Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Verkkokalvo on ovi aivojen toimintaan – uusimpia tutkimustuloksia esitellään Helsingissä 12.–14. syyskuuta

Jaa

Aalto-yliopiston järjestämään konferenssiin saapuu yli 250 tutkijaa ympäri maailmaa. Puhujien joukossa on muun muassa näkötutkimuksen mini-Nobelillakin palkittu professori King-Wai Yau. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Tapahtuma: The European Retina Meeting
Aika: 12.–14. syyskuuta 2019
Paikka: Clarion Hotel Helsinki, Tyynenmerenkatu 2, Helsinki.

The European Retina Meeting kokoaa joka toinen vuosi yhteen maailman johtavat verkkokalvon tutkijat. Tällä kertaa järjestämisvuorossa on Aalto-yliopisto, professori Pekka Ala-Laurilan johdolla.

”Verkkokalvo on helposti lähestyttävä verrattuna muihin aivojen osiin, ja valoa voidaan käyttää sen luonnollisena ärsykkeenä. Verkkokalvo on kuin ikkuna tai salaovi aivojen salaisuuksien selvittämiseen”, Ala-Laurila sanoo.

Konferenssissa verkkokalvoa käsitelläänkin sekä näkemisen että näön ohjaaman käyttäytymisen näkökulmasta. Pääpuhujien joukossa ovat muun muassa silmäsairauksien innovatiivisten terapiamuotojen kehittämisestä palkittu professori Botond Roska (Institute of Molecular and Clinical Ophthalmology, Basel, Sveitsi) ja verkkokalvon ennennäkemättömän tarkkaa, noninvasiivista kuvantamista kehittänyt professori Austin Roorda (Berkeleyn yliopisto, Yhdysvallat). Mukana on myös neurotieteen professori King-Wai Yau (John Hopkinsin yliopisto, Yhdysvallat), joka on palkittu muun muassa näkötutkimuksen mini-Nobeliksikin kutsutulla António Champalimaud Vision Awardilla.

Kolmen päivän aikana esillä ovat myös esimerkiksi tekoälyn avaamat mahdollisuudet, ihmisen näköjärjestelmän hakkerointi, verkkokalvon sairauksien perusmekanismit ja hermoverkkojen ja näkökyvyn toiminta.

Ohjelmaan ja tarkempaan aikatauluun voit tutustua täällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja, ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt:

Konferenssipäällikkö Aarni Seppänen
p. 050 3584 870
aarni.seppanen@aalto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 12 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme