Gummerus

Mediatiedote: Camilla Läckberg rinnastaa uutuudessaan noitavainot ja nettitrollauksen

Jaa

Ruotsin dekkarikuningattaren odotettu uutuus Noita (Gummerus) on taattua Läckbergiä: vangitseva jännitysromaani, joka ottaa kantaa ajankohtaisiin teemoihin. Fjällbacka-sarjan kymmenes ja kenties kunnianhimoisin osa kuvaa ennakkoluuloja, vainoajia ja vainottuja. Se myös muistuttaa, että noidiksi epäillyt naiset olivat aikansa normeja rikkovia edelläkävijöitä.

Camilla Läckberg (kuva: Magnus Ragnvid)
Camilla Läckberg (kuva: Magnus Ragnvid)

Nelivuotias Linnea katoaa maatilalta Fjällbackan liepeiltä. Samasta paikasta on kadonnut kolmekymmentä vuotta aiemmin toinen pikkutyttö, joka löytyi myöhemmin kuolleena. Pelko leviää pienessä yhteisössä vauhdilla, ja ennakkoluulot syövyttävät paikallisten mieltä. Rikosta tutkiva poliisi Patrik Hedström saa apua Erica Falckilta, joka on kirjoittamassa vanhasta tapauksesta kirjaa. Tutkinta repii auki monta haavaa ja paljastaa salaisuuksien juuret, jotka kiemurtelevat kauas 1600-luvulle ja roviolla poltetun naisen langettamaan kiroukseen.

Camilla Läckberg tutki kirjaansa varten naisia, joita poltettiin 1600-luvun Ruotsissa noitina roviolla.
– Vainotut naiset olivat vähän tavanomaista tietävämpiä, vähän itsenäisempiä ja vähän rohkeampia. Nykypäivänä meitä ei polteta roviolla, vaan kysymys on sanan mahdista, kuulopuheista, some-juoruista. Kun nainen rikkoo normeja, ovat reaktiot usein hyvin vahvoja, Camilla Läckberg kertoi Sydsvenskan-lehden haastattelussa.

Läckberg todistaa jälleen kerran olevansa mestari lajissaan: Noita on komea dekkari, joka ottaa kantaa ajankohtaisiin teemoihin sekä koukuttaa taidokkaalla juonellaan. Fjällbacka-sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet romaanit Jääprinsessa, Saarnaaja, Kivenhakkaaja, Pahanilmanlintu, Perillinen, Merenneito, Majakanvartija, Enkelintekijä ja Leijonankesyttäjä.

Noita on kiistatta Camilla Läckbergin parhaita kirjoja.” – johannas deckarhörna -blogi

”Camilla Läckbergillä on kertojanlahja, josta hän saa tunnustusta liian harvoin.” – Dagens Nyheter Leijonankesyttäjästä

Ruotsalainen Camilla Läckberg (s. 1974) on Euroopan dekkarikuningatar. Hänen romaanejaan on myyty 20 miljoonaa kappaletta lähes 60 maassa, ja niistä on tehty elokuva- ja tv-sovituksia. Alkuvuodesta Läckberg perusti Invest in Her -yrityksen, joka haluaa edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa tukemalla muun muassa naisyrittäjiä. Läckberg on kotoisin Fjällbackan kylästä, jonne hänen rikosromaaninsa sijoittuvat. Nykyään hän asuu Tukholmassa.

Camilla Läckberg:
Noita
Alkuteos Häxan
Suomennos Outi Menna
687 sivua
Ilmestyy viikolla 32
Saatavilla myös sähkökirjana ja äänikirjana

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
tiedottaja Jonna Tapanainen, 040 737 9016, jonna.tapanainen@gummerus.fi

Kuvat

Camilla Läckberg (kuva: Magnus Ragnvid)
Camilla Läckberg (kuva: Magnus Ragnvid)
Lataa
Camilla Läckberg: Noita (kannen tekijä: Sanna-Reeta Meilahti, kannen kuvat: Bartosz Budrewicz / Shutterstock, Emmanuel Lattes / Alamy Stock Photo)
Camilla Läckberg: Noita (kannen tekijä: Sanna-Reeta Meilahti, kannen kuvat: Bartosz Budrewicz / Shutterstock, Emmanuel Lattes / Alamy Stock Photo)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet 145-vuotiaan Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Moderni ja jännittävä viihderomaani suomalaisen ja venäläisen työelämän yhteentörmäyksestä19.2.2018 10:30Tiedote

Anniina Tarasovan Venäläiset tilikirjani (Gummerus) on reteä ja omaperäinen kuvaus särmikkäistä naisista työelämässä. Itsekin sekä Suomessa että Venäjällä työskennellyt esikoiskirjailija kuvaa naapurimaiden eroja ja kulttuurien kohtaamista hauskalla ja persoonallisella tavalla. Ekspatriaattien Pietari näyttäytyy romaanissa sekä työntäyteisenä että skumpanhuuruisena.

Mediatiedote: Elämä ei aina mene suunnitelmien mukaan todenmakuisessa menestysromaanissa Miss You15.2.2018 09:00Tiedote

Kate Eberlenin Miss You (Gummerus) on romanttinen, sydäntäsärkevä ja toiveikas romaani kohtalon oikuista. Tarinan päähenkilöt Tess ja Gus kohtaavat kumpikin poluillaan niin suurta surua kuin odottamatonta iloa, ja monta kertaa he ovat vähällä tutustua toisiinsa. Kate Eberlen kirjoittaa elämästä ja rakkauden kaipuusta lämpimästi ja myötätuntoisella otteella. Romaani on ollut menestys kotimaassaan Isossa-Britanniassa ja sen käännösoikeudet on myyty jo 28 kielelle.

Mediatiedote: Juonittelua, mysteereitä ja tiukkaa toimintaa yhdeltä Amerikan suosituimmista fantasiakirjailijoista14.2.2018 09:00Tiedote

Throne of Glass – Keskiyön kruunu (Gummerus) on Sarah J. Maasin toinen romaani, jossa seikkailee värikäs sankaritar Celaena Sardothien, Adarlanin kuninkaan henkilökohtainen salamurhaaja. Maas kääntää tarinoissaan rohkeasti sukupuoliroolit päälaelleen. Hänen luomansa eeppinen fantasiamaailma laajenee sarjan toisessa osassa entisestään. Maasin teoksia julkaistaan 35 kielellä, ja hän on tuttu näky New York Timesin bestsellerlistan ykkössijalla. Sarjan kolmas osa Tulen perillinen ilmestyy suomeksi kesällä 2018.

Mediatiedote: Metsänhoitaja-kirjailija Peter Wohlleben kuvaa yllättäviäkin yhteyksiä luonnossa7.2.2018 12:16Tiedote

Kuinka sudet siirtävät joenuomia? Mitä tarkoittaa, kun sanotaan, että lohi nousee puuhun? Miten kurkikantojen toipuminen näkyy Espanjan kinkuntuotannossa? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa menestysteoksen Puiden salattu elämä (Gummerus 2016) kirjoittaja Peter Wohlleben uutuuskirjassaan Luonnon salainen verkosto (Gummerus). Wohlleben kuvaa elämän kiertokulkua luonnossa ja avaa kasvi- ja eläinmaailman yhteyksiä kiehtovien yksityiskohtien kautta.

Mediatiedote: Tähtitrilleristi Clare Mackintoshin romaanin luettuasi katsot kanssamatkustajiasi toisin silmin6.2.2018 11:30Tiedote

Entinen rikostutkija Clare Mackintosh on noussut psykologisilla trillereillään jännityskirjallisuuden kuumimpien nimien joukkoon. Hänen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti jo 1,8 miljoonaa kappaletta. Esikoisromaani Annoin sinun mennä (Gummerus 2017) oli myös Suomessa yksi viime vuoden myydyimmistä käännöskirjoista. Juuri suomeksi ilmestynyt Minä näen sinut (Gummerus) tekee yksitoikkoisesta arjesta hyytävää. Entä jos täydessä metrossa istuukin joku, joka näkee sinut, seuraa sinua ja pitää kirjaa liikkeistäsi?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme