Sitra

Mediakutsu webinaariin ti 24.11.2020 klo 9:30: Miten tietoa käytetään päätöksenteossa?

Jaa

Tilaisuudessa julkistetaan Sitran tekemä Miten tietoa käytetään päätöksenteossa -selvitys, joka tarkastelee lainsäädäntöprosessin sujuvuutta ja sitä, miten tietoa käytetään päätöksenteossa.

Selvitys on jatkoa alkuvuonna 2020 julkistetulle Miten kansaa edustetaan? -selvitykselle, jonka yksi päähavainnoista oli, että päällekkäisistä prosesseista johtuva kiire haittaa kansaedustajien työtä. Nyt julkistettavassa raportissa puolestaan tarkasteltavana on saatavilla olevan tiedon valtavan määrän ja sen hankalan hyödynnettävyyden vaikutukset lainsäädäntötyöhön. 

Molemmissa selvityksissä ollaan kansanvallan toteutumisen ja läpinäkyvyyden kannalta olennaisen tärkeiden kysymysten äärellä: toimiiko demokratia, jos kansanedustajilla ei ole aikaa tehdä omaa työtään eikä perehtyä kaikkeen saatavilla olevaan olennaiseen tietoon? 
 
Ohjelma 
 
klo 
9:30 Avaussanat, Antti Kivelä, johtaja, Uudistumiskyky-teema, Sitra 
9:35 Miten tietoa käytetään päätöksenteossa? – Selvityksen havainnot, Joonas Leppänen, asiantuntija, Sitra, Lea Konttinen, johtava asiantuntija, Sitra 
9:50 Eduskunnan näkökulma tiedon käyttöön päätöksenteossa, Antti Rautavatieto-ja viestintäjohtaja, eduskunta 
10:00 Tiedonkäyttö valtioneuvoston päätöksenteossa, Ulla Rosenström, johtava asiantuntija, valtioneuvoston kanslia 
10:10 Demokraattisen päätöksenteon läpinäkyvyys kansalaiselle, Tuija Brax, pääsihteeri, Suomen Sydänliitto 
10:20 Yhteenveto, kysymykset ja keskustelu, moderaattorina Jukka Vahti, johtava asiantuntija, Sitra 
 
Kommentoimassa myös vanhemmat neuvonantajat Liisa Hyssälä ja Jouni Backman Sitrasta, eduskunnan kirjaston johtaja Antti Virrankoski sekä eduskunnan sisäisen tietopalvelun johtava tutkija Jan-Henrik Pursiainen. 

 
Ilmoittaudu tilaisuuteen tapahtumasivullamme ”Ilmoittaudu”-painikkeen kautta maanantaihin 23.11. klo 15 mennessä: Tapahtumasivu Sitran verkkosivuilla. 
 
Lisätiedot tilaisuudesta: Jukka Vahti, johtava asiantuntija, Sitra, jukka.vahti@sitra.fi, puh. 040 566 5152  
 

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme