Gummerus

Mediatiedote: Kesän ja syksyn luontokirjoissa mennään metsään

Jaa

Kesä on ulkona liikkumisen aktiiviaikaa. Kauden uutuuskirjat avaavat yhteyksien verkostoja luonnossa sekä kehottavat retkeilemään, liikkumaan metsässä ja hyödyntämään sen antimia – toisin sanoen voimaan paremmin.

Adela Pajunen ja Marko Leppänen: Suomalainen metsäkylpy (ilmestyy 14.6.)

Kylvetä kasvot sammalessa. Ota uusia näkökulmia luontoon: kiipeä siirtolohkareelle tai tutki puun pintaa suurennuslasilla. Tarjoa muurahaisille herkutteluhetki. Biologi, FT Adela Pajusen ja maantieteilijä, FM Marko Leppäsen uusimpaan tutkimustietoon perustuva kirja Suomalainen metsäkylpy kannustaa tehokkaaseen joutilaisuuteen, immuniteettia vahvistaviin mikrobikylpyihin ja leikkiin metsässä sekä tarjoaa työkaluja muun muassa stressin hallintaan tai elämänsuunnan tarkistamiseen. Työkseen Pajunen ja Leppänen järjestävät kotikulmillaan Sipoossa hyvinvointia ja terveyttä tukevia metsäretkiä, joilla käy kulkijoita taaperoista vanhuksiin. Retket kuuluvat kehitystyöhön, jossa haetaan kokemuksia ja malleja luonnon liittämiseksi suomalaiseen terveydenhuoltoon.

Peter Wohlleben: Metsän käyttöopas (vedokset 24.6. ilmestyy 5.8.)

Saksalaisen metsänhoitajan ja tietokirjailijan Peter Wohllebenin kirjat puiden, muiden kasvien ja eläinten välisistä suhteista ovat ihastuttaneet lukijoita ympäri maailman. Uusimmassa teoksessaan Wohlleben lähestyy metsää tavallisen ihmisen – retkeilijän, luontoharrastajan tai vaikkapa sienestäjän – näkökulmasta ja selittää omalla persoonallisella tavallaan puiden siimeksessä kohdattavia ilmiöitä. Wohlleben tutkailee eläinten jälkiä, pohtii hyttys- tai punkkivitsausten syvempiä merkityksiä sekä kertoo, miten metsässä selviää koko viikonlopun vain makuupussilla, veitsellä ja kupilla varustautuneena. Kirjailija esittää kriittisiä kommentteja muun muassa tehometsätaloudesta ja perusteettomasta susikammosta.

Kirsti Eskelinen: Suomalaisten suosikkisienet – Tunnista, poimi, valmista (ilmestynyt toukokuussa)

Suomalaisten suosikkisienet on aloittelevan tai ainoastaan paria sienilajia keräävän poimijan opas. Se tutustuttaa 11 suosittuun ruokasieneen niiden kasvuaikataulun mukaisessa järjestyksessä. Kirjassa kerrotaan, millaisista metsistä sieniä löytyy ja milloin on niiden paras satoaika, ja helpotetaan tuntomerkkien ja kuvien avulla sienten tunnistamista. Lisäksi kirjassa on jokaisesta sienilajista yksi tai kaksi herkullista reseptiä.

Lisätietoja:
eeva.herrainsilta@gummerus.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Suomalainen metsäkylpy
Suomalainen metsäkylpy
Lataa
Metsän käyttöopas
Metsän käyttöopas
Lataa
Suomalaisten suosikkisienet
Suomalaisten suosikkisienet
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Rankasti koulukiusatun nuoren miehen kasvutarina24.6.2019 14:04:49 EESTTiedote

23-vuotiaan Antti Röngän Jalat ilmassa (Gummerus) on omakohtainen romaani koulukiusaamisen pitkistä jäljistä ja hyväksytyksi tulemisesta. Se kertoo peittelemättömästi yksinäisen nuoren miehen läheisyyden kaipuusta ja hapuilevista ensimmäisistä kerroista. Vahva kaunokirjallinen debyytti kuvaa viiltävän tarkasti, millaista on kantaa häpeän taakkaa ja miten toisen ihmisen hyväksyvä katse voi keventää raskaita kantamuksia. Antti Rönkä kirjoittaa silmiä avaavasti ja rohkeasti epävarmuudesta, aikuiseksi kasvamisesta ja tästä ajasta. Romaani ilmestyy koulujen alkaessa 8.8.

Mediatiedote: Sisko Savonlahden esikoisromaania Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu on myyty yli 20 000 kappaletta18.6.2019 15:34:10 EESTTiedote

Sisko Savonlahden autofiktiivinen romaani Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu (Gummerus) oli viime syksyn esikoiskirjatapaus. Huikean suosion saavuttanut kirja nosti Savonlahden kertaheitolla sukupolvensa ääneksi. Romaani oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ehdokkaaksi, ja ruotsalaiskustantamo Norstedts osti keväällä sen käännösoikeudet.

Mediatiedote: Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta Kalle Päätalon syntymästä12.6.2019 13:59:58 EESTTiedote

Juhlavuoden kunniaksi Gummerus julkaisee uusintapainoksen rakastetun kirjailijan esikoisromaanista Ihmisiä telineillä. Syksyn kirjalistalla on kaksi kerronnallista Päätalo-tietokirjaa. Elokuussa ilmestyy Karoliina Timosen Kirjeitä Iijoelle – Kalle Päätalon elämän naiset ja lokakuussa Antti Heikkisen Kallio-poika – Peilikuvassa Kalle Päätalo. Sekä Timonen että Heikkinen esiintyvät 1.–7.7. järjestettävällä Päätalo-viikolla Taivalkoskella.

Mediatiedote: Ammattisotilaan toimintajännärissä on faktat kohdallaan6.6.2019 08:00:00 EESTTiedote

Kirjailija Seppo Mustaluoto on tehnyt pitkän uran ammattisotilaana ja lainvalvontaviranomaisena eri puolilla Suomea ja kansainvälisissä tehtävissä. Tämä näkyy lopputuloksessa, sillä Mustaluodon jännäreissä pienimmätkin yksityiskohdat ovat uskottavia. Nyt ilmestyvä Kuoleman safari (Gummerus) on toinen entisestä erikoisjoukko-operaattorista Janne Norrmanista kertova kirja. Seppo Mustaluoto esiintyy dekkariviikon lauantaitapahtumassa 15.6. Helsingin keskustakirjasto Oodissa klo 16.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme