisin sisäisin järjestelyin ja eläkkeelle siirtymisten kautta. Työnantajan alkuperäinen esitys oli 1,2 miljoonan euron suuruinen henkilöstökulujen säästö. Säästötarve johtuu Metsäkeskuksen valtionavun vähentymisestä. Metsäkeskuksessa työskentelee tällä hetkellä noin 560 henkilöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme