Gummerus

Mediatiedote: Kesän ja syksyn luontokirjoissa mennään metsään

Jaa

Kesä on ulkona liikkumisen aktiiviaikaa. Kauden uutuuskirjat avaavat yhteyksien verkostoja luonnossa sekä kehottavat retkeilemään, liikkumaan metsässä ja hyödyntämään sen antimia – toisin sanoen voimaan paremmin.

Adela Pajunen ja Marko Leppänen: Suomalainen metsäkylpy (ilmestyy 14.6.)

Kylvetä kasvot sammalessa. Ota uusia näkökulmia luontoon: kiipeä siirtolohkareelle tai tutki puun pintaa suurennuslasilla. Tarjoa muurahaisille herkutteluhetki. Biologi, FT Adela Pajusen ja maantieteilijä, FM Marko Leppäsen uusimpaan tutkimustietoon perustuva kirja Suomalainen metsäkylpy kannustaa tehokkaaseen joutilaisuuteen, immuniteettia vahvistaviin mikrobikylpyihin ja leikkiin metsässä sekä tarjoaa työkaluja muun muassa stressin hallintaan tai elämänsuunnan tarkistamiseen. Työkseen Pajunen ja Leppänen järjestävät kotikulmillaan Sipoossa hyvinvointia ja terveyttä tukevia metsäretkiä, joilla käy kulkijoita taaperoista vanhuksiin. Retket kuuluvat kehitystyöhön, jossa haetaan kokemuksia ja malleja luonnon liittämiseksi suomalaiseen terveydenhuoltoon.

Peter Wohlleben: Metsän käyttöopas (vedokset 24.6. ilmestyy 5.8.)

Saksalaisen metsänhoitajan ja tietokirjailijan Peter Wohllebenin kirjat puiden, muiden kasvien ja eläinten välisistä suhteista ovat ihastuttaneet lukijoita ympäri maailman. Uusimmassa teoksessaan Wohlleben lähestyy metsää tavallisen ihmisen – retkeilijän, luontoharrastajan tai vaikkapa sienestäjän – näkökulmasta ja selittää omalla persoonallisella tavallaan puiden siimeksessä kohdattavia ilmiöitä. Wohlleben tutkailee eläinten jälkiä, pohtii hyttys- tai punkkivitsausten syvempiä merkityksiä sekä kertoo, miten metsässä selviää koko viikonlopun vain makuupussilla, veitsellä ja kupilla varustautuneena. Kirjailija esittää kriittisiä kommentteja muun muassa tehometsätaloudesta ja perusteettomasta susikammosta.

Kirsti Eskelinen: Suomalaisten suosikkisienet – Tunnista, poimi, valmista (ilmestynyt toukokuussa)

Suomalaisten suosikkisienet on aloittelevan tai ainoastaan paria sienilajia keräävän poimijan opas. Se tutustuttaa 11 suosittuun ruokasieneen niiden kasvuaikataulun mukaisessa järjestyksessä. Kirjassa kerrotaan, millaisista metsistä sieniä löytyy ja milloin on niiden paras satoaika, ja helpotetaan tuntomerkkien ja kuvien avulla sienten tunnistamista. Lisäksi kirjassa on jokaisesta sienilajista yksi tai kaksi herkullista reseptiä.

Lisätietoja:
eeva.herrainsilta@gummerus.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Suomalainen metsäkylpy
Suomalainen metsäkylpy
Lataa
Metsän käyttöopas
Metsän käyttöopas
Lataa
Suomalaisten suosikkisienet
Suomalaisten suosikkisienet
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Syksyn sotakirjat käsittelevät talvisotaa Lapissa, Ässä-rykmentin jatkosotaa ja Mai Guban sissiretkeä17.10.2019 14:00:00 EESTTiedote

Historioitsija Mika Kuljun Kaksintaistelu lumessa (Gummerus) kuvaa vuosien 1939–1940 taisteluita Sallan ja Petsamon suunnalla. Erkki Nordbergin käsikirjoittama ja Jarmo Niemisen toimittama Ässät jyllää! (Gummerus) on ensimmäinen kattava kuvaus pääosin helsinkiläisistä koostuneen Ässä-rykmentin jatkosodasta. Raine Narvan ja Simo Liikasen Katkaiskaa Muurmannin rata (Gummerus) kertoo tammikuussa 1942 Mai Gubaan tehdystä massiivisesta sissiretkestä.

Mediatiedote: Antti Heikkinen peilaa kirjassaan Kalle Päätalon elämää ja teoksia – ja samalla itseään4.10.2019 08:10:42 EESTTiedote

Nilsiäläinen kirjailija ja teatterintekijä Antti Heikkinen on tunnettu sekä tietokirjoistaan että romaaneistaan. Hänen suurin kirjailijaesikuvansa on aina ollut Kalle Päätalo. Suomalaisen autofiktion kiistattoman kuninkaan syntymästä tulee marraskuussa kuluneeksi 100 vuotta. Kirjassaan Kallio-poika – Peilikuvassa Kalle Päätalo (Gummerus) Heikkinen sukeltaa tutkimusmatkalle Kalle Päätalon elämään – sanojen taakse, tekojen, tunnustusten ja muistojen ääreen. Samalla hän pohtii Päätalon merkitystä lukijoille ennen ja nyt.

Mediatiedote: Milja Kauniston uutuus vie vuoden 1900 Pariisiin kuvanveistäjä Ville Vallgrenin jalanjäljille20.9.2019 13:01:09 EESTTiedote

Ennen asettumistaan Etelä-Ranskan maaseudulle kirjailija ja musiikintekijä Milja Kaunisto asui vuosikausia Pariisissa, ja hän tuntee Montmartren kujien kutkuttavan historian. Tulenpunaisessa kabareessa (Gummerus) seurataan Pariisin maailmannäyttelyn pystytystä suomalaisen kuvanveistäjä Ville Vallgrenin ja pahamaineisen Saint-Lazaren naisvankilan vartijakokelas Albert S. Grosjeanin silmin.

Mediatiedote: Ranskalaisfeministi Mona Chollet’n tietokirja noitavainoista on ajankohtainen puheenvuoro maailmalla jylläävästä naisvihasta19.9.2019 08:47:54 EESTTiedote

1500- ja 1600-lukujen noitavainojen perintö elää yhä: monet samat ennakkoluulot rajoittavat naisten elintilaa nyky-yhteiskunnassakin, kirjoittaa Mona Chollet menestystietokirjassaan Naisia vai noitia? – Naisvainot ennen ja nyt (Gummerus). Ranskan eturivin feministi pohtii myös, miksi noituus on juuri nyt iso ilmiö maailmalla.

Mediatiedote: Storytel ostaa yhden Suomen suurimmista kustantamoista17.9.2019 14:30:26 EESTTiedote

Pohjois-Euroopan johtava äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu Storytel AB (”Storytel”) ostaa Suomen kolmanneksi suurimman kustantamon, Gummerus Kustannus Oy:n (”Gummerus Kustannus”). Gummerus Kustannus julkaisee bestseller-kirjailijoita, kuten Minna Rytisalo, Matti Rönkä, Pauliina Rauhala, Sisko Savonlahti, Camilla Grebe ja Jojo Moyes. Yrityskaupan myötä Storytel vahvistaa merkittävästi asemaansa sekä jakelijana että kustantajana suomalaisilla kirja- ja suoratoistomarkkinoilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme